Hur Många Kalorier I En Kexchoklad?

Hur Många Kalorier I En Kexchoklad
Kexchoklad Original

Näringsinnehåll 100 g
energi 2106 kJ / 502 kcal
fett 24 g
varav mättat fett 14 g
kolhydrat 61 g

Nog 5 rijen
Visa hela svaret

Hur onyttig är en Kexchoklad?

Hur Många Kalorier I En Kexchoklad Fredrik Paulún är näringsfysiolog. Foto: Christian Örnberg Publicerad: 17 jul 2013, kl 16:11 Kokta ägg, nötter, små ostar och oliver i portionspåsar. Nu är det lätt att hitta god och hälsosam snabbmat och nyttiga mellanmål. Här är 16 mumsiga GI-snacks. Var förberedd på suget! När hungern knorrar i magen är det hög risk att man ger vika för en kexchoklad eller en kanelbulle.

 • Att äta bra mellanmål hjälper dig att gå ner i vikt – eller hålla vikten.
 • En kexchoklad innehåller 280 kalorier och en kanelbulle 322 kalorier.
 • Däremot innehåller de nästan inga nyttigheter, bara massor av socker som sätter blodsockret i svaj och snabbt gör dig sötsugen igen.
 • Jämför det med ett mellanmål på två kokta ägg.

Det ger dig massor av nyttiga proteiner som håller dig mätt och är dessutom sprängfylld med vitaminer och mineraler, men innehåller bara 170 kalorier. LÄS OCKSÅ: Så här gör du! GI-metoden i 10 steg
Visa hela svaret

Hur mycket väger ett Kexchoklad?

Kexchoklad är från Sverige och väger 60g. Kexchoklad är Cloettas aktiva svenska klassiker som har en speciell plats i många svenskars hjärtan. Kexchoklad är frasiga rån fyllda med choklad under ett täcke av läcker, ljus mjölkchoklad. Sveriges godaste mellanmål!
Visa hela svaret

Hur många gram är en vanlig Kexchoklad?

Cloetta – Kexchoklad, 55 g – Selecta Sverige.
Visa hela svaret

Hur många gram är en liten Kexchoklad?

Kexchoklad Mini har 9.6 g protein, 62g kolhydrater, 24g fett och 496kcal per 100g. Kexchoklad Mini är från Sverige och väger 13g.
Visa hela svaret

Hur mycket kcal är det i en Marabou?

Marabou Mjölkchoklad, 200 g

Nettovikt 200 g
Ingredienser Socker, kakaosmör, kakaomassa, VASSLEPULVER (MJÖLK), SKUMMJÖLKSPULVER, SMÖRFETT, modifierad VASSLEPULVER (MJÖLK), emulgeringsmedel: (SOJALECITIN), arom.
Energi 2290 kJ / 550 kcal
Fett 32 g
Varav mättat fett 19,5 g

Visa hela svaret

Hur mycket går man upp i vikt av choklad?

Ökar jag 100 gram i vikt om jag äter 100 gram choklad? Fråga: Kan man gå upp lika mycket eller mer i vikt än vikten på det man just har ätit? Alltså om jag äter en chokladkaka som väger 100 gram, går jag upp 100 gram i vikt då? Camilla Svar: Nej Camilla, den matematiken stämmer inte, tack och lov! Jovisst, minuten efter att du ätit chokladen väger du 100 gram mer eftersom den finns i magen, men så händer även när du dricker ett glas vatten.

 • Vikten finns i kroppen, men den stannar inte kvar.
 • Men jämför du med samma mängd mjölk blir det en annan slutsumma.
 • Skillnaden ligger i energiinnehållet.1 deciliter vatten ger 0 kcal medan mjölken med sitt innehåll av protein, fett och kolhydrater ger cirka 50 kcal.
 • Man brukar säga att 1 kilo kroppsvikt motsvaras av cirka 7 000 kcal.

