Hur Många Kalorier Innehåller 10 Bitar Sushi?

Hur Många Kalorier Innehåller 10 Bitar Sushi
Det finns 372 kalorier i Sushi (10 bitar).
Visa hela svaret

Hur många kalorier i 10 bitar lax sushi?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 414 Fett 16,81g Kolh.0g Prot 61,29g

table>

Det finns 414 kalorier i Lax-Sashimi (10 bitar). Kalorifördelning: 38% fett, 0% kolh., 62% prot.

Visa hela svaret

Hur många kalorier finns det i en bit sushi?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 744 Fett 2,18g Kolh.155,48g Prot 22,36g

table>

Det finns 744 kalorier i Sushi (20 bitar). Kalorifördelning: 3% fett, 85% kolh., 12% prot.

Visa hela svaret

Är sushi Kalorisnålt?

När tiden är en bristvara är det lätt att fastna i dåliga vanor och gå på det enkla men kanske inte så nyttiga alternativet. Ofta är det betydligt mer kalorier än vad man tror i dessa matval.T.ex. innehåller vissa pizzor mer kalorier än vad en kvinna gör av på en hel dag.

Givetvis kan man äta en pizza ibland, men man ska vara medveten om vilka val man gör. För det är faktiskt skillnad på snabbmat och snabbmat. För genom att välja “rätt” snabbmat kan du spara upp till 1500 kcal per måltid. Nedan följer en lista på vanliga snabbmatsalternativ i stigande kalorimängd.1. Pastasallad kan vara mycket nyttigt – Kalorier per portion: 450–550 kcal – Protein/portion: 15–41,9 g – Kolhydrater/portion: 60–70 g – Fett/portion: 9–15 g Kommentar: Kalorimässigt kan en sallad vara mycket bra, men det är också en rätt som påverkas väldigt mycket av vad du väljer att ha i salladen.

Det som påverkar är exempelvis mängden kyckling och vilken typ av dressing du väljer. En sallad med mer kyckling är att föredra, då den kommer att mätta bättre. Eftersom pastan oftast är kall i dessa sallader påverkar den inte blodsockret så mycket och får ett lägre GI.2.

Sushi är nyttigare än vad många tror – Kalorier per portion: 429 kcal – Protein/portion: 16,5 g – Kolhydrater/portion: 78,3 (socker 2,4 g) – Fett/portion: 4,5 g Kommentar: Sushi är faktiskt ett ganska bra alternativ då det inte innehåller så mycket kalorier.9–11 bitar blir ur kalorisynvinkel en lagom portion för de flesta människor.

Dessvärre innehåller sushi mest kolhydrater och mättar därför ganska dåligt. Sushi gör sig dock bra som “efter-träning-mat” för då är snabba kolhydrater inte är något problem för kroppen. Att sushi skulle innehålla enorma mängder socker stämmer inte enligt livsmedelverkets analyser.

Mindre än 3 g/portion.3. Thaimat är onyttigare än vad många tror (kyckling med cashewnötter och ris) – Kalorier per portion: Ca 1 000 kcal – Protein/portion: 52 g – Kolhydrater/portion: 122 g – Fett/portion: 43 g Kommentar: Thaimat innehåller ofta rikligt med grönsaker och uppfattas därför som ett riktigt nyttigt val.

Fisksåsen och oljan i såsen driver dock upp energiinnehållet rejält. Riset är oftast mer än dubbelt så mycket som be¬hövs till en normal portion. Riset kokas dessutom oftast i riskkokare vilket påverkar strukturen rejält och gör riset snabbare ur GI-synpunkt.

Rätten får dock ett plus för att den innehåller mycket grönsaker och kryddor som är hälsobringande, som ingefära och chili. Det man dock ska vara medveten om att mycket thaimat innehåller mycket smakförstärkare vilket är omdiskuterat.4. Skippa pomfritten så är hamburgare ganska ok. – Kalorier per portion: 775–1 000 kcal – Protein/portion: 22–33 g – Kolhydrater/portion: 70–96 g – Fett/portion: 43–56 g Kommentar: En hamburgare kan också se väldigt annorlunda ut, men ofta innehåller mycket kolhydrater och fett.

Dessutom kommer stekta varianter att bidra med en hel del AGE och ALE – ämnen som bildas när fett, kolhydrater och protein upphettas kraftigt och som bland annat ökar inflammationer i kroppen. Fettet är ofta av det mättade slaget och kolhydraterna är snabba, även om de i sällskap av proteinet och fettet kommer att ge betydligt lägre blodsockersvar än ensamma.5.

You might be interested:  Hur Många Kalorier Är Det I En Smoothie?

Pizza är en rejäl kaloribomb. Kalorier per portion: 1 600–2 670 kcal Protein/portion: 66–110 g Kolhydrater/portion:150–250 g Fett/portion: 80–134 g Kommentar: Pizza är en ordentlig mix av både fett och kolhydrater. Det finfördelade mjölet bidrar med snabba kolhydrater, men tillsammans med allt fett kommer blodsockersvaret ändå inte kunna bli så stort.

