Hur Många Kalorier Är Det I Lingongrova?

Hur Många Kalorier Är Det I Lingongrova
Näringsvärden

Näringsvärden per 100 gram
energi 1112 kilojoule
energi 266 kilokalori
fett 3 gram
varav mättat fett 0.3 gram

Nog 5 rijen
Visa hela svaret

Hur många kalorier i 1 skiva lingongrova?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 104 Fett 1,4g Kolh.18,4g Prot 3,4g

table>

Det finns 104 kalorier i 1 skiva (40 g). Kalorifördelning: 13% fett, 74% kolh., 14% prot.

Visa hela svaret

Är det mycket socker i lingongrova?

Så här års är det många som tänker lite extra på sin kost. Att dra ner på godis, kaffebröd och andra sockerkällor är en vanlig föresats. Men få tänker på att matbrödet ofta är kraftigt sötat. Vi gick en butiksrunda i centrala Göteborg och plockade snabbt ihop en korg med femton sockerstinna sorter.

 1. Värst var Carlssons Fyrkant, en limpa från Skogaholm – den innehåller hela 13 procent socker.
 2. Sveriges mest sålda bröd, Pågen Lingongrova, är något mindre sötat men ligger ändå på 9 procent.
 3. Välkända Skogaholmslimpan har 9,5 procent socker och Pågen Hönökaka 11 procent.
 4. Lågprisvarianterna av grovt rågbröd (Ica Basic och Eldorado) har 12 respektive 12,5 procent.

Hur mycket är detta egentligen? Jo, varje brödskiva innehåller socker som motsvarar mellan en och två sockerbitar. En hel Carlssons Fyrkant eller en Pågenlimpa ger 26 sockerbitar. Sockret tillsätts i regel i form av sirap – Fazer Rågmust och Pågen Hönökaka är dock bakade med vanligt socker.

 1. En del sorter är som vetebullar när man ser på sockerhalten.
 2. Jag skulle inte rekommendera dem som en del av en bra frukost, säger Stine Störsrud, legitimerad dietist på Sahlgrenska universitetssjukhuset.
 3. Men från bageribranschen säger man att allt bröd är nyttigt bröd.
 4. Det håller jag inte med om.
 5. Sockret är inte skadligt, men det tillför inte heller något.

Det ger tomma kalorier som vi inte behöver. Många luras nog när det står “fullkorn” och tror att det är nyttigt fast det inte är det. Hur stor betydelse har detta? – Jag tror inte att det är någon stor hälsorisk för vanliga friska människor. Äter man en varierad kost finns det utrymme även för sirapslimpa.

 • Men äter man ensidigt blir det viktigt att välja rätt bröd, säger Stine Störsrud.
 • Vad är ett bra bröd? – Hög fiberhalt, mycket fullkorn, osötat.
 • Nyckelhålsmärket är en bra vägledning, även om många nyckelhålsbröd också innehåller en del socker.
 • Störsrud tycker även att man ska fundera på salthalten.
 • Många äter väldigt salt bröd.

Äter man också mycket hel- och halvfabrikat, då får man i sig en stor mängd salt. Vad äter du själv? – Jag är från Norge så jag är inte van vid sött bröd. Jag föredrar osötat, mest för att det smakar bättre. Svenskarna är så gott som ensamma i världen om att köpa kraftigt sötat matbröd.

Den förklaring som brukar anges är att bagarna började sockra brödet under första världskriget (se faktaruta) och har fortsatt sedan dess. – Vi har vant oss. Jag tycker inte att det handlar om bristande kunskap hos konsumenterna. Det är ju gott, säger Catarina Bennetoft på branschorganet Brödinstitutet.

Hur kommer det sig att detta inte har ändrats på 100 år? – Det finns så länge det är efterfrågan på den typen av bröd. Vi ska vara stolta över att vi har en unik och lite udda brödtradition. – Ofta tänker man inte på att många bröd av den här sorten är rågbaserade.

