Slime-Recept Utan Linsvätska Och Lim Och Potatismjöl?

Slime-Recept Utan Linsvätska Och Lim Och Potatismjöl
Se videon när vår redaktör gör slime med citron och bakpulver: – Kolla in vår kanal på, där har vi samlat alla våra videoguider med recept, ingredienser och så klart så visar vi hur du gör ditt slime. Lycka till! Lär dig hur du gör ätbart slime med vår förträffliga guide och recept.

Letar du efter något kul att göra med barnen en regnig sommardag? Då har vi ett bra recept för dig! Och gott dessutom. Vårt ätbara slime är inte bara roligt att göra, det är gott att kladda med och smaka på. Till skillnad från de andra recepten vi har gjort kring slime så är detta alltså ätbart. Kanske inget du ska äta till kvällsmat men visst är det kul att kasta slime på varandra?! När jag var liten så köpte man slime på burk, det var både dyrt och blev lätt smutsigt.

Dessutom luktade den förbannat konstigt Genom att kunna göra egen ätbar slime med vårt recept så kan du göra ny sats slime för varje gång du vill ha det. Fiffigt va?
Visa hela svaret

Hur gör man slime på 3 ingredienser?

Så här gör du eget slime product Du har blivit utloggad. Men ta det lugnt, vi sparade din varukorg till dig. Logga in igen så finns allt kvar. Slime-Recept Utan Linsvätska Och Lim Och Potatismjöl

1 Häll vatten, potatismjöl, olja och karamellfärg i en kastrull och värm under omrörning. 2 Rör tills smeten tjocknar. 3 Ta av från värmen och låt svalna. 4 Blanda glycerol med varmt vatten, rör ner det i smeten lite i taget. 5 Tillsätt potatismjöl om smeten är för lös.

Det är inte ett dugg svårt att göra eget slime! Följ vilket av våra recept du vill, sen är det fritt fram att pimpa ditt med glitter eller varför inte styrolitkulor? En utförligare beskrivning finns i pdf:en. RECEPT LÖST SLIME: 3 dl vatten, 2-4 msk potatismjöl, några droppar matolja, lite karamellfärg, 1 msk glycerol + ½ dl vatten + ev.
Visa hela svaret

Hur gör man Fluffy slime utan lim och potatismjöl?

Så här gör man slime utan lim: –

 1. Häll upp vatten i en kastrull, tillsätt sedan potatismjöl. Vispa ihop till en slät smet.
 2. Sätt kastrullen på plattan och låt det sjuda samtidigt under omrörning.
 3. Ta bort kastrullen från plattan när du fått en lagom tjock, slemmig smet.
 4. Häll i olja, eventuell karamellfärg och blanda.
 5. Ställ sedan kastrullen svalt.
 6. När smeten svalnat är slimet klart !

Grunnläggare av Forskarfabriken : Recept på slime utan lim
Visa hela svaret

Hur gör man Fluffy slime utan lim och linsvätska?

Så gör du slime utan lim – Mät upp kallt vatten i en kastrull och häll i potatismjölet. Vispa ihop det och starta plattan. Låt det sjuda upp och koka till en tjock smet ( det går fort ) ta bort från plattan och vänd ner olja och lite karamellfärg. Ställ in i kylskåpet och låt svalna. Lycka till!
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Många Kalorier Är Det I En Kebabrulle?

Kan man göra slime med schampo?

Gör så här: 1. Blanda maizena och shampo i en bunke och blanda ihop till en fast pasta.
Visa hela svaret

Hur man gör clear slime?

Tillverka slime av lim och linsvätska –

 1. Mät upp 1 dl lim.
 2. Tillsätt 1 dl vatten.
 3. Rör ner 0,25 tsk bikarbonat och 1 msk linsvätska.
 4. Rör om ordentligt tills slimet har önskad konsistens och du kan knåda det i händerna.

Tips: Byt ut vattnet mot 3–4 dl raklödder för ett luftigare slime. Du kan färga slimet med karamellfärg och glitter. Det är smart att diska behållaren du använder för att mäta upp limmet med en gång så att limresterna inte stelnar. Du kan utveckla det här slimet vidare genom att tillsätta andra ingredienser du har hemma, som tandkräm, hårgelé, tvål och liknande. Slime-Recept Utan Linsvätska Och Lim Och Potatismjöl Att föreställa sig kemiska reaktioner på molekylnivå är bra tanketräning. Samtidigt får hjärnan erfarenhet av att allt omkring oss är sammansatt av atomer och molekyler. Ta till exempel PVA-slajmet som vi beskriver här. Börja med att smaka på själva ordet polyvinylalkohol.
Visa hela svaret

Hur gör man så att slime inte fastnar på händerna?

