Varför Honung Bra För Halsen?

Varför Honung Bra För Halsen
Det är både frustrerande och stressande att vara sjuk/förkyld. Jag är aldrig annars förkyld men när jag väl blir det så är det riktigt ordentligt, precis som denna gång. Jag är inne på 3e veckan och då det väl tycks bli bra tar det omtag igen, detta gör mig något stressad i och med vårens tävlingar och framförallt min cykelresa till Paris.

Tyvärr finns det ju inte så mycket att göra mer än att vila och kurera sig. Nedan har jag listat några tips jag brukar använda mig av när jag är sjuk.1. Undvik mjölk. Mjölk är slembildande och gör din hosta ännu värre. Därför ska man helst inte dricka varm choklad eller Te med mjölk i.2. Ät honung. Honung har faktiskt en kraftig bakteriedödande effekt och fungerar därför väldigt effektivt vid förkylning, – halsont och hosta.

Dessutom är det ju gott också! 😉 Men var noga med att inte låta det värmas över 40 grader, då förlorar det sina välgörande näringsämnen. Undvik därför att ha det i ditt kokheta te och ta då hellre en sked efteråt istället som det är. Eller drick ditt te ljummet.3.

TRÄNA INTE! Tillåt dig att vara sjuk, det kan sluta riktigt illa om du tränar med halsont eller feber. Jag brukar säga att allt som känns från halsen och nedåt (inkl feber) = träningsförbud. Kroppen behöver vila för att återhämta sig, så enkelt är det.4. Drick grönt te. Inte nog med att grönt te är hälsosamt, det motverkar också förkylning enligt studier.

Drick det gärna ljummet. Älskar man dessutom te som jag så är det ju inte svårt att surpla detta.5. Mot halsen. Fänkål, ingefära och pepparrot hjälper till mot irritation, hosta och ont i halsen. Detta är även bra att äta i förebyggande syfte. I min andra blogg marathonemma.se/blogg kan du till exempel hitta recept på smoothie eller en asiatisk biffwook innehållande just ingefära.
Visa hela svaret

Vilken honung är bäst för halsen?

Manukahonung kan användas vid magbesvär – Vid tillfällig magknip eller förstoppning kan du prova att äta manukahonung för att lugna magen. Använd såhär: Vid tillfälliga mag-tarmproblem, prova ät 1–2 teskedar manukahonung under en dag. Vid stora eller återkommande besvär, gå till en läkare.
Visa hela svaret

Är honung bakteriedödande?

Honung används i vården – Honung är bakteriedödande och biter också på en del svampar. Numera använder man honungsomslag inom vården vid svårläkta sår, liggsår och brännskador. Den bakteriedödande effekten beror på en synergieffekt mellan olika ämnen. Honung innehåller väteperoxid och fenoler som båda är bakteriedödande och läkande.
Visa hela svaret

Vad hjälper honungsvatten mot?

Hälsa Publicerat tisdag 13 november 2018 kl 17.30 Många vänder sig till honungen när förkylningssymptomen tar vid. Men frågan är vad honung egentligen hjälper mot? Forskaren Tobias Olofsson reder ut. Visst hjälper honung mot förkylningssymptom, eller i all fall mot halsont, enligt Tobias Olofsson som forskar om honung och binas mjölksyrebakterier vid Lunds universitet.

 • Det är just mjölksyrebakterierna hos bina som är hemligheten.
 • I honungsmagen har de 13 olika mjölksyrebakterier som krigar mot andra bakterier.
 • Det visar sig att de kan kriga mot halsontbakterier också.
 • Så när vi äter honung eller dricker honungsvatten så kan det hjälpa mot halsont, säger Tobias Olofsson.

Men det här gäller egentligen nästan bara för honung som kommer från vilda bin, som vi hade i Sverige före 1900-talet. Mjölksyrebakterierna i vild honung uppgår till 100 miljoner stycken per gram honung, men i biodlad honung som vi köper i dag finns det noll levande mjölksyrebakterier.

 1. Men det finns ändå ämnen och bakterier kvar i honungen som kan verka mot halsont, säger Tobias.
 2. Så det hjälper när man är sjuk, att ta honung? – Ja, det gör det absolut.
 3. Men det hjälpte mycket mer förr när vi tog vild honung.
 4. Det finns också de som hävdar att man inte får hetta upp honungen mer än 40 grader, för då försvinner de goda ämnena.

