Hur Långt Måste Man Springa För Att Bränna 1000 Kalorier?

Hur Långt Måste Man Springa För Att Bränna 1000 Kalorier
Hur många kalorier förbränner man genom att springa och gå 5 km? – Du förbränner omkring 1 kcal per kg kroppsvikt per km, lite mer vid löpning än promenader. Det gäller oavsett löphastighet (med undantag av sprint) eller promenad-tempo. En person på 65 kg kommer därför förbränna omkring 325 kcal på 5 km – oavsett om de 5 km består av löpning eller promenader, eller hur snabbt som du springer eller går.
Visa hela svaret

Hur långt måste jag springa för att bränna 1000 kalorier?

Vad går jag ner på en löprunda? – Gör att visualisera effekten av din träning kan man utgå ifrån en generell beräkning. Om du väger 70 kg och tar en löprunda om 30 minuter med ett ungefärligt tempo om 6 minuter per kilometer förbränner du cirka 350 – 400 kalorier.
Visa hela svaret

Hur långt måste man gå för att bränna 500 kalorier?

5 Lägg benen på ryggen – Jogga Gör det var som helst och när som helst, året runt, inne eller ute. Löpning är en älskad och effektiv träningsform. Du behöver bara 40 minuter i löpspåret för att förbränna dina 500 kalorier. Utmana din kondition genom att variera långdistans med intervallpass och växla mellan platt underlag och terräng.
Visa hela svaret

Hur många kalorier bränner man på 10 km löpning?

Så mycket kalorier bränns vid träning

Aktivitet Kaloriförbrukning /60 min
Löpning, 10 km /h 690 kcal
Bröstsim 643 kcal
Styrketräning, medeltung 350 kcal
Kampsport 600 kcal

Visa hela svaret

Hur mycket går man ner i vikt på natten?

Hur mycket går vi ner i vikt under natten? – Det finns flera faktorer som spelar roll för hur pass mycket vi förbränner medan vi sover. Om du till exempel har sömnbrist kanske du inte går ner lika mycket i vikt. Ålder, muskelmassa och andra hälsofaktorer kan också påverka viktnedgången under sömnen.
Visa hela svaret

Vad händer om män joggar varje dag?

Hjärnan påminner kroppen om att röra på sig – Eftersom det inte gjorts någon forskning på området och eftersom jag inte har någon utbildning som skulle behövas för att förstå processen, kan jag bara spekulera i vad som ligger bakom det hela. Jag tror det ligger mycket i att man varje dag berättar för sin kropp att det är löpning som gäller.

 1. Varje dag får alla involverade muskler, ligament och senor en påminnelse om vad som behövs stärkas och bearbetas.
 2. Nej, det är inte varje dag som musklerna bli utmattade eller ens kraftigt påfrestade utan oftast är det kortare och lugnare sträckor som gäller, vilket inte är nämnvärt ansträngande.
 3. Men som sagt, det är ändå en påminnelse om att de bör vara beredda.

När man varje dag ger musklerna den lilla påminnelsen tror jag att man sakta men säkert bygger upp alla de små muskler som hjälper till att stabilisera och på så sätt förebygger skador.
Visa hela svaret

Kan män springa 5 km varje dag?