 1. Grovt rågbröd är hälsosammare än sirapslimpa, fortsätter Bennetoft.
 2. Tror du att kunderna i allmänhet vet hur mycket socker det är i många populära sorter? – Jag tror att det är en ganska vanlig kunskap.
 3. När de tittar på innehållsförteckningen är det socker de tittar på.
 4. Hon uppger att nyckelhålsmärket inte är någon framgång när det gäller bröd.

– Många företag väljer att inte använda nyckelhålet även om deras produkt uppfyller kraven. De har sett att nyckelhålet drar ner försäljningssiffrorna. Varför? – Många kunder sätter likhetstecken mellan nyckelhålet och tråkigt bröd, ingen smakupplevelse.

 1. Det är jättesynd.
 2. Livsmedelsverket har inte skött sitt varumärke riktigt bra, säger Catarina Bennetoft.
 3. Boel Lagerwall, kommunikationschef på Sveriges största bageri Pågen, hänvisar också till traditionen.
 4. Hon menar att det söta matbrödet är nytttigare än en del tror.
 5. Ibland är det bättre att välja ett lite sötare bröd som innehåller fullkorn och råg.

Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter mer fullkorn och råg. Samtidigt framhåller hon att Pågen har ett antal osötade bröd och att Lingongrova finns i en variant med mindre socker. Vad har den intensiva debatten om kolhydrater betytt för er? – Den har påverkat hela branschen.

Vi såg en nedgång i fjol, den berodde bland annat på kolhydratdebatten men också på att svenskarna köper butiksbakat bröd och bröd från mindre bagerier, svarar Boel Lagerwall. Inga bröd är helt sockerfria eftersom en del av mjölet omvandlas till socker under bakningen. Osötat bröd brukar ha en sockerhalt på 1-4 procent.

Fakta: Kaffebröd Sött vetebröd innehåller 16,5 procent socker. Släta vetebullar har 14,6 procent socker. Siffrorna är normalvärden hämtade ur Livsmedelsverkets näringsdatabas. Fakta: Vört Vörtbröd, som många har ätit under helgerna, är också kraftigt sötat.

 1. Innehåller det russin ökar sockerhalten.
 2. Skogaholm Finaste julvört russin och Pågen Julvört med russin innehåller båda 13 procent socker.
 3. Fakta: Nyckelhålsmärket Nyckelhålet är Livsmedelsverkets symbol för nyttiga matvaror.
 4. När det gäller mjukt bröd innebär märket följande: • Max 5 procent socker • Max 7 procent fett • Max 0,5 procent natrium (motsvarar 1,25 procent salt) • Minst 25 procent fullkorn (torrvikt) • Minst 5 procent kostfiber Fakta: Mycket salt i billiga rågbröd De flesta av de granskade bröden har salthalter mellan 0,5 och 1 procent.
You might be interested:  Hur Många Kalorier Innehåller Räkor?

Undantagen är Eldorado och Ica Basic som innehåller 1,3 respektive 1,25 procent salt. Två skivor av Eldorado-brödet (150 gram) ger 2 gram salt. Den rekommenderade maxdosen för kvinnor är 3 gram per dag. Fakta: Vad är sirap? En lösning av vanligt socker (sackaros) och invertsocker (glukos och fruktos). Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här,
Visa hela svaret

Är lingongrova Special nyttigt?

Rik på fullkorn, fiber och med mindre socker gör LingonGrova Special till ett lite nyttigare alternativ. Självklart nyckelhålsmärkt. Sveriges mest älskade bröd ger en riktigt god start på vilken morgon som helst.
Visa hela svaret

Vilket bröd har minst kalorier per skiva?

Kalorisnålt bröd i butik – Bröd innehåller en hel del kalorier, oavsett vilken sort du väljer. Sen finns det vissa alternativ som innehåller något mindre kalorier än övriga. Det mest kaloririka brödet är frallor och limpor av vitt bröd, men även bröd som innehåller mycket frön och frukt.