Men det är en myt, enligt Tobias. – När jag har kokat butiksköpt honung i 30 minuter så var den lika verksam då. Sanna Hermansson
Visa hela svaret

Är honung inflammationshämmande?

Honung är slemlösande och hostdämpande. Honung är rik på antioxidanter, lindrar inflammationer.
Visa hela svaret

Kan honung hjälpa mot halsont?

2. Honung – Klassikernas klassiker när det kommer till huskurer är nog ändå honung. Att klicka ner honung i en kopp varmt vatten är en beprövade kur vid halsont. Och nu finns det en vetenskaplig studie om honung som vi vill tipsa om. Så se till att alltid ha en burk honung i skafferiet. Varför Honung Bra För Halsen
Visa hela svaret

Vad är dåligt med honung?

Svensk honung säkrare än importerad – Ingemar Fries anser att honung har en enorm hälsopotential. – Det finns dålig evidens kring honungens medicinska egenskaper. En anledning är att honung är en skiftande produkt som inte kan standardiseras. Men det här med tillsatta, levande mjölksyrabakterier, som kan vara effektiva mot streptokocker och multiresistenta bakterier, ser jag som oerhört intressant, säger Ingemar Fries.

Både Alejandra Vásquez och Ingemar Fries tycker att man ska vara försiktig med importerad honung, särskilt om den kommer från ett land utanför EU. – Det fuskas väldigt mycket med honung. Det är inte ovanligt att den innehåller antibiotikarester, som man har gett bina för att hålla dem friska, säger Alejandra Vásquez.

You might be interested:  1200 Kalorier Per Dag Recept?

– Det finns också mycket förfalskad honung på världsmarknaden, alltså konstgjord honung som säljs som riktig honung. Svenska biodlare håller däremot inte på med den verksamheten, med honung från svenska producenter kan man känna sig trygg, avslutar Ingemar Fries.
Visa hela svaret

Kan honung vara giftigt?

uppdaterad 2021-09-13 Vissa växter kan innehålla ämnen som är giftiga för bin eller människor. I många fall har dessa gifter en mild verkan i små doser. För att honung skall vara hälsovådlig krävs ofta ett starkt drag på en viss växt, och kanske stor konsumtion av den aktuella honungen.

 1. Växterna kan också vara värdar för insekter som i sin tur kan bidra till giftig honung ( se Tutu) nedan.
 2. När det gäller gifter får man komma ihåg att det alltid handlar om dosen.
 3. Många av de ämnen vi uppskattar som kryddor eller doftämnen innehåller ämnen som i stor konsumtion kan vara vådliga.
 4. Av de vildväxande örter vi har i Sverige är det endast ett fåtal som kan ge giftiga rester i honungen.

Det krävs dock att bina har ett stort drag från dessa, vilket inte är troligt eftersom de inte är speciellt vanliga ( t.ex. Spikklubba och Belladonna), eller inte är speciellt attraktiva för bina (t.ex.Stånds ) När det gäller odlade växter finns det bl.a.

vissa arter av Rohdodendron ( Rohdodendron pontim, Rohdodendron lutium, ev. någon mera) och Kalmiasläktet ( Kalmia latfolia ev flera) som vid ensidigt drag kan ge giftig honung. Troligtvis har vi inte några större odlingar av dessa, även om guldazale förekommer. När det gäller giftighet för bin är det ibland fråga om höga halter av t.ex.

magnesium i nektarn som ställer till med problem. Halten av magnesium i nektarn är beroende på jordmånen där arten växer, det kan således varierara från plats till plats för samma art. En omhuldad myt är att det skulle förekomma döda bin under lindar. Det är inte bin utan humlor, och de har troligtvis dött av svält.

Restriktioner kring honung finns troligtvis endast när det gäller Botulism ( Ingen honung bör ges till barn under 12 månader eftersom de inte har ett tillräckligt imunförsvar ) samt när det gäller skörd av honungsdagg fån Tutu vissa månader på Nya Zeeland. Ett annat exempel som brukar anges är förgiftning till följd av stor konsumtion av färsk honung från vissa Rhododendronarter.