Petersson 1980 • Linköping • 7 december 2012 – 22:39 Tung styrketräning kombinerat med snabb promenad är bättre för fettförbränning, men all träning är ett steg i rätt riktning. Variation brukar dock förnöja, så du får nog både roligare och en mindre sliten kropp av att blanda träningsformer och distanser. Mikael Eriksson 1974 • Märsta • 7 december 2012 – 22:45 en del av det du äter kommer gå åt till att återställa glykogenförlusten i benen om du springer varje dag, dock får du inte tex den fettbrännande effekt som ett längre pass ger. Conny Adolfsson 1954 • Hyltebruk • 7 december 2012 – 23:08 Det är väl jättebra att du kan springa 5 km varje dag, det är ju en bra början, att ryggen känns av ibland är nog inte så farligt, det är nog normalt för dom flesta, värre är det om fötter, knä, och smalben börjar göra ont, det tar nog närmare 3 månader innan kroppen vant sig vid den nya träningsmängden, så risken finns att det blir ont på fel ställen, och blir det så är det vila som gäller, annars blir det en riktig skada. Robin Gillström 1980 • Alnö • 7 december 2012 – 23:28 Aha ! Jag har tillgång till gym 1 gång kanske 2 gånger i veckan. Skulle jag i så fall köra tung styrketräning dessa dagar och så resten på bandet. Ja.ja glömde nämna att det är ett springband hemma som jag bränner detta på =) Conny Adolfsson 1954 • Hyltebruk • 7 december 2012 – 23:52 Om det är styrketräningen som du tycker är roligast att sattsa på, då bör du alltid styrketräna först, och eventuellt springa din runda sedan, styrketräningen brukar ge sämre resultat, när man även springer, men ibland vill man både styrketräna och springa, så har det varit för mej. 1978 • Aneby • 8 december 2012 – 01:08 Kanske kan du inspireras lite och hämta råd från den här japanske författaren, som berättar hur han började springa 1 mil om dagen, 6 dagar i veckan, när han “började springa på allvar”. Han nämner nämligen också att det överflödiga fett han tidigare hade kring midjan försvann. http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9113023098 1978 • Aneby • 8 december 2012 – 01:16 Men för att minska risken för förslitningsskador skulle jag nog rekommendera att du tar minst två vilodagar per vecka. Om du ser till att ta hand om din kropp på det sättet så kan du förhoppningsvis i stället öka distansen successivt.

 • Ett sätt kan vara att på förväg bestämma under hur lång tid du ska springa, till exempel i en timme, och sedan försöka öka tempot lite varje vecka så att du hinner lite längre på den tiden.
 • Ett annat sätt är förstås att i stället succesivt öka distansen, vilket kanske är smidigare om man till exempel springer på löparspår i skogen.
You might be interested:  Hur Många Kalorier Behöver En Vanlig Vuxen Människa Per Dag?

Då gäller det att inte öka sträckan för snabbt. I ditt fall kanske du i början skulle kunna öka på med en halv kilometer per vecka. 1978 • Aneby • 8 december 2012 – 01:19 Angående din rygg – kanske har du inte så starka mag- och ryggmuskler? I så fall kan du ju träna dom lite också, med hjälp av styrketräning eller till exempel klättring. Linus 1977 • Blentarp • 8 december 2012 – 01:35 Själv får jag problem med vikten av löpning, det stimulerar ju aptiten värre en vad som är nödvändigt för mig. Micke Larsson 1971 • Norge • 8 december 2012 – 10:44 Samma sträcka varje dag, och så på löpband till på köpet – jag skulle främst vara rädd för risken att dö av tristess ;-). anna 1980 • Malmö • 8 december 2012 – 11:49 Håller med Micke. Låter skittråkigt. Skulle tro att du kommer att tröttna i längden. Robin Gillström 1980 • Alnö • 15 december 2012 – 08:22 Jag lyssnar gärna på era råd för att göra så bra så som möjligt av detta. Jag kör på löpband så länge jag inte lessnar. Till sommaren blir det utomhuslöpning. Jag kommer även att variera löpningen till den mån det går på bandet, med tex intervall.
Visa hela svaret

Hur får jag smala ben?

Lågintensiv träning ger slankare ben Publicerad: 5 maj 2004 Uppdaterad: 8 mars 2011 Läs chatten med träningsexperten Petra Thorén Har man hög belastning och tränar explosivt får man kraftiga benmuskler. Vill man ha lite slankare ben bör man ägna sig åt lågintensiv träning.

 1. Det framförde Hälsas träningsexpert i en chatt med aftonbladet.se:s läsare.
 2. Här kan du läsa hela chatten.
 3. P etra Thorén säger: Hej alla! Nu är jag på plats och ni kan ställa era frågor/Petra Kajsa säger: hej Petra.
 4. Jag har lite “bulkiga” ben, efter fotbollsspelande tidigare, och jag undrar hur jag får lite mer seniga och smala ben, men fortfarande vältränade? P etra Thorén säger: Hej Kajsa! Fotboll är underbart, men medför tyvärr, som du säger, lite “bulkiga”ben.