Vill du gå ned i vikt kan det därför vara en bra ide att undvika dessa typer av bröd. Istället kan du välja rågbröd. Det är ett mörkt bröd bakat på råg som både innehåller mindre kalorier och mättar bättre än vitt bröd. Därför bör du alltid välja ett mörkt rågbröd när du är i butik eftersom denna typ av bröd vanligtvis innehåller under 250 kcal/ per 100g, medan andra brödsorter kan innehålla över 350 kcal/ per 100g.

Här nedan får du flera bra alternativ på kalorisnåla brödsorter, samt en tabell över kaloriinnehåll i flera olika typer av bröd.
Visa hela svaret

Vilket är det nyttigaste brödet?

Du som vill äta nyttigt behöver inte sluta äta bröd. Däremot kan det vara en bra idé att syna brödet man äter lite närmare eller börja baka eget. Bröd kan vara fantastisk träningsmat! Det är lätt att gå vilse i bröddjungeln som finns i livsmedelsaffären idag.

 1. Det finns hur mycket bröd som helst och alla heter saker som får dem att låta som att de är bakade av någon på en vacker gård på landet med bara nyttiga och naturliga ingredienser.
 2. Så är det inte.
 3. Man ska inte tro på allt som brödindustrin vill att vi ska tro, det är helt enkelt bara en del av deras marknadsföring.

Men det finns sätt att undvika dessa små fällor och hitta guldkornen av nyttigt bröd i bröddisken, om du inte vill baka eget. Gå inte på bara färgen Undrar du om mörkt bröd är nyttigare än ljust? Nja, är svaret på den frågan. Det kan vara det, men den mörka färgen kan också komma från till exempel sirap, och det säger sig självt att ett bröd fullt av sirap inte är jättehälsosamt.

 1. Det är helt enkelt bara att läsa på innehållsförteckningen och spana efter något sockrigt som kan ge den mörka färgen.
 2. En mörk färg kan också signalera fullkorn, och det vill vi ha.
 3. Inget tillsatt socker Många bröd innehåller socker, och inte så lite heller, precis som att många innehåller sirap som kan göra brödet mörkt.

Hitta fullkornet Fullkornsbröd är bättre för dig än bröd utan fullkorn, som bara är bakat på förädlat mjöl där man skalat säden innan man malt mjölet. Fullkorn innehåller massor av näringsämnen och bidrar med nyttiga fibrer som magens tarmar vill ha. Se kornen Ett riktigt nyttigt bröd innehåller hela korn och det syns på brödskivorna, då du ser kornen och fröna i genomskärning.
Visa hela svaret

Vilket bröd ska man äta när man bantar?

Fullkorn – Fullkorn är näringsrikt eftersom hela kornet inklusive groddar och kli tas tillvara, vilket innehåller mängder med fibrer, vitaminer och mineraler. Dessutom mättar det bra och vi håller oss mätta länge jämfört med ett vitt bröd. Fullkorn kan faktiskt minska risken för typ 2 diabetes, hjärt- och kärlsjukdom och hjälpa oss att hålla vikten.
Visa hela svaret

Vad är LingonGrova bra för?

Fullkorn, surdeg och svenska lingon gör LingonGrova till en riktigt god start på vilken morgon som helst. Sveriges mest älskade bröd är en oumbärlig del av frukosten. Rik på fullkorn, fiber och med mindre socker gör LingonGrova Special till ett lite nyttigare alternativ.
Visa hela svaret

Hur mycket ska man äta på en dag?

Kaloribehov referensvärden (män)

Män Låg* Hög*
18-30 år 2500 3200
31-60 år 2300 3000
61-74 år 2000 2600

Visa hela svaret

Är knäckebröd nyttigare än bröd?

Välj bröd smart och gå ned ned i vikt Måltider baserade på mackor är enkla alternativ men ofta näringsfattiga och förödande för formen. Den som har träningsmål att nå kan göra stor skillnad genom att se över sitt intag av mackor. Lär dig vilken typ av mackor som bara är utfyllnad – och hur du undviker dem.
Visa hela svaret

Är det nyttigare med knäckebröd?