Detta skedde år 69 före Kristus.Avsamtliga arter är det troligtvis max tre som ger giftig honung. Ibland kan det förekomma att oönskade ämnen finns i honungen. En bakterie kan orsaka Botulism. Hög halt av HMF är skadlig för bina. I princip krävs det antingen ett dominerande drag på aktuell växt för att det skall uppstå sådana mängder gift i honungen att det orsakar förgiftningsproblem.

Några exemplar av belladonna i trädgården påverkar knappast honungens negativa verkan. Bina flyger 3-4 km från kupan för att samla nektar och pollen. De samlar också in vatten. Växterna kan ibland ta upp olika metaller ur marken och anrika dem. Det kan därför förekomma, om än sällsynt, att vissa metaller förekommer i högre koncentration än normalt i honungen.

Växterna kan också ibland ersätta ett ämne med ett annat i näringsupptaget (se radioaktiva ämnen nedan ) Andromeda sp. (Piers sp) Släktet A ndromeda omfattar 3 arter (enligt Plant list) Släktet växer naturligt I bergsregioner I östra och södra Asien. Östra Norsamerika och på Kuba.

 • Vanliga namn är Pieris, Andromedas och Fetterbushes.
 • I Sverige har vi endast en sort av släktet, Andromeda poliifolia ( A.
 • Glaucophylla ) rosling, blomris.
 • Det finns inga uppgifter på dess värde som nektar- eller pollenkälla.
 • Städsegrön buske.Växer normalt I kärr och myrar.
 • Rosling är I större delen av Sverige ganska sällsynt.

Rosling finnns I trädgårdshandel och kan odlas I zon I-VI Strandhede ( sid 188) konstaterar att ” även färsk, nyslungad honung som innehåller nektar och pollen av rosling kan orsaka förgiftningssymptom. ” Belladonna, I Sverige har vi endast en art Atropa belladonna belladonna, ( Andra namn: galnebär, giftkörs, dvalbär, marieblomma, dödande kväsört.).Det naturliga spridningsområdet är syd- och mellaneruopa.

Förekommer sälllsynt som förvildad I Sverige Det finns inga uppgifter på dess värde som nektar eller pollenkälla. Växten innehåller gfteterna atropin och hyocyamin samt små mängder nikosin. Rapporten om giftighet hänrör från Ungern och det finns inga ytterligare uppgifter, Datura sp I släktet Datura ingår cirka 10 arter.

I Sverige förekommer Spikklubba ( Datura. stramonium ) sällsynt i västra Sverige,Andra namn: Bolma, trullkål, galneört, sömnört och hjärnbryla, Hela växten giftig. Innehåller bl.a. atropin och skopolamin. Förgiftningsfall med samband med honung från Daturasläkter finns rapporterade från Mexiko och Ungern.

 1. Några förgiftningsfall som kan härledas från honung har inte återfunnits från Sverige.
 2. Gelsemium nitidum. (G.
 3. Sempervirens) Inget svenskt namn.
 4. Engelska: Carolina jessamine, Gelsemium, False Jasmine, Wild Woodbine, Yellow Jasmine Carolina jasmine, evening trumpetflower, gelsemium, woodbine Alla delar av plantan innehåller stryknin.

Har tidigare använts som medicinalväxt. Inga arter av släktet växer vilda i Sverige Nektarn giftig för bin och dödar ynglet. Den kan dock konsmeras av humlor.där den begränsar vissa virus. Hyoscamus niger Bolmört. Relativt ovanlig i Sverige. Misstänkta förgiftningsfall rapporterade från Ungern (referenser saknas) Kalmia latifolia, Bredbladig kalmia.

Förekommer under ett stort antal latinska nmn. Förekommer som trädgårdsväxt. Härdig i zon I-II Melicope ternata Synonyma latinska namn: Entoganum laevigatum, Fagara octandra, Inget svenskt namn. Växer på New Zealand och kan ge giftig honung. Rhododendron Det finns ca 700 arter i släktet, namnsorter oräknade.

Av dessa kan 2-3 ( Rhododendron luteum och Rhododendron ponticum ) ge honung som kan ge oönskade biverkningar. (Mad honey) Rhododendron luteum ( synonym Rhododendron pontica, Azalea pontica, Rhododendron flavum) Gulddazalea. Engelska: Deciduous Azalea, yellow azalea eller honeysuckle azalea, Guldazalean, med ursprung kring Svarta Havet, är en av dem.

