Hur Många Kalorier I En Pizza?

Hur Många Kalorier I En Pizza

Hur många kalorier är det i en hel pizza?

Hur många kalorier är det i en pizza? Kalorier (kcal) och pizza är inte ett helt ovanligt samtalsämne. Men hur många kalorier är det egentligen i en pizza? Det varierar förstå riktigt mycket och är beroende av faktorer som pizzans vikt och vad man väljer att lägga på den.

 • En normalstor pizza väger ca 350 gram.
 • Den innehåller ca 1000 kalorier.
 • Sedan finns det pizzor som är större med mycket kaloririka ingredienser som salami, kebab och kebabsås med flera som pålägg.
 • Dessa kan innehålla så mycket som 1500-2000 kalorier, vilket börjar närma sig normalt dagsintag av kalorier.

Så äter du en sådan pizza är det vad du kan stoppa i dig under en dag om du inte vill gå upp i vikt. Om det skulle hända då och då och om du har ett balanserat näringsintag allt som oftast så är det förstås ingen fara. Pizza är utan tvekan svenskarnas mest populära snabbmat.

I Sverige finns det idag cirka 3500 pizzerior, att jämföra med inte mer än 200 Mcdonaldsrestauranger. Och för de flesta är en riktigt välgräddad och välfylld pizza ett absolut måste på nyårsdagen då huvudet är tungt efter allt festande. Det är en del av en nationell modern tradition. Samtidigt har pizzan ett rykte om sig att vara onyttig mat.

Men är det verkligen så? I den här texten ska vi ta reda på den saken en gång för alla. Hur Många Kalorier I En Pizza Att man får i sig alldeles för många kalorier i samband med att man äter pizza beror på att man överäter. Man stoppar i sig för mycket helt enkelt. Genom att dela pizzan med någon eller genom att välja att spara en bit till senare kan en pizzamåltid bli nyttig.
Visa hela svaret

Hur många kalorier är i en vanlig pizza?

Kalorier i olika storlekar av pizzor – i två varianter

Pizza -storlek Vegetarisk pizza Pizza m. salami
Pizza -slice (175 g) 385 kalorier 546 kalorier
Vanlig pizza (500 g) 1100 kalorier 1560 kalorier
Familjepizza (1000 g) 2200 kalorier 3120 kalorier
Källa: DTU
You might be interested:  Varför Ska Man Koka Pasta Utan Lock?

Visa hela svaret

Hur mycket väger en restaurang pizza?

Veteran 1230 inlägg 9 september 2010 20:34 eller hur ska man göra för att se hur mkt en pizza väger?Man får väl dela pizzan å väga pizzabitarna Veteran 5839 inlägg 9 september 2010 20:39 Jag släpade hem en pizza och vägde den så stor den var på hushållsvågen, en capricciosa (ost, skinka, tomatsås) och den vägde betydligt med än bara 350 som Livsmedelsverket påstår (närmare 650 för att vara exakt) men har man inte tillgång till en våg som klarar det går det lika bra att väga halva eller en fjärdedel också.

Så himla stor skillnad på ena och andra halvan kan det väl inte vara om man inte är helt inkompetent på att dela på mitten 😉 Veteran 1230 inlägg 9 september 2010 21:24 kanske beror det på vad för slags botten m.m de fick fram den låga vikten eller så var det en mindre pizza Min våg är nog lite liten så jag får nog dela dela den om jag ska ha pizza nån dag Mycket engagerad 235 inlägg 9 september 2010 22:50 De jag äter brukar väga ca 500 gram (vanlig capricciosa).

Mycket engagerad 235 inlägg 9 september 2010 22:51 livsmedelsverket säger säkert en portion är 350 gram för att det inte är meningen att man ska äta upp en hel ^^ Veteran 5839 inlägg 9 september 2010 22:52 Det kanske skiljer mellan pizzerior också, det vore konstigt annars.

Men man ska nog absolut väga sin pizza åtminstone första gången så man får ett hum om hur stora/tunga de görs just där. På gång 40 inlägg 10 september 2010 09:18 De pizzor jag vägt har vägt väldigt olika. Ex snittvikt för enkel tomatsås/ost i barnstorlek har varit omkring 400-450gram. Motsvarande vuxen 500- 700gram.

Ibland har jag lyxat till det med extra pålägg av typen färsk tomat, lök, räkor eller kyckling, och då har de pizzorna vägt allt ifrån 600gram till nästan 1kg! Inte konstigt att man blir mätt efter mindre än en halv pizza ibland. (och ja, jag får skamset erkänna att jag har tryckt i mig hela ibland) Inte så konstigt om man äter pizza ofta att man kan få en del viktproblem.
Visa hela svaret

Hur många kalorier bränner man på en skiddag?

Skidåkning som träning Hur Många Kalorier I En Pizza Hur Många Kalorier I En Pizza Hur Många Kalorier I En Pizza Hur Många Kalorier I En Pizza Skidåkning som träning Många kopplar alpinskidåkning med en härlig upplevelse och visst är det så. Men skidåkning är så mycket mer än roliga dagar i backen med familj och vänner. Alpin skidåkning – en rolig och allsidig träningsform Som turistskidåkare har man förmodligen ingen en större tanke på att det faktiskt kräver en del ansträngning från kroppens alla funktioner att ta sig ned för en pist.