Det du kan göra är att köra konditionsträning, jag förespråkar löpning, under långa pass med låg intensitet. Kör du styrketräning, träna med låga vikter och många reps. Träna också gärna yoga, det finns på de flesrta gym. Johanna säger: Hej! Jag tycker att mina vader är stora mot resten av kroppen.

 1. Det ser ganska så fult ut om jag ska ha kjol eller uppvikta jeans.
 2. Finns det något bra sätt att träna på för att minska vaderna? P etra Thorén säger: Hej Johanna! Vaderna är ju sådana muskler som man använder och belastar hårt varje dag, i varje steg som du tar.
 3. En del är också byggda så att man har lite kraftiga vader.

Det du ska göra är att undvika att köra tung styrka för vaderna och inte heller köra sådan träning där du belastar dem tungt (tex step up). Välj hellre spinning, cykling, löpning där du inte gör explosivt eller simning. Men samtidigt ska du inte skämmas för att vaderna är kraftiga, det är snyggt med vältränade, muskulösa vader.

säger: Hej Petra! Har du några bra tips om hur jag blir av med mina “ridbyxlår”? Jag är smal för övrigt, men det sitter fett runt höfterna som verkar omöjligt att få bort. I dagsläget tränar jag pump, spinning, Pilates och går morgonpromenader 3 ggr/vecka. P etra Thorén säger: Hej! Det är ju tyvärr så att underhudsfettet samlar sig på vissa ställen på kvinnokroppen och låren är ett sådant.

Som du säkert vet går det inte att punktförbränna bort fett utan det handlar om en allmän styrke- och konditionsträning. Du verkar har hittat rätt där, du kör en bra variation. Möjligen skulle jag rekommendera dig att köra hård styrka i maskinerna för benen, en dag i veckan.

 1. Dessutom kan du träna upp sin överkropp så att propotionerna mellan överkropp/höftparti blir lite jämnare, då tänker du inte så mycket på låren.
 2. Lycka till! Lydia säger: Hej hej! Jag tycker att jag har rätt snygga ben, förutom att insidan på låren är lite “fläskig”.
 3. Jag har försökt att träna insidan på låren men vet inte hur jag ska göra.

Har du nåt tips? P etra Thorén säger: Jag tycker att du ska köra en allmän styrketräning för låren med benpress, benböj, utfall, samt övningar för fram och baksida. Sedan kan du till det köra insida lår, det finns maskiner på gymmen för musklerna på insida lår.

Du kan också ligga på sidan på golvet och träna insida med gummiband. Komplettera med konditionsträning: cykling, simning eller löpning. Terez säger: Hej Petra. Finns det någon speciell övning som finns mot celluliter? Eller är det lönlöst? P etra Thorén säger: Celluliter är tyvärr svåra att få bukt på, men med regelbunden träning så får man igång blodcirkulationen vilket är bra när man vill minska celluliterna.

Så träna gärna konditionsträning, jogga eller cykla. Blodcirkulationen ökar, benen blir fastare och groparna syns mindre. Om du rökar så sluta gärna. Det förbättrar blodcirkulationen. Sedan finns det andra små knep: ? Torrborsta. Och utsätt huden för växelvis värme och kyla i duschen för bättre blodcirkulation.

 1. Drick vatten.
 2. Det är bra för hela kroppen.
 3. Håll en bra vikt.
 4. Celluliter syns mer om man är överviktig.
 5. Men banta inte.
 6. Om huden utsätts för upprepade förändringar i omfång blir celluliterna tydligare Alla krämer, metoder etc som finns i en uppsjö har jag personligen mindre tro till.
 7. Hasse säger: Hur tränar man bäst sina ben för att få dem starka och tåliga för “vardagliga” behov, dvs hur håller man dem bäst i trim för livets behov – inte löparbanans? P etra Thorén säger: Hej Hasse: Härlig fråga för det är ju det som träning går ut på tycker jag: att får styrka för att orka i vardagen.
You might be interested:  Hur Länge Håller Sig Parmesan?