Den odlas idag I många länder, bl.a. Sverige.(Härdig i zom I-IV) Det mest kända förgiftningsfalletfallet är när en här år 69 före Kristus lät sig väl förlusta på erövrade honungskakor.De var lätta att besegra kommande dag. Honung från guldazalean (Mad Honey) exporterades till Europa under 1700-talet (från Turkiet ?) för att förstärka verkan av alkoholhaltiga drycker.

Lär enligt uppgift användas lokalt I Himalaya på grund av sin halusinerande effekt. Senecio jacobaea L. Stånds. Växten innehåller canserogena alkaloider. (Strandhede sid 209). Ger något nektar och pollen. Botulism Botulism orsakas av en bakterie, Clostridium botulinum.

, som finns i jorden. Spädbarn under ett år har inte möjlighet att bekämpa bakterien. Äldre barn och vuxna har en tarmflora som bekämpar den. Bakterien kan förekomma i honung. Förgiftningsfall i Sverige är mycket sällsynta. Ett fall av de fem som rapporterats de senaste 30 åren kan ha samband med honung.

I Norge rapporterades ett fall 1999. Orsaken angav vara honung på nappen. (Icke bekräftade uppgifter anger at det var importerad honung ) En studie från USA 1979 visade att 10% av de insamlade honungsproven från Califonien innehöll sporer av Clostridium botulinum.

You might be interested:  Hur Mycket Är 1600 Kalorier?

Coriaria arborea (Tutu) Delar av Nya Zeeland Honungsdagg produserad av Scolypopa australis (inget svenskt namn, engelska; passion vine hopper ) ger en giftig honung. Angreppen sker framför allt på sommaren och honung får inte skördas och saluföras under december, januari och februari. Tutu har bl.a. använts för att minska erosion i vägslänter.

För ytterligare upplysningar se refernser längst ner.
Visa hela svaret

Hur får man bort halsont på en dag?

Varm dryck som till exempel te kan ha en lenande effekt i halsen. Glass och yoghurt brukar också kännas bra. Pröva dig fram vad som fungerar bäst för dig. Ibland känns det bättre att ha något att suga på och då kan du ta halstabletter som finns i matvaruaffärer och på apotek.
Visa hela svaret

Hur vet man om man är förkyld eller har Corona?

Covid-19 Covid-19 är en infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Det är vanligt att bli sjuk som vid förkylning eller influensa, men du kan också få andra symtom. Oftast går covid-19 över av sig själv, men ibland behövs vård på sjukhus. Covid-19 påminner ofta om vanlig förkylning eller influensa.

hosta snuva eller täppt näsa förändrad lukt och smak ont i halsen ont i huvudet illamående ont i musklerna ont i magen diarré trötthet.

Symtomen kommer oftast efter tre till fem dagar om du har blivit smittad. Ibland kan det dröja upp till 14 dagar. Infektionen kan gå över efter några dagar. Ibland tar det längre tid.
Visa hela svaret

Är honungsvatten slemlösande?

Honungen drar åt sig kålsaften och skapar en hostmedicin som är antiseptisk, slemlösande och innehåller antioxidanter.
Visa hela svaret

Har honung läkande effekt?

När det gäller sårläkning kan honung påskynda sårläkning men inte på alla sårtyper såsom kirurgiska sår. Honung är både effektivt hos barnpatienter och vuxna patienter samt effektivt på olika sårtyper.
Visa hela svaret

Vad hjälper mot halsont Covid?

Covid-19: Vad kan jag göra själv om jag är sjuk? Här är råd till dig som har till exempel en förkylning, influensa eller covid-19. Råden gäller om du kan vara hemma utan att behöva vård. Det är viktigt att du kontaktar vården om dina symtom förvärras. Det är viktigt att dricka mycket, särskilt om du har hosta eller feber.

 1. Det kan vara till exempel vatten, te, buljong eller soppa.
 2. För barn som har feber och hosta kan isglass vara ett alternativ till dryck.
 3. Du kan lägga en kudde under madrassen.
 4. Det kan hjälpa att höja huvudändan på sängen om du hostar mycket när du ska sova.
 5. Enklast är att bädda med extra kuddar.
 6. Du kan lägga kuddarna under madrassen så glider de inte undan.

Det kan också kännas skönt att ha det svalt i rummet där du sover. Vila men undvik att vara stilla länge Undvik fysisk ansträngning och vila ordentligt när du har feber och mår dåligt. Däremot är det inte bra att ligga stilla länge. Det försämrar lungornas möjlighet att arbeta.