Är ditt slime för kladdigt? Gör så här! Testa ditt slime för klibbighet genom att snabbt vidröra ytan på ditt slime. Om du känner att det känns mer än bara klibbigt och fastnar på dina fingrar kan du gå tillväga så här:

Tvätta händerna. Ta fram en ren skål. Öppna ditt slime och droppa några få droppar av en aktivator (tex, linsvätska eller ) först på toppen av ditt slime och sedan på båda händerna. Ta ur ditt slime från burken och placera den i skålen. Knåda det i 20 sekunder. Om ditt slime fortfarande klibbar fast – droppa i några droppar till och knåda i ytterligare 20 sekunder. Gör om samma procedur tills du är nöjd med konsistensen.

OBS! Det är mycket enkelt att överaktivera slime dvs att göra det för hårt. Så var försiktig och ha inte för bråttom när du följer punkterna ovan. Knåda ordentligt och länge mellan gångerna innan du tillsätter mer aktivator så att den verkligen hinner reagera med slimet ordentligt.
Visa hela svaret

Hur gör man slime utan lim och linsvätska och raklödder?

Så här gör du: – Mät upp 3 dl vatten och häll det i en kastrull. Sen tar du 1 dl potatismjöl som du häller i vattnet. När potatismjölet ligger i vattnet så blandar du i ½ matsked olja och tillsätter sedan karamellfärg i den färg som du önskar att slime ska ha.

Efter att alla ingredienser är blandade så värmer du blandningen på spisen samtidigt som du rör om hela tiden med en visp. När blandningen har tjocknat så tar du den från plattan och låter slimet svalna. När slimet har svalnat så tar du 1 matsked varmt vatten och 1 matsked av glycerol och blandar det tillsammans och häller sedan det över slimet och blandar ihop det.

Glycerolet gör så att slimet blir mer fast. Om ni skulle vilja ha glitter så kan du hälla på lite medans du vispar ihop slimet med glycerolet.
Visa hela svaret

Vad kan man ha i slime istället för raklödder?

Livsmedel som används i slajm kan vara matolja, pota- tismjöl, bikarbonat, bakpulver, salt, fiberhusk, saft och karamellfärg. Så länge du inte har någon födoämnesallergi så är dessa helt ofarliga att använda.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Många Kalorier I Kvarg?

Vad kan man använda istället för linsvätska?

Linsvätska är en speciellt utformad rengöring för kontaktlinser och det finns olika utförande för olika typer av linser. Linsvätskan utför de många viktiga funktionerna som sköljning, rengöring, desinfektion och förvaring av dina linser. Det finns därför egentligen inget motsvarande substitut till denna allt-i-ett vätska.

Däremot kanske det uppstår tillfällen då du inte har linsvätska tillgängligt och letar efter en nödlösning. Vid dessa tillfällen brukar det tipsas om att man kan förvara linserna i hemmagjord saltlösning, det vill säga vatten och koksalt. Det stämmer att du kan förvara linserna i koksalt för en stund men detta kommer inte att rengöra linserna.

Det rekommenderas därför inte att detta används som något annat än en nödlösning och att en sådan förvaring inte sker mer än en timme.
Visa hela svaret

Vad är butter slime?

Ord och begrepp – För att du ska förstå de vanligaste orden och begreppen runt allt som rör slime så har vi sammanställt en ordlista:

 • Aktivator – Det är den nödvändiga vätskan som används för att göra slime (t ex linsvätska eller en färdig slime-aktivator)
 • Poke – Det är ljudet (ungefär “thwoock”) som uppstår när man trycker ner fingrarna i själva slimet. Ju högre motstånd, vilket innebär ett högre ljud, ditt slime har – desto bättre kvalitet är det.
 • Drizzle – det är när slimet hålls en bit uppe i luften och man sedan låter det sakta sjunka ned mot ytan.
 • Thick – En term som används för att beskriva ett tjockare slime.

Det finns många olika typer av slime och alla har olika egenskaper. Här är några exempel på olika sorter:

 • Butter Slime är ett mjukt och luftigt slime som man kan “bre som smör” – därav namnet.
 • Cloud Slime är ett superlätt, trådigt slime som man kan “drizzla” med – se beskrivning ovan.
 • Glossy Slime ett slime som är glansigt i färgen och gör de bästa poke-ljuden – se beskrivning av poke ovan.
 • Slushee/Fishbowl/Sugar Slime har olika sorters pärlor inuti som ger både en skön konsistens, ett härligt motstånd samt det perfekta knastrande ljudet när man knådar.
 • Clear Slime är ett genomskinligt, stretchigt och pokevänligt slime.
 • Jiggly Slime är ett dallrigt slime med en fjädrande konsistens.

Visa hela svaret

Finns det slime?