Innehåller mycket fullkorn – En stor fördel med knäckebröd är att det består av 100 % fullkorn, vilket är väldigt nyttigt. Just fullkorn har visat sig effektivt mot sjukdomar som diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar samt fetma. Du kan alltså räkna med en rad olika hälsofördelar om du väljer att äta knäckebröd.
Visa hela svaret

Är lingongrova bra för magen?

VILKET BRÖD ÄR NYTTIGT? RUBRIK ÖNSKAD AV ER. Brödhyllan i mataffären är en hel djungel av olika sorters bröd som nästan allihop är samma sak fast i olika förpackningar, Haha nej men nästan. Visst finns det bättre och sämre bröd men jag skulle alla gånger välja ett hemmabakt bröd istället.

 1. Men har man inte tid att baka själv så skulle jag kolla efter ett bröd med så kort innehållsförteckning som möjligt.
 2. Ju mindre konstigheter som är instoppat i brödet desto bättre.
 3. Sedan skulle jag också kolla efter ett bröd utan vetemjöl eller med så lite vetemjöl som möjligt.
 4. I innehållsförteckningen så står alltid den ingrediens som det finns mest av först.

Kollar man så ser mat att vetemjöl står först, även på “fullkornsbröden”.

 • LINGONGROVA FRÅN PÅGEN.
 • Tar vi tex. det populära “fullkornsbrödet” Lingongrova så innehåller det:
 • Vetemjöl, vatten, fullkornsrågmjöl*, surdeg på råg (9%), klippt fullkornsråg*, siktat rågmjöl, sirap (glukos, sackaros och fruktos), fullkornsvetemjöl*, vetegluten, vegetabilisk olja av raps, jäst, socker, vört, lingon (1,5%), röda vinbär, förjäst vetemjöl, mannagryn, salt, maltmjöl av vete och vegetabiliskt emulgeringsmedel (E471, E482).
You might be interested:  Hur Mkt Kalorier Ska Jag Äta Per Dag?

Väldigt mycket konstigheter, vetemjöl som första ingrediens och det innehåller dessutom både socker och sirap, Äter man Lingongrova för att man tror att det är “grovt” och för att vara nyttig så kan man sluta med det. Man kan lika gärna äta ett ljust bröd då man kan säga att Lingongrova är ett ljust bröd i mörk förpackning.

 1. DANSKT RÅGBRÖD.
 2. Men tar vi tex ett Danskt Rågbröd från Fazer så innehåller det:
 3. Vatten, surdeg av råg, fullkornsrågmjöl, rågkärnor (20 %), siktat rågmjöl, vetemjöl, ströbröd (rågbröd), maltsirap av korn, jodberikat salt (1,2 %), ättika, jäst, surdegspulver av råg, rapsolja, sirap, kornmaltsmjöl.

Här står rågmjöl först och vetemjöl kommer inte för ingrediens nr 6. Som ni ser är heller inte innehållsförteckningen lika lång vilket oftast innebär att brödet innehåller mindre skit. Så vill man vara “nyttig” så skulle jag välja Danskt Rågbröd istället för Lingongrova. Hoppas att ni har fått lite mer klarhet? Även om brödet är mörkt eller att det står på framsidan att det är fullkorn och supernyttigt så kolla baksidan och innehållet och bedöm själva. Men som jag skrev ovan så skulle jag alla gånger välja att baka mitt eget bröd så man slipper alla konstiga tillsatser, Här kommer ett recept på ett grymt gott och enkelt bröd man kan göra hemma –>
Visa hela svaret

Kan män äta knäckebröd när män bantar?

Hur ska man äta knäckebröd vid viktnedgång? – Knäckebröd är generellt sett inte bra för viktnedgång och bör ätas sparsamt. Däremot har ett (1) knäckebröd till en annars kolhydratfattig måltid ha en förhållandevis låg inverkan på kroppsvikten – men definitivt inte gynna den.