 • Rör på benen och fötterna.
 • Du som ligger mycket kan byta sida regelbundet.
 • Sätt dig eller res dig upp då och då.
 • När du mår bättre är det bra om du kan vara utomhus och röra på dig, men undvik att överanstränga dig.
 • Änn efter vad du orkar med.
 • Varm dryck som till exempel te kan kännas lenande om du har ont i halsen.

Glass och yoghurt kan också kännas bra, eller att suga på vanliga halstabletter. Använd sockerfria tabletter, för tändernas skull. Nässprej kan hjälpa. Näsdroppar eller nässprej som innehåller koksaltlösning kan hjälpa om du är mycket täppt i näsan. Det finns att köpa receptfritt på apotek.

Det finns även receptfri avsvällande nässprej. Du kan använda avsvällande nässprej i högst tio dagar. Det är viktigt att följa anvisningarna på förpackningen. Undvik rökiga miljöer och att röka Undvik att vara i rökiga miljöer. Röken irriterar luftvägarna och om du har hosta kan den bli värre av rök. Om du själv röker finns det många fördelar med att,

Behåll dina rutiner så mycket som möjligt om du behöver stanna hemma. Försök till exempel att äta och på samma tider varje dag. När och var ska jag söka vård? Kontakta genast en eller en om du har ett eller flera av följande besvär:

Du blir plötsligt mycket sämre. Du får andningsbesvär även när du vilar.

Om det är stängt på vårdcentralen eller den jouröppna mottagningen, sök vård på en akutmottagning.
Visa hela svaret

Är honung slembildande?

Behandling – Det finns en del huskurer och andra tips på hur du kan få bort slem i halsen. Vissa upplever att te med citron och honung, pepparmint eller eucalyptus kan lindra besvären. Du kan också använda dig av andningsövningar om du samtidigt är andfådd för att öva upp lungorna och bli av med slem.

 1. På apoteket kan du köpa receptfria slemlösande preparat.
 2. Ingen vetenskaplig forskning har visat att dessa hjälper men är inte skadligt att prova.
 3. Behandling mot slem i halsen kan variera beroende på vad som orsakar dina besvär.
 4. Det kan röra sig om antihistaminer, nässpray, inhalationsmediciner eller magsyrehämmande preparat.
You might be interested:  Vad Händer Om Man Äter För Lite Kalorier?

Du kan kontakta sjukvården för rådgivning om rätt läkemedel för dig.
Visa hela svaret

Är honung bra för Rethosta?

Honung dämpar hosta och är ett utmärkt alternativ för egenvård. Flera studier visar att honung är ett säkert och billigt hostdämpande medel. Ta 1-2 teskedar honung vid besvär. En tesked honung i fingervarmt te eller vatten lindrar också vid hosta.
Visa hela svaret

Kan honung förvaras i kylskåp?

2. Det är fel att ha honung i kylen – Varför förvara honung i kylen om den har förmågan att hålla sig intakt i årtusenden? Honung blir inte dålig, detta är dess naturliga anlag. Att förvara den i en kall och fuktig miljö som i ett kylskåp kan förändra dess smak och kvalitet.
Visa hela svaret

Varför hjälper honung?

Experten svarar om honungsvatten Eva Wikström Jonsson, docent, klinisk farmakolog, ledamot i expertrådet för luftvägs- och allergisjukdomar, svarar: Detta studeras i en Cochrane-översikt av sex studier på totalt 899 barn mellan 1 och 18 år. Författarna drar slutsatsen att honung troligen lindrar hosta bättre än placebo respektive difenhydramin (H1-receptorantagonist som i Sverige förekommer i Desentol), eller salbutamol (beta-2-receptorstimulerare).

Honungen ges vanligen i singeldos till natten. Eventuellt kan effekten vara likvärdig som för dextrometorfan som var ett hostdämpande medel med hallucinogena effekter. Det såldes i Sverige som Tussidyl, men drogs in på grund av missbruk. Slutsatsen blir att det inte finns starka evidens för att varken rekommendera eller avråda från honung.

Observera dock att barn under ett års ålder inte ska ges honung, på grund av risk för spädbarnsbotulism. : Experten svarar om honungsvatten
Visa hela svaret

Vilken honung ska jag köpa?

