Hur Många Kalorier Är Det I En Hamburgare Med Bröd?

Hur Många Kalorier Är Det I En Hamburgare Med Bröd
Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 270 Fett 10,97g Kolh.26,81g Prot 14,61g

table>

Det finns 270 kalorier i Hamburgare i Bröd (1 ). Kalorifördelning: 37% fett, 41% kolh., 22% prot.

Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en Max hamburgare?

Burgare

Produkter Portionsvikt (i gram) Kcal
Maxburgare
Maxburgare 242 616
Originalburgare
Originalburgare 240 581,7

Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i ett hamburgerbröd?

Näringsdeklaration per 100 g:

Energi 1192 kJ / 283 Kcal
Varav mättat fett 0,8 g
Kolhydrater 48 g
Varav sockerarter 5,1 g
Fiber 2,5 g

Visa hela svaret

Hur många kalorier i brödernas hamburgare?

Maxburgare: 713 kcal. BIG: 612 kcal. Sallad wrap-burgare: 607 kcal. Hamburgare : 329 kcal.
Visa hela svaret

Hur många kalorier i hamburgare och pommes?

Det finns 516 kalorier i en portion av Hamburgare med pommes.
Visa hela svaret

Hur många kalorier ska män äta på en dag?

Hur många kalorier (kcal) per dag – hålla vikten – Det är omöjligt att beräkna exakt hur många kalorier du behöver, men det finns några formler som ger en indikation på hur många kalorier du behöver under en dag. Det är individuellt hur mycket energi man är i behov av.

Energibehovet varierar beroende på kön, ålder, längd och aktivitetsnivå. En tumregel är att kvinnor bör få i sig ca 2000 kalorier (kcal) per dag för att upprätthålla sin vikt och män behöver ca 2500 kalorier (kcal) per dag. Grovt uträknat: Multiplicera din egen vikt med 30, så får du fram ett ungefärligt energibehov för ett dygn.

Om du väger 70 kg kommer uträkningen se ut såhär: 30 kcal x 70 kg = 2100, Dagar med träning ger ett något större behov för kalorier. Visste du att Nutriletts barer kan innehålla så lite som 105 kalorier (kcal)? Ett perfekt mellanmål för dig som vill hålla vikten.
Visa hela svaret

Hur mycket kalorier i en hemmagjord hamburgare?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 270 Fett 10,97g Kolh.26,81g Prot 14,61g

table>

Det finns 270 kalorier i Hamburgare i Bröd (1 ). Kalorifördelning: 37% fett, 41% kolh., 22% prot.

Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en GB Sandwich?

Näringsinnehåll

Per 100g Per portion
Energi 187 kcal/784 kJ 187 kcal/784 kJ
Fett 7,4g 7,4g
– vara mättat fett 5,4g 5,4g
Salt 0,29g 0,29g

Visa hela svaret

Vad är det nyttigaste män kan äta på McDonalds?

Att nämna nyttigast och hamburgare i samma mening kanske låter lite märkligt. Men man hittar faktiskt tydliga skillnader i näringsinnehåll när man jämför de stora snabbmatskedjornas hamburgare, visar tv-programmet Plus analys som utförts av testlaboratoriet ALcontrol.

Fetast hamburgare serveras på Max. Max Big innehåller 550 kcal per hamburgare medan en Big Mac innehåller 500 kcal och Big king 490 kcal. McDonalds koras ändå som nyttigast av kostvetaren Ewacarin Sehlstedt vid Umeå universitet eftersom deras hamburgare har mindre fett och mer kolyhydrater än både Burger King och Max.

– Jag skulle inte vilja använda begreppet “nyttig” när det gäller hamburgare, men ur näringssynpunkt kan man nog kora McDonalds till vinnare här med en bra blandning mellan fett och kolhydrater. Max hamburgare är den minst nyttiga med mest fett, säger hon till Plus.
Visa hela svaret

Hur mycket väger en normal hamburgare?