 1. Fördelen med att bara äta 1 knäckebröd är att en annats mindre mättande mat – lite mer mättande.
 2. Däremot finns det avsevärt mycket mer mättande mat än knäckebröd.
 3. Mättande mat är sådan rik på protein, exempelvis kött.
 4. Om du inte äter kött är exempelvis fetaost mättande och proteinrikt.
 5. Om du inte äter mejeriprodukter heller så får du klara dig själv.

Lycka till. Skoja bara. Den som inte äter mejeriprodukter heller (veganer) behöver förlita sig på kolhydraterna eftersom att grönsaker främst innehåller vatten och är fyllande – inte mättande. Mättande kolhydrater är exempelvis havregrynsgröt, Länken går till mitt inlägg om varför havregrynsgröt är en mättande frukost bra för viktnedgång! 🙂
Visa hela svaret

Hur mycket bröd kan man äta per dag?

Frågor och svar Kolhydrater är ofta föremål för debatt. På den här sidan vill vi slå hål på några av de vanligaste felaktiga uppfattningarna som finns om kolhydrater. Här svarar vi på frågor om både kolhydrater och sajten.1. Är det lättare att gå upp i vikt av kolhydrater än av fett?Viktuppgång sker när energiintaget överskrider energiåtgången, oberoende om energin kommer från fett, protein eller kolhydrater.1 gram kolhydrater ger 4 kalorier, 1 gram protein ger också 4 kalorier.1 gram fett ger 9 kalorier och ett gram alkohol ger 7 kalorier.2.

hur de är uppbyggda i vilken form de finns i livsmedlet, hela spannmålskorn (som är långsamma) eller malda till mjöl (som är snabbare) om de har värmebehandlats, tillagats eller är råa.

Bland de långsamma räknas: Bröd bakat på hela korn, oavsett spannmål, råg, linser, bönor, de flesta rotfrukter. Läs mer här.Bland de snabba räknas: Vitt bröd och mat som tillagas på vitt mjöl, socker, ris, potatis, riskakor, juice, godis, bakverk med mera.3.

Är snabba kolhydrater lika med onyttig mat?Det är ett för enkelt sätt att dela in mat som bra eller dålig beroende på hur snabbt det höjer blodsockret. Om gemene man äter mycket mat som ger en blodsockerkurva som påminner om en berg – och – dalbana, det vill säga innehåller mycket av snabba livsmedel, finns risken att matintaget blir energirikare än vad som behövs.

Höga blodsockertoppar “sliter” också på blodkärlen och kan ge upphov till inflammationer. (Läs mer här) Mängden kolhydrat är också viktigt. Potatis har ett högt GI, men mättar mycket bra och därmed äter man mindre kolhydrater. För den som tränar mycket intensivt och ofta, eller har ett högt energibehov av andra skäl, kan det däremot vara rent av nödvändigt att äta mat som innehåller både mycket energi och snabb sådan.

 1. Efter träning är det positivt att äta snabba kolhydrater, gärna tillsammans med protein för att effektivt bygga upp kroppens energiförråd igen.
 2. För en medelmotionär, som tränar ett par ggr i veckan, är ett glas mjölk och en banan ett exempel på ett bra återhämtningsmål, tillsammans med vatten för att återställa vätskebalansen.4.

Vad händer om man tar bort kolhydrater ur kosten?När man tar bort kolhydrater hittar kroppen andra sätt att skapa energi men på ett betydligt mindre – för kroppen – smart sätt. Läs gärna mer här.5. Finns så kallad brödmage?En av de mer lästa matböckerna i USA det senaste året är William Davids Wheat Belly som hävdar att vår tids vetemjöl är den främsta orsaken till det eskalerande antalet av personer med övervikt och diabetes typ 2.