Det handlar som så ofta att skaffa sig en god kondition, det får du genom att cykla, springa, åka inlines, roddmaskin etc. När du tränar konditionen tränar du också ofta benen. Sedan bör man komplettera med styrketräning för benen minst en dag i veckan.

 1. Det räcker med ett par komplexa övningar som involverar flera muskelgrupper: utfall, benböj är två bra.
 2. Jag tycker också att man ska göra benböj med upphopp, för att stärka skelettet.
 3. Det krävs ett hopp för att du ska belasta skelettet.
 4. Säger: Hej.
 5. Hur tränar jag lårens baksida hemma? P etra Thorén säger: Lårets baksida kan du träna fint med gummiband hemma.

Det är lite klurigt att förklara, men ett sätt är att du ligger på magen och har bandet under båda fötterna och ligger på bandet och håller handtagen framme vid bröstet. Sedan lyfter du upp underbenen mot rumpan, håller där och går sedan sakta tillbaka igen.

Ajsa säger: Är hopprep bra för benen – eller sliter det för mycket? P etra Thorén säger: Hopprep är kanon för benen och för konditionen, men det är tufft för knäna så om du har problem med knäna bör du inte hoppa så mycket. När du hoppar så variera hoppen, inte bara jämfota utan kör “joggingsteg” så blir det lite mer skonsamt.

plupp säger: Hej Petra! Du säger att det är svårt att bli av med celluliterna, men hur kommer det sig då att tex Britney Spears och diverse modeller inte har några alls? Vad gör dom som inte vi “vanliga” tjejer kan göra? P etra Thorén säger: Jag är inte helt säkert på att Britney inte har några, om inte annat kommer hon säkert få så som hon verkar leva.

 • Dessutom är hon ung, celluliterna brukar komma lite senare.
 • Men man ska veta att flera av stjärnorna har tid för att träna hårt och gå på behandlingar, de lever ju inte som vi dödlliga som har jobb, familj, och allt annat att ta hand om.
 • Så där har de bättre förspänt.
 • Men genom en god livshållning, bra kost och hälsosamma vanor kan man minska celluliterna.

Trots att man inte heter Britney! Jeenna säger: Hej jag är ca.31 cm i omkrets runt mina vader, jobbar på att få de större. Gör vadhävningar med hantlar och jag har blivit starkare. Finns det några bra tips för att få större och starkare vader? Är jag för smal runt vaderna? (är 160 och väger ca.45 kg – smal jag vet.) P etra Thorén säger: Jag har ärligt talat svårt för att säga om 31 cm är lagom eller inte, det är en smaksak du får avgöra själv.

 • Det finns inga mått som passar bättre eller sämre.
 • Allt hänger ju ihop med kroppen i övrigt.
 • Det handlar inte om kilon eller cm, är du nöjd är det bra oavsett.
 • Vill du ha starkare vader bör du träna dem med tyngre vikter.
 • Det kan du göra på gym.
 • Hemma kan du göra det bra med skivstång, du kan lasta på ganska rejält med vikt.

lisa säger: Hej Petra! Jag har börjat träna löpning tre dagar i veckan. Jag varierar mellan intervallträning och jogging. Jag undrar om jag riskerar att få “bulliga” muskler på benen genom detta. Mitt mål med träningen är att gå ner i vikt och forma kroppen.

 • P etra Thorén säger: Hej Lisa! Du bör inte få bulliga muskler av det, snarare smalare men ändå starkare ben.
 • Ska du lägga på dig mycket muskler måste du styrketräna hårt.
 • Fortsätt du på samma sätt, det är bra att du varierar intervall och jämnare pass! Kajsa säger: Hur får man ben som är uthålliga för långdistans – kan man komplettera med styrketräning, eller handlar det bara om att nöta mil? P etra Thorén säger: Mycket handlar ju om att skaffa den grenspecifika konditionen och du bör du nöta långt.