Du behöver alltså dricka cirka 14 liter mjölk för att gå upp 1 kilo. Chokladen ger ca 600 kcal/100 gram, vilket innebär att du kan äta nästan 1,2 kilo choklad för att öka 1 kilo i kroppsvikt. Men du kan väga väldigt olika från den ena dagen till den andra utan att kroppsvikten egentligen har förändrats och det beror på att du bär olika mängd vätska i kroppen.

Kolhydrat- eller saltrik mat binder vatten och du väger mer fastän vikten varken sitter i muskelmassa eller fettlager. All sådan här matematik är ändå ganska irrelevant eftersom det är det totala långsiktiga intaget av energi som avgör vad som händer i kroppen. Grovt kan man säga att ett dagligt intag på 100 kcal utöver det du förbränner ger en viktökning på cirka 5 kilo per år.

Vänder du på det innebär det att du går ner 5 kilo om du får en negativ energibalans. Marie : Ökar jag 100 gram i vikt om jag äter 100 gram choklad?
Visa hela svaret

Hur många sockerbitar är det i en Kexchoklad?

Hur Många Kalorier I En Kexchoklad Foto: Getty Images/iStockphoto Publicerad: 04 nov 2015, kl 13:35 Det var i samband med en “sockerskola” på höstlovet som hälsopedagogen Susanna Almström lade upp ett foto på Facebook, Bilden, som visar hur många sockerbitar vanligt godis motsvarar, har spridits som en löpeld de senaste dagarna.

Susanna Almström är bland annat projektledare för Hälsofrämjandets satsning “En sockersmart skola”, som syftar till att plocka bort produkter med tillsatt socker från skolmaten. Hennes bild är ett axplock från “sockerskolan” som hon höll i för föräldrar och barn på höstlovet. Din bild har fått mycket uppmärksamhet, men det har ju snackats om socker länge.

Vet inte folk det här redan? – Nej, de gör ju inte det. Man kan ju tycka att folk borde veta att det finns socker i en chokladkaka. Till exempel den här Marabou-kakan som jag tog som skräckexempel – man vet att den innehåller socker, men inte hur mycket.

När jag skrev WHO:s maxrekommendationer intill blev det extremt tydligt, säger Susanna Almström. Susanna Almström Hon nämner också ett exempel på en måltid som innehåller mycket socker – men som både serveras i skolor och i många hem när det måste gå snabbt: – Jag stod och tittade på blodpudding häromdagen.

You might be interested:  Hur Många Kalorier Per Dag Bränner Man?

Det finns förstås olika sorter med olika innehåll, men den jag tittade på innehöll ungefär en sockerbit per skiva. Om man då äter fem–sex skivor till en måltid och två matskedar sylt till det, så är man uppe i ungefär tio sockerbitar bara på den måltiden.
Visa hela svaret

Är Kexchoklad godis?

Kexchoklad är en del av upplevelsen i de svenska fjällen sedan över 20 år. Sponsorskapet har hjälpt Cloetta att positionera Kexchoklad som ett mellanmål. Samarbetet med Skistar är en viktig beståndsdel i Kexchoklads kommunikationsplattform “Sveriges godaste mellanmål”.

 • Genom att synas tydligt i backarna i Sälen med sina rutiga mellanmålsstationer, slalomtävlingar och skidorientering, har Kexchoklad den överlägset högsta kännedomen bland annonsörerna i fjällen.
 • Vi överpresterar i mätningarna.
 • Vi är huvudsponsor men framstår som en titelsponsor, säger Fredrik Sjöström.

Samarbetet började 1994 i Hundfjället, och har sedan dess utökats till fem av Skistars skidorter i Sälen och Vemdalen. Tidigare sponsrade Cloetta även det alpina landslaget, som hade Kexchokladrutiga ärmar på sina tävlingsdräkter. Det avtalet avslutades 2009 då Cloetta valde att istället öka sin aktivering bland semestrande familjer i svenska fjällen.