Testet i korthet. Skillnaden i smak och kvalitet är stor mellan de olika produkterna. Högst samlat betyg får Bellafonde Honung från Netto och Maribel Squeezy Blossom Honey från Lidl, som båda utses till Bäst i test. Sämst är Törsleffs Ekologisk honung som inte uppfyller kraven för att säljas som honung.
Visa hela svaret

Hur får man bort halsont på en dag?

Varm dryck som till exempel te kan ha en lenande effekt i halsen. Glass och yoghurt brukar också kännas bra. Pröva dig fram vad som fungerar bäst för dig. Ibland känns det bättre att ha något att suga på och då kan du ta halstabletter som finns i matvaruaffärer och på apotek.
Visa hela svaret

Vilken honung mot hosta?

Experten svarar om honungsvatten Eva Wikström Jonsson, docent, klinisk farmakolog, ledamot i expertrådet för luftvägs- och allergisjukdomar, svarar: Detta studeras i en Cochrane-översikt av sex studier på totalt 899 barn mellan 1 och 18 år. Författarna drar slutsatsen att honung troligen lindrar hosta bättre än placebo respektive difenhydramin (H1-receptorantagonist som i Sverige förekommer i Desentol), eller salbutamol (beta-2-receptorstimulerare).

 1. Honungen ges vanligen i singeldos till natten.
 2. Eventuellt kan effekten vara likvärdig som för dextrometorfan som var ett hostdämpande medel med hallucinogena effekter.
 3. Det såldes i Sverige som Tussidyl, men drogs in på grund av missbruk.
 4. Slutsatsen blir att det inte finns starka evidens för att varken rekommendera eller avråda från honung.

Observera dock att barn under ett års ålder inte ska ges honung, på grund av risk för spädbarnsbotulism. : Experten svarar om honungsvatten
Visa hela svaret

Vilket te är bäst för ont i halsen?

Vilket te hjälper mot förkylning? – Ok. förkylning är lite mer komplicerat. Det är så mycket som går in under paraplyet “förkylning”. Men här kommer några teer som alla hjälper på sitt sätt. Grönt te Grönt te innehåller många antioxidanter. Dessa kan ha en antiinflammatorisk effekt som kan bidra till att minska smärtan och obehaget av halsont. I en studie minskade gurgling med en lösning av grönt te var 6:e timme inom en 24-timmarsperiod symtom på halsont i samband med avlägsnande av en andningsslang. Kamomillte Kamomill är en vanlig ört som människor har använt medicinskt i hundratals år. Studier visar att den innehåller flera föreningar, särskilt α-linolensyra och apigenin, som har följande egenskaper:

antiinflammatorisk antioxidant antimikrobiellt smärtstillande

Att dricka kamomillte ger den helande effekten av kamomill tillsammans med lugnande värme. Kamomillte finns i förpackningar med individuella påsar eller som en lös, torkad blomma. Människor kan också köpa kamomill som ett komplement eller i en halsspray. Vårt kamomillte finner du här. Läkemalva-te Människor har använt läkemalva mot halsont och torrhosta sedan urminnes tider, förmodligen för att det är rikt på ett ämne som kallas mucilage. Mucilage bildar en skyddande slemliknande film över orala vävnader som kan hjälpa till att minska ytterligare irritation eller torrhet.

Läkemalva-te innehåller också höga doser av antioxidanter, såsom flavonoider, fenolsyror och tanniner. Dessa antioxidanter kan minska inflammation och smärta samtidigt som de förstör eller förhindrar infektionsframkallande bakterier. Föreningar i läkemalva kan också främja cellläkning. Det finns gått om “dåligt” läkemalva och man får generellt vad man betalar för.

Dåligt läkemalva innehåller inte lika höga nivåer av de verksamma ämnena eller antioxidanterna. Gurkmeja te Gurkmeja innehåller flera föreningar som kan lindra halsont genom:

minska inflammation förebygga eller begränsa infektioner stimulerar immunförsvaret lindra smärta genom att bedöva halsen

Forskare tror att curcumin och andra aktiva ingredienser i gurkmeja förändrar olika cellsignalsvägar i kroppen för att främja läkning och minska inflammation. Människor kan använda färdigt gurkmejate eller göra sitt eget te av torkad, mald eller gurkmejarot.
Visa hela svaret