Men löpningen sliter också på benen och det är bra att stärka musklerna, helst kring knäleden. Det kan du göra genom sittande benpress i maskin, eller med gummiband. jag hade flera övningar i förra veckans nummer av Kropp&Hälsa som passar just för joggingtränande.

Har du inte tidningen kan jag skicka den, mejla din adress på [email protected] Hej säger: Hej Petra. Jag tränas spinning 3 gånger i veckan och upplever att mina lårmuskler blivit jättestora! Har problem med mina knän så spinning är bästa träningen för mig. Hur ska jag få slankate lår? P etra Thorén säger: Hej! Du kanske kan minska belastningen när du kör spinning och istället öka tempot, så blir intenstiteten lika hög med styrkan för benen lite mindre.

P etra Thorén säger: Nu är det dags att avsluta chattet, jag hoppas att ni gått lite svar som kan ge er fortsatt inspiration. Tänk på att det viktigaste är att må bra, träna för det som kommer de kroppsliga resultatet som en extra belöning. Må gott! : Lågintensiv träning ger slankare ben
Visa hela svaret

Får man stora lår av att springa?

1989 • Jönköping • 9 oktober 2013 – 22:30 Alltså “bifoga” typ. Vill ja ha musklade ben såklart, det är snyggt! Men inte så jag ser biffig ut. Har redan anlag för det, typ fotbollslår! Nu springer jag 6 km på ca 35 min, men kör intervaller varannan gång ungefär. Målet är en mil! Kristoffer Hansson 1979 • Bromma • 9 oktober 2013 – 22:50 Titta lite extra noga nästa gång du ser ettt ävlingslopp i löpning. Ingen av elitlöparna har stora lår = löpning i sig bygger inte volym på låren (i alla fall inte nämnvärt eller något du ska oroa dig över). Kristoffer Hansson 1979 • Bromma • 9 oktober 2013 – 22:51 Ta det lugnt med intervallerna i början och lägg hellre mer tid på lugnare pass om du är ny löpare så att du inte drar på dig någon skada i onödan. 1989 • Jönköping Jim 1975 • Göteborg • 10 oktober 2013 – 00:31 Som tränare för ett damlag i fotboll så vet jag mycket väl vad du pratar om. Av någon fysiologisk anledning så får flertalet tjejer “fotbollslår” av klassisk fotbollsträning. Jag har dock sett riktigt snabba resultat dvs mindre och mer muskel definerade lår på de tjejer som varit skadade och under en period på några veckor fått jogga som träning. Camilla Green 1982 • Linköping • 10 oktober 2013 – 08:17 Stora lår behöver du inte oroa dig för. 🙂 Vader däremot. Hujedamig! :S Petersson 1980 • Linköping • 10 oktober 2013 – 08:32 Mina lår krymper av långdistanslöpning. Lite trist faktiskt. 1975 • Torslanda • 10 oktober 2013 – 08:38 Hade enorma lår när jag spelade fotboll, hade tom problem med att hitta jeans som satt bra. Slutade spela fotboll och springer numera endast; låren försvann på nolltid. Tyvärr försvinner även all för löpning “onödig” muskulatur på överkroppen. Kinsei 1974 • Malmö • 10 oktober 2013 – 08:43 Om en bodybuilder joggar lite så försvinner genast alla musklerna, för löpning bryter ju ner! Därför tränar många byggare aldrig konditionsräning. Att en massa tjejer får jättelika muskler av att peta på en 1 kg-hantel har jag hört många gånger, och även detta med stora benmuskler av löpning. Livet är orättvist! Carl Wistedt 1980 • Västerås • 10 oktober 2013 – 08:45 1989 • Jönköping • 10 oktober 2013 – 10:23 Roligt att höra allas svar! Jag satsar mest på distanslöpning, men vill ändå köra ett till två pass i veckan där jag kör intervaller, då inte bara löpning utan ex spisning! Camilla Green, vet vad du menar, jag har alltid varit ridtjej och mina vader är större än de flesta killars jag dejtat haha! Johanna Linde 1987 • Essunga • 10 oktober 2013 – 16:51 Långdistanslöpningen och kontinuerlig löpning överhuvudtaget har minskat på lårens omfång, däremot syns nu musklerna på sidorna av låren, vilket de inte gjorde när jag löptränade mer sporadiskt. Ja, vaderna är gigantiska, men ska man springa minimalistiskt så behövs nog det. Kristoffer Hansson 1979 • Bromma • 10 oktober 2013 – 23:41 Haha, det låter på er som om det är fler än bara jag som har problem att köpa byxor som sitter bra både i midja och på benen. De som sitter bra i midjan går oftast knappt att få av eftersom de “fastnar” på vaderna när man försöker få av sig dem, 🙂 Camilla Green 1982 • Linköping • 11 oktober 2013 – 06:50 Förstå hur det är för oss tjejer då Kristoffer som ska ha dessa “skinny” jeans som är smala hela vägen ner till fötterna. Där snackar vi problem att få på och av, haha! 😉 1978 • Arboga • 11 oktober 2013 – 07:03 Löpare som har problem med byxorna? Kom igen, kan inte vara möjligt. När jag var aktiv inom rodd, då hade vi problem med jeansen, omfånget på låren var större på på stussen. Prova att hitta sådanna byxor. 1965 • Kungsholmen • 11 oktober 2013 – 08:07 Lätt att få förvrängd kroppsuppfattning om man har komplex för vissa kroppsdelar (min mage ser tex alltid gigantisk ut). Det bästa är nog att dokumentera detta objektivt genom att mäta omfånget på lår och vad med måttband. Petersson 1980 • Linköping • 11 oktober 2013 – 08:26 Per C, Har inte de flesta atletiska grabbar större lår än stuss? Stuss. inte ett vanligt ord i ovanstående killars omklädningsrum. Camilla Green 1982 • Linköping • 11 oktober 2013 – 09:06 Per, mina vader är förhållandevis gigantiska (42 cm i omfång kalla) med mina lår och midja. Jeans och byxor i strl S är liksom inte anpassade för mina heffaklumpar. :S 1970 • Lerum • 11 oktober 2013 – 09:28 Är det pga av allt tränande som tretch-jeansen uppfanns. Tight fit i hela registret. Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.
Visa hela svaret