Landslaget hjälpte till att koppla ihop Kexchoklad med en aktiv livsstil, och stärka associationen till skidåkning. Det gav hög kännedom, men efter tio år ville vi istället satsa på att öka engagemanget och lojaliteten, säger Fredrik Sjöström. Sedan dess har Cloetta ökat investeringen i Skistarsamarbetet och syns nu betydligt mer i backarna.

Varje dag genomförs en Kexchokladjakt med gömda frågor i de olika pisterna, det finns rutiga mellanmålsstationer utplacerade och Kexchoklad-brandade banor för skicross, slalom och parallellslalom. Cloetta har ett tiotal egna medarbetare på plats som håller i aktiveringen.

Vi bidrar med underhållning som är helt kostnadsfri för besökarna, det är ett tydligt relevant värde för Skistar, säger Fredri­k Sjöström. Samarbetet har pågått i över 20 år och Fredrik Sjöström räknar med att det kommer att pågå länge till. – Det tar tid att bygga upp en stark relation, men nu ser vi att vi får bra resultat.

När man har hittat ett samarbete som tillför nytta för alla parter, är det viktigt att orka hålla sig fast vid det och fortsätta att hålla sig relevant. I dag är Cloetta det mest igenkända varumärket i Sälen och Vemdalen. Det mest långsiktiga resultatet är dock att Kexchoklad inte bara ses som godis, utan som ett mellanmålsalternativ till en frukt eller en energibar, enligt Fredrik Sjöström.

 1. Hur mycket avtalet är värt per säsong vill han inte svara på, men han betonar att priset på kontraktet bara är en del av investeringen.
 2. Avtalet är en entrébiljett, den stora kostnaden ligger i aktiveringen.
 3. Från och med i år utökas dessutom Cloettas sponsringsbudget.
 4. Till våren ger sig Kexchoklad nämligen in i löparsegmentet på allvar med sponsring av bland annat Göteborgsvarvet, Blodomloppet och Stockholms halvmarathon.

– I dag är vi starkast under vintern, vi vill utöka det till resten av året, säger Fredrik Sjöströ­m.
Visa hela svaret

Vilken choklad är det minst kalorier i?

8.3 rutor mörk choklad (70%): 90 kalorier – Bittersött, med ljuvlig smak av kakao. Choklad är undergörande för humöret, eller hur? Och om du håller dig till den mörka sorten brukar det inte vara så svårt att begränsa intaget till några rutor heller, det räcker liksom med smaken. Mörk choklad innehåller en hyfsad mängd skyddande antioxidanter också, inte helt fel. Läs också: Njut dig frisk och glad – 5 goda skäl till att äta choklad!
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en Japp?

Japp dubbel 60 gram. Detaljer.

Näringsvärden i 100 Gram
Energimängd 1855 kJ / 441 Kcal
Protein 3,3 gram
Kolhydrater 73 gram
Fett 15 gram

Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i mörk choklad?

Mörk choklad kalorier och näringsinnehåll – Ur kakaobönan utvinns två ingredienser: kakaomassa och kakaosmör. Medan vit choklad består av kakaosmör med tillsatt socker och mjölk, består mörk choklad i huvudsak av kakaomassa med samma tillsatser. Ju högre procent av kakaohalt en bit mörk choklad har, desto mer kakaomassa – vilket innebär högre fetthalt. Antalet kalorier i mjölkchoklad och mörk choklad är nästan samma. Ibland innehåller mörk choklad till och med fler kalorier än mjölkchoklad. Vanligtvis är det mer socker i vanlig mjölkchoklad än i mörk choklad – men var uppmärksam! I snitt innehåller mjölkchoklad hela 50 gram kolhydrater per 100 gram, huvudsakligen tillsatt socker. Mörk choklad brukar innehålla cirka 8-35 gram kolhydrater per 100 gram. Det är nyttigt med mörk choklad men här är jämförelse mellan näringsvärdet hos några olika sorter av mörk choklad som visar att de är väldigt olika nyttiga.100 g Mörk Choklad (Mörk choklad kakao <70%) innehåller 536 kcal, vilket är mycket kalorier.