I detta sammanhang har begreppet brödmage, pastamage och likande börjat florera. Kroppen reagerar inte på något särskilt sätt av bröd eller pasta men däremot på hur måltiden som helhet ser ut. Även här handlar det om jämn blodsockerkurva och insulinutsöndring är ett av många livsmedel som ger snabb blodsockerhöjning.

Samma sak händer vid intag av till exempel juice, läsk, godis, klibbris eller potatismos. Ju mer mat med raffinerade och kraftigt blodsockerhöjande ingredienser vi äter, desto mer varierad blodsockerkurva får vi och blir troligen mer hungriga. Även inflammationer i blodkärlen har visat sig öka vilket troligen bidrar till utvecklandet av levnadsvanesjukdomar.

Här kan du läsa en vetenskaplig recension av boken. Magen reagerar ofta genom att bli lite bullrig eller körig då den får mat som den inte är van vid. Det kan gälla bröd, men också linser och bönor eller olika rotfrukter. Svaret är alltså nej, det finns inget som heter brödmage. Magen reagerar inte på ett särskilt sätt för bröd.6.

You might be interested:  Hur Mycket Kalorier Innehåller Lök?

Hur ser kopplingen mellan kolhydrater och kalorier ut?Kolhydrat är ett av tre energigivande näringsämnen som kroppen behöver. De andra två är fett och protein. De ger alla kalorier i något varierande grad (se fråga 1 ovan) Det florerar åsikter om att kolhydrater ger viktökning i högre grad än fett och protein.

Det är felaktigt. Det är mängden kalorier som, i det långa loppet, avgör vikten. En annan viktigt aspekt är hur hela måltiden är sammansatt. När exempelvis kyckling, morötter, broccoli och tomater finns i en måltid tillsammans med pasta, potatis eller quinoa och en skiva fullkornsbröd till blir man mätt, får en bra blodsockerkurva och risken för småätande minskar.7.

Hur mycket bröd ska jag äta?Det är bra att äta en bit grovt bröd till varje måltid eller ha brödet som bas i måltiden, se flera matiga brödrecept här. Hur mycket bröd som är lagom beror helt på hur du äter för övrigt men fyra-sex skivor bröd per dag är lagom för många.8.

 1. Hur stor del av kosten ska bestå av kolhydrater?Vi mår bra av att äta kolhydrater varje dag då det är vår främsta energikällaenergikälla.
 2. Man kan också vara ännu tydligare genom att säga att vi mår bra av kvalitetskolhydrater varje dag.
 3. De finns i fullkorn, frukt och grönt, rotfrukter, linser, bönor, quinoa, potatis ch pasta (gärna fullkornspasta).

Ungefär hälften av vårt energiintag bör kommer från kolhydrater, och då menas kolhydrater som är nämnda ovan. Mindre bra kolhydrater är saft, godis, choklad, bakverk och läsk. Dessa är exempel på livsmedel som är rika på socker och härifrån ska inte mer än tio procent av energin komma från, per dag.

Det finns studier som visar att barn får i sig så mycket om 25 procent från denna grupp. Tallriksmodellen visar på enkelt sätt fördelningen i en måltid.9. Vad är bäst, kolhydrater eller fett?Vi behöver både kolhydrater och fett och inget av dem är bättre än det andra. Dock vet vi att vi behöver ännu mer av omättat fett i vår mat (fet fisk, oljor, nötter och frön) och mindre av sockerrik mat som godis, läsk, saft och kakor med mera.10.

Vad vill Fazer åstadkomma med sajten?Med Använd hjärnan vill Fazer på ett konkret sätt underlätta för alla som tänker på sin hälsa genom att slå hål på myter och erbjuda information om sambandet mellan mat och hälsa på ett lättillgängligt sätt. Vi vill visa att det är skillnad mellan kolhydrater och kolhydrater och att balans och hälsa går hand i hand.11.

