Hur Många Kalorier Är Det I Melon?

Hur Många Kalorier Är Det I Melon
Hälsosam mat – Kalorier. Hur många kalorier är det i melon? melon innehåller 340.00 kalorier (melon – Mat 100g) Melon innehåller:

 • – 340.00 (melon – Mat 100g)
 • – 82.00 (melon – Mat 100g)
 • – 0.60 (melon – Mat 100g)
 • – 1.50 (melon – Mat 100g)
 • – 12.00 (melon – Mat 100g)
 • – 1.00 (melon – mat 100g)
 • – 0.00 (melon – Mat 100g)
 • – 12.00 (melon – Mat 100g)
 • – 0.00 (melon – Mat 100g)
 • – 0.00 (melon – Mat 100g)
 • – 0.00 (melon – Livsmedel 100g)
 • – 0.16 (melon – Mat 100g)
 • – 0.25 (melon – Mat 100g)
 • – 0.00 (melon – Mat 100g)
 • – 0.00 (melon – mat 100g)
 • – 0.00 (melon – Mat 100g)

Melon innehåller:Melon innehåller:
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en hel melon?

Kalori- och Näringsinnehåll per 100 g

Kalorier 34 kcal
Proteiner 0,6 g
Kolhydrater varav Fibrer varav Sockerarter 8,1 g 0,6 g 8,7 g
Fett 0 g

Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en hel honungsmelon?

Generella portionsstorlekar

Portions storlek Kalorier
100 g 36
1 kilformad bit (1 / 8 13 cm i diameter melon) 45
1 portion 48
10 bollar 50

Visa hela svaret

Är det nyttigt med melon?

Vattenmelon innehåller nyttigheter – Vattenmelon innehåller bland annat vitamin C, som är en viktig antioxidant, och vitamin B6, som bidrar till en normal energiomsättning och omsättning av protein och glykogen.
Visa hela svaret

Hur mycket är 100 g melon?

100 gram vattenmelon innehåller 37 kalorier.1 stk vattenmelon (690g) innehåller 260 kalorier. Om du vill konsumera 100 kcal måste du äta 270 gram vattenmelon. Vattenmelon är en så kallad supermat eftersom den är fylld med hälsofördelar.
Visa hela svaret

Är det mycket Kolhydrater i melon?

Näringsinnehåll – Vattenmelon ( Citrullus lanatus ) är en art i familjen gurkväxter och är botaniskt en ört. Nutritionellt sett är den mer av en frukt, och precis som andra frukter innehåller den en hög andel vatten, men även vitaminer och mineraler. En nyttigt livsmedel, helt enkelt!.100 g vattenmelon innehåller ca 30 kcal, 1 g protein, 8 g kolhydrater och 0 g fett.
Visa hela svaret

Vilken melon är nyttigaste?

Vilken melon är nyttigast? CANTALOUPEN innehåller mycket C-vitamin, så det är inget dumt val. © iStock Söta, saftiga, mumsiga meloner – då är det sommar! Vilken av de populära exotiska frukterna som är nyttigast är inte så lätt att svara på, för det beror på vad du menar med “nyttig”.

Ett lågt kaloriinnehåll och en härligt frisk smak är gemensamt för alla meloner. När det kommer till näringsinnehåll finns det dock många andra frukter som slår dem med hästlängder. Är du på jakt efter den melon som har lägst antal kalorier, så är den populära och ofta billiga nätmelonen ett bra alternativ.

You might be interested:  Hur Mycket Kalorier Är Det I En Avokado?

Den innehåller endast 23 kcal per 100 gram. Tänker du däremot på vitaminer och en lite högre koncentration av näringsämnen är nätmelonen den du ska lägga i korgen. Den ljusgröna melonen med det orange fruktköttet har nämligen ett högt C-vitamininnehåll och även kalium som bl a gynnar ditt blodtryck.
Visa hela svaret

Vilken frukt går man upp i vikt av?

Dessa innehåller flest kalorier –

Fikon: Sockerinnehållet närmar sig 20 gram och det ger väldigt många kalorier och en kraftig påverkan på blodsockret. Granatäpple: Som tur är, är det svårt att äta de här djupröda saftbomberna i stora mängder, för sockerinnehållet på 16,6 gram är skyhögt. Mango: Nästan 15 gram socker per 100 gram får kaloriinnehållet att skjuta i höjden och belastningen på blodsockret är inte att leka med. Vindruvor: Den söta smaken är inte för inte, sockerinnehållet är på 13,3 gram och det ger en massa kalorier. Ananas: 11,6 gram socker är relativt mycket. Speciellt eftersom det är lätt att äta mycket av ananas, när man väl har skurit upp den.