Kalorier 536 kcal
Proteiner 6,3 g
Kolhydrater varav Sockerarter 63,1 g 45,5 g
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat 28,8 g 16,5 g 9,2 g 1,6 g

Dessutom innehåller mörk choklad en hel del järn, magnesium, kalium och fosfor, vilka alla är livsnödvändiga vitaminer och mineraler. Med det sagt borde inte ditt huvudsakliga intag av dessa komma från att äta mörk choklad. Det är viktigt att tänka på att choklad innehåller mycket fett och många kalorier, trots att den är mörk.
Visa hela svaret

Hur många gram är en Riesen?

RIESEN.150 gr. Jfr-pris 123.33 kr/kg.
Visa hela svaret

Är Kexchoklad svenskt?

Cloetta Kexchoklad, också tidigare benämnd som F ive o´clock kex-choklad, är en av Sveriges mest uppskattade chokladprodukter. Kexchoklad visade sin aktiva sida redan år 1940 i olika reklamkampanjer och användes då i samband med skidåkarmiljöer – Go’ och Glad Kexchoklad! Under åren därefter blev Kexchoklad ett naturligt val för ett aktivt mellanmål och blev då benämnt som Sveriges godaste mellanmål! Kexchoklad har synts i samband med en rad olika sporter och är därför väl förknippat med det aktiva livet i Sverige.

You might be interested:  Hur Många Kalorier Är Det I En Kokosboll?

Förpackningens färger och former är välkänd i alla åldrar och det klassiska rutmönstret känner de flesta igen, ett riktigt original! De goda kexchokladen består idag av tre lager frasiga chokladöverdragna rån som blev grunden till dess namn, Kexchoklad. Överdraget på rånen består av en ljuvlig mjölkchoklad, vilket skapar en utsökt kombination.

Chokladen finns i olika förpackningar och storlekar. Kexchoklad passar perfekt för många olika tillfällen för att fylla på med energi i skidbacken, på jobbet eller varför inte njuta av den på en picknic. Förpackningens färger och former är välkänd i alla åldrar och det klassiska rutmönstret känner de flesta igen.
Visa hela svaret

Hur många gram är det i ostbågar?

Marabou Lakrits, hallon, Caramel – 185 g – Ostbågar, ostkrokar eller cheez doodles – kärt barn har många namn. OLWs ostbågar är Sveriges mest sålda snacks, och vi förstår varför. Spröda och frasiga majsbågar som rostats och smaksatts med mi.

Köp 4 för 56,26 kr vardera och spara 10 % Köp 8 för 53,13 kr vardera och spara 15 %

Ostbågar, ostkrokar eller cheez doodles – kärt barn har många namn. Större påse, nu 285 gram! OLWs ostbågar är Sveriges mest sålda snacks, och vi förstår varför. Spröda och frasiga majsbågar som rostats och smaksatts med mild ostkrydda. En riktig klassiker till helgmyset. Njut och bestäm själv om du vill bjuda!

Mer information

GTIN 07340005406227
Innehållande allergener Mjölk
Näringsvärde Per 100 gram Energi 2200 kJ Fett 30 gram Varav mättat fett 5,5 gram Kolhydrat 53 gram Varav sockerarter 2,5 gram Protein 10 gram Salt 2,1 gram
Hållbarhet dagar 182
Ursprungsland Sverige
Automatisk översättning Nej
Ingredienser Majsmjöl, solrosolja, OSTPULVER (85% OST, VASSLEpulver (från MJÖLK), salt, färgämne (E 160a, E 160c)), KÄRNMJÖLKSPULVER, potatisstärkelse, salt, druvsocker.
Varumärke OLW
Innehåll 285 gram

Visa hela svaret

Vilket godis är det minst kalorier i?