Pizzorna i den här storleken, 600 –1 000 g, blir lagom att dela på tre. Det blir dock fortfarande en beskedlig mängd fett. Men likt många andra rätter så spelar ingredienserna stor roll, så om du har möjlighet så välj lite mindre ost och mer grönsaker.
Visa hela svaret

Hur mycket väger 10 bitar sushi?

Hur många kalorier är det i sushi? Publicerad: 1 februari 2007 Uppdaterad: 8 mars 2011 Hej hej, ungefär hur mycket kalorier är det i en dagens sushi? Brukar väl vara sex-sju bitar och soppa.vet ni? /Charlotte Hej Charlotte! Jag kommer att svara på din fråga, men först vill jag tipsa dig om Livsmedelsverkets hemsida (www.slv.se).

Där kan du få uppgifter om näringsvärden för olika livsmedel och rätter i “Livsmedelsdatabasen”. Du hittar länken till databasen på hemsidans vänstra kolumn; klicka på “Sök på livsmedelsdatabasen”. Sedan skriver du in t.ex. “sushi” i rutan för livsmedel och klickar också på rutan “inkludera maträtter”.

Sökresultatet för “sushi” visar sex stycken alternativ, inklusive “Sushi olika sorter”. Om du läser vidare på just denna rad så ser du, under kolumnen “ENER (kcal)”, att 100 gram sushi innehåller 109,9 kcal. Om vi säger att en bit sushi väger cirka 35 gram, så väger 6-7 bitar cirka 245 gram, och innehåller alltså cirka 270 kcal.

Färdigblandad misosoppa finns inte med i databasen, men däremot finns misopasta. Misosoppan som man får på sushirestauranger innehåller mest buljong samt en liten del misopasta och därför blir det inte mer än cirka 30 kcal per portion (det kan variera, beroende på vilka ingredienser som ingår i soppan).

Din sushimåltid innehåller någonstans kring 300 kcal skulle jag tro. Med vänliga hälsningar Dietist Mary : Hur många kalorier är det i sushi?
Visa hela svaret

Är det nyttigt att äta sushi?

Vilka hälsofördelar får ni ta del av? – Då fisk innehåller protein, dioxin, vitamin D2 och omega 3-fettsyror är det en bra idé att äta sushi, så länge ni inte överkonsumerar vill säga. Många av de ingredienser som ingår i sushi hjälper er förebygga depressioner, stroke och hjärtsjukdomar samtidigt som minnet förbättras.

Men då sushi-rätterna ofta innehåller lax, tonfisk och andra typer av fet fisk bör ni maximalt äta två portioner i veckan enligt Världshälsoorganisationen (). Som vi redan gått igenom är grönsaker vanliga inom sushi-svängen, och det är förstås positivt. Aubergine är rikt på både B1- och B6-vitaminer, medan avokado främst innehåller mättat fett och vitamin E.

Om sushin innehåller sjögräs eller Wasabi som topping har ni tur. Då får ni i er viktiga mineraler, järn, zink och vitamin B12.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Många Kalorier Innehåller Ett Pringles Rör?

Är sushi bra vid viktnedgång?

Sushi – Viktklubbs favorit. Enda nackdelen med sushi är bristen på grönsaker. Annars är det nyttig och smal mat. Komplettera gärna med en frukt till efterrätt. Bra val: Alla sushibitar. Misosoppa. Wasabi (pepparrotskräm). Nori (sjögräs). Mindre bra: Lax är bra mat men fet, se till att testa andra fisksorter också.
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i 9 bitar sushi?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 335 Fett 0,98g Kolh.69,97g Prot 10,06g

table>

Det finns 335 kalorier i Sushi (9 bitar). Kalorifördelning: 3% fett, 85% kolh., 12% prot.

Visa hela svaret

Vilken sushi är nyttigast?

Sushi – en given favorit Om vi hade frågat våra medlemmar vad det bästa med sushi är, tror vi att svaren hade varit många. Det är lågt i Points, nyttigt, lätt att ta med sig och variationen är oändlig. Men det bästa av allt kanske ändå är att det är hur gott som helst! Sushiguide Det finns många olika sorters sushi och det kan vara svårt att veta vad det egentligen innehåller.

 • Så här kommer en liten guide över det vanligaste sushiutbudet.
 • Nigiri – Klassisk sushi där animalisk eller vegetarisk skiva läggs på en kudde av sushiris, ofta med en klick wasabi mellan.
 • Futomaki – En så kallad sushirulle där ett noriark (torkat sjögräs) omsluter sushin och dess innehåll.
 • Noriark är för övrigt väldigt nyttigt! Uramaki – Omvänd sushirulle där riset omger innehållet.

Serveras ofta med topping, som såser, örter eller kryddor. Gunkan – Likt en futomaki men med riskudden i botten och resten av ingredienserna på toppen. Supergott! Sashimi – Färsk fisk som ofta serveras med färska grönsaker, såser och andra tillbehör. Himmelskt gott! Inari – Friterad och fermenterad tofukorg fylld med sushiris.