: 5 frukter som du går upp i vikt av
Visa hela svaret

Är frukt dåligt om man vill gå ner i vikt?

Det handlar inte om hur mycket socker eller kolhydrater du äter – men hur många kalorier du äter. – “Low carb”-anhängare (särskilt de som vill sälja dig sin bok eller kosttillskott) argumenterar ofta för att insulin gör dig tjock, men insulin fungerar inte på så sätt utan det handlar om det totala kaloriintaget. LÄS OCKSÅ Protein och viktminskning – betydelsen av protein i ett kaloriunderskott Så det handlar om kalorier och inte kolhydrater. Om du äter mer kalorier än du förbrukar så ökar du i vikt och om du äter färre, minskar du i vikt. Du kan inte spara energi från ingenstans.

Men hur är det med kaloriinnehållet i frukt? Det verkar som att frukt är bland de mest kalorisnåla livsmedlen. Således innehåller vanliga frukter som äpple, apelsin, päron, druvor, mango och ananas cirka 50-60 kcal per 100 g trots att det är sött och gott. Inte precis något som spränger din kaloribudget.

Bara för att något smakar sött så är det inte detsamma som att det är onyttigt. En av de sötaste och mest utsökta frukterna, vattenmelon, innehåller bara 30 kcal per 100 gram. Du kan då tänka att 1 kg vattenmelon (utan skal) endast har 300 kcal! Man behöver alltså inte veta mycket om energibalans innan man kan förstå att det är meningslöst att avstå från frukt om du vill gå ner i vikt.2. Frukt fyller mycket i magen på grund av högt vatteninnehåll och det ökar känslan av mättnad (3). Några av de mest mättade frukterna är apelsiner och äpplen. Överraskande nog mättar frukter nästan lika bra som grönsaker i allmänhet (4). Vidare så har frukten fördelen över grönsaker att det är lättare att äta.3.

 • Frukt är lättillgänglig När man talar om varaktiga livsstilsförändringar är tillgängligheten viktigast.
 • Många tror att hälsosamma matvanor handlar om att ha mer självdisciplin och vara motiverad hela tiden, men i verkligheten handlar det mer om att göra rätt val före det enkla valet.
 • Med andra ord gör det enkelt för dig själv att välja vara hälsosam.
You might be interested:  Hur Länge Kan En Ost Hålla?

Låt mig komma med ett exempel: Om du har en påse chips som står i skafferiet så är du mycket mer benägen att äta chips på autopilot än om du inte det hemma. För då måste du ju sätta på dig ytterkläder, sätta dig i bilen, köra till matbutiken och köpa chips.

 1. Det kräver mycket mer aktiva val och valet innebär ett övervägande beslut “Vill jag verkligen ha en påse chips?”.
 2. Om du istället har en skål med frukt som står på köksbänken är du mycket mer benägen att använda det som snacks.
 3. Grönsaker kräver ofta både att man skär, tillagar dem och kryddar dem medan det räcker med att skölja en frukt för att sedan kunna avnjuta den – lätt som en plätt! Man kan alltså gärna ta “genvägar” så länge slutresultatet är detsamma.4.

Frukt förhindrar överätning För att inte tala om att frukt smakar i allmänhet bättre än grönsaker – eller åtminstone kan tillfredsställa ett begär för något sött som grönsaker inte kan – eftersom man inte gärna vill gnaga på en bit broccoli om du är godissugen, men lite mango eller ananas fungerar bra. Hur kan det vara att grönsaker uppfattas som mer mättade och hälsosammare än frukt? Först av allt är grönsaker faktiskt bara marginellt mer mättade och hälsosammare än frukt – om alls (jag återkomma till detta). Vidare kan en del av förklaringen bara vara att frukt gör det lättare att begränsa sötsuget och därmed det totala kaloriintaget.5.

Att äta frukt “gör dig smal” I motsats till vad många moderna bantningsmetoder vill få dig att tro så är frukt inte dåligt. Tvärtom är frukt i allmänhet mer till nytta vid viktminskning. Det finns ingen mat i sig som är optimal för bantning, men om du byter ut en del av maten med mer mättnadande och kalorisnåla livsmedel så blir nettoresultatet en minskning av kalorier och därmed viktminskning,

Det är just detta vi kan se i alla vetenskapliga studier gällande fruktkonsumtion och viktminskning, Sålunda ser vi genomgående att fruktintag antingen leder till viktminskning eller åtminstone inte påverkar kroppsvikten negativt – detta gäller både vid randomiserade interventionsstudier och epidemiologiska studier där man observerar en population (6).