Ät godis med gott samvete Publicerad: 14 mars 2001 Uppdaterad: 8 mars 2011 Byt ut chokladen mot skumbananer och slipp bilringar Om du vill äta riktigt mycket godis är de helt fettfria skumbananerna det perfekta valet. Foto: BÖRJE THURESSON Ät godis utan att få dåligt samvete eller bilringar. Inget godis är kalorifritt men mycket är helt fettfritt. Du kan äta tio gånger så många skumgodisar som chokladbitar – för samma kalorimängd.

 1. Vill man äta mycket godis utan att lägga på hullet är sega råttor och skumgodis rena fyndet.
 2. Det är helt eller näst intill helt fettfritt – det går till exempel 100 Ahlgrens bilar på tio Aladdinbitar.
 3. En chokladkaka består av en tredjedel fett och innehåller fler kalorier än en måltid.
 4. Choklad innehåller ämnen som gör oss glada.

Klarar man sig inte utan choklad ska man äta den mörkare med mer kakao. Då blir man fortare tillfredsställd och kan hålla vikten bättre, säger dietist Jaroslava Vagner Svensson. Godis består i huvudsak av kolhydrater. I vissa lightprodukter utgörs en del av kolhydraterna av nyttiga kostfibrer men även om lightgodis oftast är sockerfritt bör man se upp.

En överkonsumtion av godis med sötningsmedel kan ha laxerande verkan. Inget godis är dock särskilt bra ur näringssynpunkt. Varken kolor, skumbananer, lakritsfiskar eller geléhjärtan innehåller vitaminer eller näringsämnen. Med hälsogodis som yoghurtdoppade russin, honungsglaserade nötter, cocosbitar och cashewnötter är det annorlunda.

– De innehåller vitaminer och mineraler även om det ger lika mycket kalorier och energi som vanligt godis. Ofta är hälsogodiset ganska fett, men även i det avseendet är det nyttigare. Det mättade fettet i nötter är mycket sundare än det omättade fettet i choklad, säger Jaroslava Vagner Svensson.
Visa hela svaret

Hur många kalorier ska män äta på en dag?

Hur många kalorier (kcal) per dag – hålla vikten – Det är omöjligt att beräkna exakt hur många kalorier du behöver, men det finns några formler som ger en indikation på hur många kalorier du behöver under en dag. Det är individuellt hur mycket energi man är i behov av.

 • Energibehovet varierar beroende på kön, ålder, längd och aktivitetsnivå.
 • En tumregel är att kvinnor bör få i sig ca 2000 kalorier (kcal) per dag för att upprätthålla sin vikt och män behöver ca 2500 kalorier (kcal) per dag.
 • Grovt uträknat: Multiplicera din egen vikt med 30, så får du fram ett ungefärligt energibehov för ett dygn.

Om du väger 70 kg kommer uträkningen se ut såhär: 30 kcal x 70 kg = 2100, Dagar med träning ger ett något större behov för kalorier. Visste du att Nutriletts barer kan innehålla så lite som 105 kalorier (kcal)? Ett perfekt mellanmål för dig som vill hålla vikten.
Visa hela svaret

Vad är minst onyttigt chips eller godis?

Experten svarar: Är chips bättre än godis? Är verkligen chips och pommes frites så hemska ur kalorisynpunkt? Jag läser ofta på olika hälsosidor att de bara har dåliga fetter och mättat fett, men de flesta stora chipstillverkare använder ju numera solros- och i vissa fall rapsolja istället för som tidigare palmolja eller annan onyttigare olja.