 • Serveras ibland med topping, exempelvis Goma.
 • Soja – Doppa sushin i sojan för en förhöjd smak.
 • Du kan även röra ner en klick wasabi för kraftfullare smak.
 • Goma – Japansk sjögrässallad baserad på en ätlig alg.
 • Mild smak och mycket näringsrik på vitaminer och mineraler.
 • Wasabi – Stark, japansk pepparrot som används i de flesta sushibitarna, förutom i de sötare sorterna.

Gari – Tunt skivad och inlagd ingefära som äts mellan sushibitarna för att neutralisera smaklökarna. Nyttigt och fräscht! Ett hälsosamt val? En fråga som många ställer sig är om de olika sushibitarna är lika nyttiga? För att svara på den frågan bör vi börja med att säga att det skiljer sig mycket mellan olika restaurangers sushi.

 • Storleken på bitarna kan variera mycket och likaså fyllningen.
 • Vissa kockar använder majonnäs i fyllningen till makirullar, och en del ringlar över sås över nigirin.
 • Det är heller inte ovanligt att man använder ingredienser som är friterade.
 • Så välj vilken sort och hur många bitar sushi med omsorg och fråga på restaurangen om de exempelvis kan ta bort såsen eller välja den färska fisken istället för den friterade.
You might be interested:  Hur Många Kalorier Innehåller Pepsi Max?

Fråga gärna om storleken innan du väljer antal bitar. Ett tips kan även vara att välja sashimi med ris som tillbehör, på så vis kan du välja en större mängd fisk och en något mindre mängd ris. Välj då gärna till goma och gari som tillbehör – nyttigt och gott! Eller så gör du egen sushi, då har du bäst koll på ditt Pointsvärde.
Visa hela svaret

Hur mycket sushi per person?

Yakitori (kycklingspett) – Yakitori-spetten levereras i större engångsformar (rymmer ca 50 st), bara för dig att öppna upp och avnjuta. Vi brukar räkna med ca 6 spett per person. Pris per styck: 20 kr Exempel: 90 spett: 1800 kr Du kan välja mellan att få såsen blandad med spetten, alternativt separat för att sedan värma på och hälla över spetten själv innan servering.
Visa hela svaret

Hur många kalorier i en Poke Bowl med lax?

Live, love, lax. Marinerad lax med fräscha grönsaker och sushiris gifter sig i denna ljuvliga poké bowl – bättre äktenskap är svårt att hitta. Per servering.

Kcal 616,24
Protein 27,56 g
Fett (varav mättat) 27,81 g (6,41 g)
Kolhydrater (varav sockerarter) 62,02 g (9,55 g)
Fiber 2,72 g

Visa hela svaret

Hur mycket väger 10 bitar sushi?

Hur många kalorier är det i sushi? Publicerad: 1 februari 2007 Uppdaterad: 8 mars 2011 Hej hej, ungefär hur mycket kalorier är det i en dagens sushi? Brukar väl vara sex-sju bitar och soppa.vet ni? /Charlotte Hej Charlotte! Jag kommer att svara på din fråga, men först vill jag tipsa dig om Livsmedelsverkets hemsida (www.slv.se).

 1. Där kan du få uppgifter om näringsvärden för olika livsmedel och rätter i “Livsmedelsdatabasen”.
 2. Du hittar länken till databasen på hemsidans vänstra kolumn; klicka på “Sök på livsmedelsdatabasen”.
 3. Sedan skriver du in t.ex.
 4. Sushi” i rutan för livsmedel och klickar också på rutan “inkludera maträtter”.

Sökresultatet för “sushi” visar sex stycken alternativ, inklusive “Sushi olika sorter”. Om du läser vidare på just denna rad så ser du, under kolumnen “ENER (kcal)”, att 100 gram sushi innehåller 109,9 kcal. Om vi säger att en bit sushi väger cirka 35 gram, så väger 6-7 bitar cirka 245 gram, och innehåller alltså cirka 270 kcal.

 1. Färdigblandad misosoppa finns inte med i databasen, men däremot finns misopasta.
 2. Misosoppan som man får på sushirestauranger innehåller mest buljong samt en liten del misopasta och därför blir det inte mer än cirka 30 kcal per portion (det kan variera, beroende på vilka ingredienser som ingår i soppan).

Din sushimåltid innehåller någonstans kring 300 kcal skulle jag tro. Med vänliga hälsningar Dietist Mary : Hur många kalorier är det i sushi?
Visa hela svaret

Hur många kalorier i en skiva lax?

LAX (salmo salar) 95%, salt, surhetsreglerande medel (E325). Näringsinnehåll.

Energi 784kJ 188kcal
Protein 22g
Kolhydrat 0.2g
varav sockerarter 0.2g
Fett 11g

Visa hela svaret

Hur många kalorier har lax?

Näringsinnehåll per 100 g lax

Energi (Kcal) 180
Protein (g) 18
Fett (g) 12
Kolhydrater (g)

Visa hela svaret