När man undersöker fruktintag i interventionsstudier där kaloriintaget är liknande mellan grupperna så ser man alltid samma viktminskning hos de som äter mest frukt – dessutom åstadkommer de stora förbättringar i kolesterolnivåer, åtminstone bland överviktiga (7, 8). Inte ens diabetiker som annars kan ha anledning att hålla tillbaka på socker, förefaller det att dra nytta av att minska på fruktintaget.

Således förbättras inte deras blodsocker eller vikt när de tar bort frukt i kosten (9). Frukt är helt enkelt bra för dig.6. Frukt är nyttigt Nu har vi slagit spiken i kistan gällande myten att frukten är onyttigt. Men trots att mitt fokus i den här artikeln har varit kroppssammansättning så är det också relevant att nämna att frukt är nyttigt. Hälsoeffekten av att äta frukt kan faktisk mätas och därför är mängden fruktintag associerat med en minskning av både den totala dödligheten och dödligheten från cancer, kardiovaskulära sjukdom och diabetes – liksom en lägre risk för diabetesutveckling (10, 11). LÄS OCKSÅ Hur mycket frukt och grönsaker ska du äta?
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Många Kalorier Är Det I En Kokosboll?

Vad väger 1 melon?

Knack, knack – Hur väljer man egentligen ut en bra melon? Jo genom att knacka försiktigt på den! Det är nämligen större chans att frukten är mogen om den låter ihåligt när du knackar på den. En medelstor melon som väger mellan två och fyra kilo brukar ofta vara bäst.
Visa hela svaret

Hur många gram är en melon?

1 Mellanstort stycke Melon, nätmelon/cantaluponmelon skalad motsvarar:

1 dl 1 liten 1 mellan
360 g

Visa hela svaret

Vilken frukt innehåller mest kcal?

Frukterna med mest kalorier (per 100 gram): –

Nypon, utan frön, torkade 328 kcalDadlar, torkade 299 kcalPersika, torkad 252 kcalAvocado 160 kcalBanan 101 kcal, (torkad 374 kcal)Passionsfrukt 87 kcalVindruvor 74 kcalMango 69 kcalApelsin 65 kcalFikon, färska 58 kcalLingon 57 kcalPhysalis 57 kcalGranatäpple 56 kcalNektarin 56 kcalÄpple 56 kcalAnanas 55 kcal, (torkad 340 kcal)Päron 54 kcal, (torkade 282 kcal)Blåbär 53 kcalAprikos 51 kcalKiwi 48 kcalLime 47 kcalPlommon 47 kcalTranbär 46 kcalBjörnbär 44 kcalClementin 44 kcalSatsumas 42 kcalCitron 41 kcalJordgubbar 41 kcalPersika 40 kcalKrusbär 38 kcalVattenmelon 38 kcalHonungsmelon 37 kcalNätmelon 37 kcalHallon 34 kcalMelon Galia 30 kcalGrapefrukt 30 kcalRabarber 18 kcal

Något i listan som förvånar? Kom ihåg att olika sorters äpplen exempelvis kan innehålla olika mängd kalorier. Vill du veta vad andra livsmedel har för kaloriinnehåll? Kolla upp det i vår kaloritabell här! Foto: TT, Läs mer: 6 myter om kalorier – som kan hindra din viktnedgång Snacksen att äta – och att undvika – om du vill tappa kilon Müsli-sorterna som innehåller mest (och minst) socker
Visa hela svaret

Vilken melon är nyttigaste?

Vilken melon är nyttigast? CANTALOUPEN innehåller mycket C-vitamin, så det är inget dumt val. © iStock Söta, saftiga, mumsiga meloner – då är det sommar! Vilken av de populära exotiska frukterna som är nyttigast är inte så lätt att svara på, för det beror på vad du menar med “nyttig”.

 1. Ett lågt kaloriinnehåll och en härligt frisk smak är gemensamt för alla meloner.
 2. När det kommer till näringsinnehåll finns det dock många andra frukter som slår dem med hästlängder.
 3. Är du på jakt efter den melon som har lägst antal kalorier, så är den populära och ofta billiga nätmelonen ett bra alternativ.

Den innehåller endast 23 kcal per 100 gram. Tänker du däremot på vitaminer och en lite högre koncentration av näringsämnen är nätmelonen den du ska lägga i korgen. Den ljusgröna melonen med det orange fruktköttet har nämligen ett högt C-vitamininnehåll och även kalium som bl a gynnar ditt blodtryck.
Visa hela svaret