Visst, potatis innehåller kolhydrater, men om man väljer mellan en påse lösgodis och en påse chips är väl ändå chips ett bättre alternativ än kemiskt hopsatt godis med enbart onödig energi och tomma kalorier i form av vitt, raffinerat socker? Erik Dietisten svarar Jag förstår dina funderingar kring att välja det “naturliga” eller det “kemiskt hopsatta”.

Ur kalorisynpunkt är det viss skillnad mellan godis och chips. Om man tittar på 100 gram ger gelé- och skumgodisar 350–400 kcal, choklad 550 kcal och chips 500 kcal (alla cirkatal). Godis består oftast av en blandning av glukossirap, glukos-fruktossirap, stärkelse, fullhärdade fetter, gelatin, aromer, syra och färgämnen – ingredienser som inte ger kroppen någon näring men en himla massa kalorier och i värsta fall ett högt blodsocker.

Chips i sin tur består av potatis, olja, salt, kryddblandningar och jästextrakt. Oljan är raffinerad och tål därför de högre temperaturerna, men det bildas ändå ämnen som förmodligen inte är bra för oss. Potatisens näringsmässiga fördelar har i stort sett friterats bort. Kvar finns mindre mängder mineraler och ett högt innehåll av kalium, vilket är positivt.

Oljan i chips kan eventuellt bidra med en viss mättnadskänsla. Så för att sammanfatta, även om chips uppfattas som “naturliga” är det precis som godis en produkt med lågt näringsinnehåll och tomma kalorier. Marginellt ger chips mer -näring men det kan inte försvara deras höga kaloriinnehåll.

 • Vad ska jag äta vid benskörhet? Sedan något år tillbaka har jag konstaterad benskörhet (biverkan av tidigare och nuvarande medicinering!).
 • Min vårdcentral har ingen dietist, men enligt en lista från en tidning bör man vara försiktig med följande: nötter i allmänhet, frön, kaffe, rödvin, salt, havre, ris.
You might be interested:  Hur Många Kalorier Innehåller Glassen 88:An?

Finns nyare rön eller ska jag avstå från detta? Jag är 82 år och äter sedan i mars kortison (på grund av muskelreumatism) + Kalcipos-D och Alendronat. Tacksam för svar, Margareta M Dietisten svarar Generellt ges tillskott av vitamin D och kalcium vid kortisonbehandling.

Vid konstaterad brist eller lågt intag från maten kan tillskott ges vid benskörhet, men då oftast som tillägg till övrig behandling. För skelettet behövs även magnesium och K-vitamin, men tillskott av dessa brukar inte ges. Det finns vissa studier som visar koppling till lågt intag av magnesium och lägre bentäthet, och andra som motsäger detta.

Eftersom du tar tillskott av både D-vitamin och kalcium tycker jag du ska tänka på ditt magnesium- och K-vitaminintag. Gröna bladgrönsaker innehåller båda dessa i större mängder. Kött, fisk, skaldjur och baljväxter innehåller mycket magnesium. Oljor, äggula och kålsorter har högt innehåll av K-vitamin.

 1. Jag håller inte med om att näringsrika nötter, frön och havre ska undvikas.
 2. Dessa innehåller snarare näringsämnen som din kropp behöver.
 3. Alkohol i större mängder regelbundet ska undvikas liksom salt i större mängder.
 4. Ett högt saltintag verkar vid låga intag av kalcium kunna öka förlusterna av kalcium.
 5. Affe, koffein, verkar gå bra i moderata mängder.

Om dina kalciumvärden inte ökar som de ska kan det vara aktuellt att se över ditt tillskott. Kalcipos innehåller kalciumkarbonat som kräver en viss surhet (från magsyran) för att absorberas. För äldre med minskad produktion av saltsyra kan det vara bättre med kalciumcitrat som inte kräver samma sura miljö.
Visa hela svaret

Vilken choklad har mest kalorier?

Dubbelnougat = 585 kcal Värsting!
Visa hela svaret

Är Kexchoklad godis?