 1. Till vilka vänder sig sajten? Använd hjärnan vänder sig till alla som är intresserade av mat, näring och hälsa.
 2. Vi vill presentera vetenskap och fakta på ett lättillgängligt sätt.12.
 3. Är det bara grovt bröd som är nyttigt?Ingen mat är enbart nyttig eller onyttig, det handlar alltid om mängder och hur måltiden ser ut i stort.

Bröd bakat på fullkorn innehåller viktiga vitaminer och mineraler och hjälper kroppen att balansera blodsockersvaret, vilket är bra för hälsan, både nu och på längre sikt.13. Vilken forskning utgår Fazer från i avseende sambandet mellan mat och hälsa?Innehållet på sajten överensstämmer med de nordiska näringsrekommendationerna (NNR5) som i sin tur grundar sig på de senaste årens forskning kring sambandet mellan mat och hälsa.14.

 1. Hur kan vi lita på just den forskningen?De nya nordiska näringsrekommendationerna (NNR5) är baserade på en stor mängd vetenskapliga studier som har publicerats under de senaste 15 åren och värderats av nordens främsta nutritionsforskare.
 2. NNR5 överensstämmer med WHO:s råd.15.
 3. Tar Fazer ställning för att vissa dieter är bättre än andra?Vi tror inte att dieter är en bra väg för god hälsa, däremot att äta balanserat.

En bra kost ger utrymme även för njutningsmat, något som också gynnar välbefinnandet. Vi lutar oss på de matråd som Livsmedelsverket ger, det vill säga att äta enligt tallriksmodellen och mycket frukt och grönt, omättat fett, fullkorn och mindre av salt och socker.
Visa hela svaret

Är det mindre kalorier i rostat bröd?

Svar: – Hej Stefan! På den frågan svarar jag både ja och nej. Egentligen spelar det ingen roll om du äter brödet rostat eller inte, brödskivorna innehåller lika många kalorier. Men vi har en viss tendens att bre extra mycket matfett på rostat bröd eftersom det smälter in i brödet.

 • Därför kan en rostad smörgås bli energirikare och bidra till att vi äter för mycket och går upp i vikt om vi äter det ofta.
 • Franska är det vanligaste brödet att rosta.
 • Franska är ett fiberfattigt bröd som mättar sämre än ett bröd av fullkorn med mycket fiber.
 • Det är lättare att äta flera skivor rostad franska, än grovt fiberrikt bröd, vilket också kan medverka till att vi äter mer än vad vi behöver.

Vänliga hälsningar Viveca/dietist Annons
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en smörgås?

Generella portionsstorlekar

Portions storlek Kalorier
1 oz 89
1 smörgås 261
1 portion (83 g) 261
100 g 315

Visa hela svaret

Vad är LingonGrova bra för?

Fullkorn, surdeg och svenska lingon gör LingonGrova till en riktigt god start på vilken morgon som helst. Sveriges mest älskade bröd är en oumbärlig del av frukosten. Rik på fullkorn, fiber och med mindre socker gör LingonGrova Special till ett lite nyttigare alternativ.
Visa hela svaret

Hur många kalorier i en skiva Polarbröd?

Polarbröd Vetekaka 24-pack Detaljer

Produktinformation *Färskt bröd från Sverige bla bla
Näringsinformation Energi (kcal) 290 kcal, Energi (kJ) 1200 kJ, Fett 6 g, Varav mättat fett 1.20 g, Kolhydrater 47 g, Varav socker 5.80 g, Fiber 3.80 g, Protein 8.30 g
Utmärkelser Nej
Ecological Product Nej

Visa hela svaret

Hur många kalorier innehåller en skiva skogaholmslimpa?

Fazer Skogaholmslimpa, en nyhet i serien Fazer Bröd från hela världen, är en unik, omåttligt populär svensk klassiker. Denna limpa är härligt saftig och mjuk – precis som en äkta limpa ska vara. Näringsinnehåll.

per 100 g %* per portion
Energi kcal 268 kcal 0 %
Fett 2,8 g 0 %
varav mättade 0,4 g 0 %
Kolhydrater 51 g 0 %

Visa hela svaret