You might be interested:  Vad Har Man För Ost På Pizza?

Hur många kalorier förbränner man på 5 km löpning?

Beräkna din kaloriförbrukning med MET-tabellen – Du kan beräkna hur många kalorier du förbränner genom att gå med hjälp av MET-tabellen. MET står för Metabolic Equivalent of Task och visar hur mycket syre du förbrukar under olika aktiviteter – och därmed din ämnesomsättning.

Aktivitet METS Förbrända kalorier för en person på 60 kg
Gående, mindre än 3 km/h 2 120 kcal
Gående, mindre än 5 km/h 3,5 210 kcal
Gång, ca 5,5 km/h 4,3 258 kcal
Gång, mellan 5 och 5 km/h, med en lutning på 1-5 %. 5,3 318 kcal
Gång, ca 7,2 km/h 7 420 kcal
Gångstil, 8 km/h 8,3 498 kcal
Promenad, 8 km/h med 3 % lutning 9,8 588 kcal

Det exakta antalet MET beror på om du går rakt fram, upp och ner för kullar, bär föremål etc. Du bör därför betrakta ovanstående siffror som vägledande. Du kan se en detaljerad översikt över MET-värden för olika aktiviteter här.
Visa hela svaret

Hur många kalorier per 1000 steg?

1000 steg förbränner cirka 40 kalorier.4. Ignorera hissenOch ta trapporna istället. Du bränner cirka en kalori per steg du tar.
Visa hela svaret

Hur många kcal bränner man på 3km löpning?

Beräknad förbrukad energi

5 minuter 12 Kalorier 1 timme
10 minuter 24 Kalorier 2 timmar
15 minuter 37 Kalorier 3 timmar
30 minuter 74 Kalorier 4 timmar

Visa hela svaret