Kexchoklad är en del av upplevelsen i de svenska fjällen sedan över 20 år. Sponsorskapet har hjälpt Cloetta att positionera Kexchoklad som ett mellanmål. Samarbetet med Skistar är en viktig beståndsdel i Kexchoklads kommunikationsplattform “Sveriges godaste mellanmål”.

Genom att synas tydligt i backarna i Sälen med sina rutiga mellanmålsstationer, slalomtävlingar och skidorientering, har Kexchoklad den överlägset högsta kännedomen bland annonsörerna i fjällen. – Vi överpresterar i mätningarna. Vi är huvudsponsor men framstår som en titelsponsor, säger Fredrik Sjöström.

Samarbetet började 1994 i Hundfjället, och har sedan dess utökats till fem av Skistars skidorter i Sälen och Vemdalen. Tidigare sponsrade Cloetta även det alpina landslaget, som hade Kexchokladrutiga ärmar på sina tävlingsdräkter. Det avtalet avslutades 2009 då Cloetta valde att istället öka sin aktivering bland semestrande familjer i svenska fjällen.

 • Landslaget hjälpte till att koppla ihop Kexchoklad med en aktiv livsstil, och stärka associationen till skidåkning.
 • Det gav hög kännedom, men efter tio år ville vi istället satsa på att öka engagemanget och lojaliteten, säger Fredrik Sjöström.
 • Sedan dess har Cloetta ökat investeringen i Skistarsamarbetet och syns nu betydligt mer i backarna.

Varje dag genomförs en Kexchokladjakt med gömda frågor i de olika pisterna, det finns rutiga mellanmålsstationer utplacerade och Kexchoklad-brandade banor för skicross, slalom och parallellslalom. Cloetta har ett tiotal egna medarbetare på plats som håller i aktiveringen.

 • Vi bidrar med underhållning som är helt kostnadsfri för besökarna, det är ett tydligt relevant värde för Skistar, säger Fredri­k Sjöström.
 • Samarbetet har pågått i över 20 år och Fredrik Sjöström räknar med att det kommer att pågå länge till.
 • Det tar tid att bygga upp en stark relation, men nu ser vi att vi får bra resultat.

När man har hittat ett samarbete som tillför nytta för alla parter, är det viktigt att orka hålla sig fast vid det och fortsätta att hålla sig relevant. I dag är Cloetta det mest igenkända varumärket i Sälen och Vemdalen. Det mest långsiktiga resultatet är dock att Kexchoklad inte bara ses som godis, utan som ett mellanmålsalternativ till en frukt eller en energibar, enligt Fredrik Sjöström.

 • Hur mycket avtalet är värt per säsong vill han inte svara på, men han betonar att priset på kontraktet bara är en del av investeringen.
 • Avtalet är en entrébiljett, den stora kostnaden ligger i aktiveringen.
 • Från och med i år utökas dessutom Cloettas sponsringsbudget.
 • Till våren ger sig Kexchoklad nämligen in i löparsegmentet på allvar med sponsring av bland annat Göteborgsvarvet, Blodomloppet och Stockholms halvmarathon.

– I dag är vi starkast under vintern, vi vill utöka det till resten av året, säger Fredrik Sjöströ­m.
Visa hela svaret

Hur många kalorier i Havregryns?

Blir du snabbt hungrig beror det på att en portion gröt (kokt på en deciliter havregryn ) ger futtiga 130 kcal.
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en Japp?

Japp dubbel 60 gram. Detaljer.

Näringsvärden i 100 Gram
Energimängd 1855 kJ / 441 Kcal
Protein 3,3 gram
Kolhydrater 73 gram
Fett 15 gram

Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en påse Ostbollar?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 500 Fett 30g Kolh.53g Prot 9g

table>

Det finns 500 kalorier i 100 g. Kalorifördelning: 52% fett, 41% kolh., 7% prot.

Visa hela svaret