 • Faktum är att skidåkning är en allsidig träningsform som passar alla oavsett kön, ålder och erfarenhetsnivå.
 • Vi har pratat med Robert Nilsson, fystränare för svenska världscupdamerna i alpint, som säger att skidåkning hjälper till att bygga upp kroppens styrka, kondition, koordination, rörlighet och balans.
You might be interested:  Hur Får Man Bort Fläns Ost?

Man tränar alltså flera av kroppens funktioner och muskler samtidigt som man har en riktigt kul dag utomhus. Förutom det bränner man också en del kalorier vid skidåkning. Robert menar att förbrukning generellt hos en kvinna som väger 65 kg bränner ca 200 kcal på en halvtimmas skidåkning och generellt hos män som väger 85 kg bränner ca 250 kcal.

 • För en hel dags skidåkning blir det alltså ganska många kalorier.
 • Din Förbränning Med ett så kallat MET-värde (Metabolic Energy Turnover) som uttrycker hur mycket energi kroppen förbrukar vid en viss aktivitet, kan man själv enkelt räkna ut hur mycket kalorier man gjort av med under en dag.
 • Detta beroende på hur din skidåkning ser ut, din vikt och hur länge du åkt.

Exempel på MET-värden per aktivitet

1,0 Sova, ligga
1,5 Sitta
2,3 Lätt aktivitet stående, tvätta, laga mat
2,8 Långsam gång
3,5 Lätt fysiskt arbete, städa
4-4,5 Rask promenad, golf
5,0 Gympa utan hopp
5,5 Fysiskt arbete, bära saker, trädgårdsarbete
6,0 Styrketräning med vikter, simma, tennis, badminton, cykling
7,0 Gympa med hopp, löpning, fotboll, hockey
8,0 Muskelövningar med egna kroppsvikten, situps, armhävningar, gå i trappor
10,0 Hoppa rep, cykling tävlingstempo

ul>

 • Exempel på MET värden för skidåkning
 • 5 – lätt skidåkning, nybörjare6 – medel skidåkning, medelgod åkare
 • 8 – hård skidåkining, tävlingsåkare
 • När du har avgjort vilken nivå din skidåkning ligger på så är det lätt att räkna fram vilken energiförbrukning som har gått åt och hur många kalorier du gjort av med. Ta din kroppsvikt och multiplicerar med MET-värdet, på så sätt får du fram kaloriförbrukning per timme.

  1. Exempel på uträkning Vikt: 70 kgMET-värde: 5,5 (lite mer än medelgod åkare)
  2. Åktid: 45 min (0,75)
  3. 70×5,5 = 385 kalorier per timme385x0,75 = 289 kalorier totalt
  You might be interested:  Hur Många Dl Är 100 Gram Pasta?

  : Skidåkning som träning
  Visa hela svaret

  Varför är det inte bra att äta pizza?

  Att pizza är onyttigt är nog ett påstående som de flesta skulle hålla med om. Trots det äter vi svenskar mycket pizza. Det är inte svårt att förstå: pizza är gott, relativt billigt, och det finns en pizzeria i snart sagt varje gathörn. Men vad är det egentligen som gör pizzan så onyttig, och går det att råda bot på det? Innehållsmässigt är pizzan egentligen inte dålig mat. Men det största problemet med pizza är alltså egentligen inte näringsinnehållet. Istället är boven i dramat portionsstorleken. En pizza som man bestället på en pizzeria väger oftast ungefär ett halvt kilo, och innehåller ungefär 1300 kalorier. Tillsammans med den läsk eller öl som vi ofta dricker tillsammans med pizzan blir det ungefär 1500 kalorier, vilket är nästan hela det rekommenderade kaloriintaget för en dag.

  Lösningen på problemet är då att inte äta hela pizzan. Om man har beställt den, och äter den hemma, kan man ju helt enkelt spara halva pizzan till en annan dag. Äter man på restaurang är det förståeligt att man inte bara vill lämna halva pizzan på tallriken. Numera blir det dock allt vanligare att man kan be om att få ta med sig maten som blivit över på restaurang.

  Om du tycker att det känns pinsamt kan lösningen istället vara att dela pizzan med en vän, och komplettera med en sallad. Undvik också att dricka läsk eller öl till pizzan, så sänker du kaloriintaget med mer än hälften: en halv pizza med sallad och vatten landar på 550 kalorier, vilket man kan äta med gott samvete.
  Visa hela svaret

  Hur många kalorier gör män av med på 10000 steg?

  Hur många kalorier förbränner man genom att gå 10 000 steg? – En genomsnittlig individ förbränner ungefär 300-500 kalorier genom att gå 10 000 steg. Om du går 10 000 steg om dagen kommer du alltså att förbränna uppemot 3500 kalorier i veckan. För en hållbar viktnedgång behöver man även se till att man givetvis förbränner mer kalorier än vad man får i sig.
  Visa hela svaret