Roligare lek med slime – Bland det roligaste barn och ungdomar sätter fingrarna i är slime. Detta härliga, formbara, geléliknande material som kan göras i oändliga varianter och är bland de häftigaste leksaker som finns – tycker många barn. Läskigt och sliskigt? Jovisst, ibland.

 1. Men inte farligt på något sätt.
 2. Slime i olika former och varianter På Panduro kan du köpa slime i flera olika färger och vi har också hela materialsatser där verkligen allt ingår.
 3. Såväl material och verktyg som inspiration och instruktioner.
 4. Så här gör du eget slime hemma Att göra eget slime där hemma går också bra.

Det är ett superroligt pysseltips och slime är enkelt att göra själv, bara ta en titt på det recept som vi på Panduro tagit fram, utan lim och linsvätska. I vår inspiration längre ner hittar du allt du behöver för att göra ditt eget slime hemma. Visste du till exempel att man kan göra slime av potatismjöl? Mycket mer till slime Ta fram egna färger och pimpa ditt slime med glitter eller styrolitkulor.

Givetvis kan du köpa alla ingredienserna hos oss på Panduro. Och var inte rädd för att sätta igång. Det är bara att köra, – blanda och mixa, släppa loss slimefantasterna och njuta av busiga blickar, gränslös glädje och skratt. Glycerin vs Glycerol och Slime Först och främst är det ingen skillnad på Glycerin och Glycerol,

Det är samma sak. På Panduro kan du köpa glycerol som du blandar ihop det med styrolitkulor, potatismjöl, vatten och karamellfärg får du ett hemmagjort slime att leka loss med. Receptet hittar du här nedan.

You might be interested:  Hur Många Kalorier I Sallad?

1 Häll vatten, potatismjöl, olja och karamellfärg i en kastrull och värm under omrörning. Rör om tills smeten tjocknar. 2 Ta av från värmen och låt svalna. 3 Blanda ut 1 msk glycerol med 1 msk varmt vatten + styrolitkulor, blanda ner i smeten lite i taget och rör om kraftigt. 4 Häll upp ditt slime i en skål.

Gör eget härligt kletigt slime! Prova dig fram genom att öka/minska mängden potatismjöl för en fast eller lös konsistens. Testa att blanda ner styrolitkulor för en kul effekt. Barn under 3 år bör använda slime under uppsikt av en vuxen. Slime håller några dagar i kylskåp om det förvaras i en burk med tättslutande lock.

1 Häll vatten, potatismjöl, olja och karamellfärg i en kastrull och värm under omrörning. 2 Rör tills smeten tjocknar. 3 Ta av från värmen och låt svalna. 4 Blanda glycerol med varmt vatten, rör ner det i smeten lite i taget. 5 Tillsätt potatismjöl om smeten är för lös.

Det är inte ett dugg svårt att göra eget slime! Följ vilket av våra recept du vill, sen är det fritt fram att pimpa ditt slime med glitter eller varför inte styrolitkulor? En utförligare beskrivning finns i pdf:en. RECEPT LÖST SLIME: 3 dl vatten, 2-4 msk potatismjöl, några droppar matolja, lite karamellfärg, 1 msk glycerol + ½ dl vatten + ev. Tillverka eget, härligt monster-slime till halloween och bjud hem vännerna på en druidafton! Följ receptet nedan. Vi har blandat grön och gul livsmedelsfärg för att få till den slemmiga, gröna nyansen. Blanda till sist i de läskiga detaljerna: glitter, ögon, spindlar m.m.
Visa hela svaret

Hur man gör slime bok?

Gr eget slime! Vet du att du kan gra eget slime? Det r superkul och vldigt spnnande! Det finns dessutom massor av olika slags slime man kan gra glitterslajm, fluffigt slime, extra krmigt slime, bubbligt slime med mera, med mera. I den hr boken fr du recept p allt frn standardslime till krasande, fluffigt och bredbart slime.
Visa hela svaret

Vad är aktivator till slime?

Vad är aktivator till slime? – Det är aktivatorn som binder ihop limmet och andra ingredienser för att bilda slime. Utan en aktivator kommer du bara ha en tråkig blandning och inte ett slime som du kan leka med. Du kan göra en egen aktivator av t ex linsvätska, men säkrast är att köpa en färdig aktivator som de som vi säljer. Då vet du att det blir rätt och att det är godkända ingredienser.
Visa hela svaret

Hur gör man slime utan raklödder och?

Så här gör du: Mät upp 3 dl vatten och häll det i en kastrull. Sen tar du 1 dl potatismjöl som du häller i vattnet. När potatismjölet ligger i vattnet så blandar du i ½ matsked olja och tillsätter sedan karamellfärg i den färg som du önskar att slime ska ha.
Visa hela svaret