Övrigt kött: –

Hamburgare väger 60-150 gram styck. Köttbullar väger mellan 10-15 gram styck. Räkna 100 gram per portion. Pannbiff väger mellan 40-50 gram styck. Isterband väger 100-150 gram styck. Korv som lunchkorv, chorizo, frukostkorv väger runt 100-125 gram styck. Varmkorv, wienerkorv eller hot dogs väger runt 50-65 gram styck.

You might be interested:  Hur Många Kalorier Förbränner Man Per Dag?

Visa hela svaret

Hur mycket går man ner i vikt på natten?

Hur mycket går vi ner i vikt under natten? – Det finns flera faktorer som spelar roll för hur pass mycket vi förbränner medan vi sover. Om du till exempel har sömnbrist kanske du inte går ner lika mycket i vikt. Ålder, muskelmassa och andra hälsofaktorer kan också påverka viktnedgången under sömnen.
Visa hela svaret

Vad händer om man bara äter 500 kalorier per dag?

Ät färre kalorier, förbränn färre kalorier – Energibalansekvationen (som alltid stämmer) stödjer inte strategin att äta mindre och springa mer. Va? Låt mig förklara. Du kan också titta på min senaste video från NBC här, Låt oss slänga in några siffror för att göra saker tydligare.

Låt oss anta att utgångspunkten är en stabil kroppsvikt (att man varken går ner eller upp i vikt) och ett intag på 2000 kalorier per dag.0 förändring i kroppsfett = 2000 kalorier in – 2000 kalorier ut Kalorier ut handlar inte bara om träning. Det består av två saker – basalmetabolism (BMR) och träning.

Vid noll träning är den genomsnittliga basalmetabolismen 2000 kalorier per dag. Denna energi används av hjärtat, lungorna, njurarna, genererandet av kroppsvärme etc. Beakta att BMR INTE går att styra med viljan. Du kan inte “bestämma” att ditt hjärta ska pumpa mer blod.

Du kan inte “bestämma” dig för att generera mer kroppsvärme. Ingen viljestyrka i världen kommer få dina njurar att använda mer energi. Träning utgör generellt sett en mycket liten del av en persons dagliga energiförbrukning, givet att man inte tränar flera timmar per dag. En vanlig person kanske går/joggar i normal takt tre gånger per vecka.

Varje promenad förbränner i genomsnitt 100-200 kalorier. Om du någonsin sprungit på ett löpband med en kaloriräknare vet du precis hur långsamt den stiger. Att de 100 kalorier man förbränner genom träning bleknar i jämförelse med de 2000 kalorier man äter en vanlig dag.

Vi kan utan problem ignorera effekten av träning förutom för de personer som tränar mer än en timme per dag. Folk antar att om du minskar kaloriintaget med 500 kalorier per dag eller 3500 kalorier på en vecka, kommer du att gå ner ett halvt kilo fett per vecka givet att ett kilo fett innehåller cirka 7000 kalorier.

Minus 500 kalorier = 1500 kalorier in – 2000 kalorier ut Ta i beaktande att man för att kunna tappa kroppsfett MÅSTE ha en stabil kaloriförbrukning. Måste. Måste. Men detta är exakt det vi vetat INTE stämmer under de senaste 100 åren. Basalmetabolismen kan öka eller minska med 30-40%. Detta bevisades så tidigt som 1917, när studier visade att en kalorireducering på 30% snabbt möts av en minskning av basalmetabolismen med 30%.

 1. Dr Ancel Keys visade på samma effekt i sin kända “Minnesota-svältstudie”.
 2. Trots namnet fick personerna som ingick i studien 1570 kalorier per dag, mer än de flesta bantningskurer vi använder oss av idag.
 3. En kalorireducering på 40% möts av en 40% minskning av basalmetabolismen.
 4. Anledningen till detta är enkel.

Din kropp är väldigt smart och vill inte dö. Om du inte förändrar dina hormoner (framförallt insulinet), så kommer du inte kunna få tillgång till dina fettlager. Om du inte kan få tillgång till energi från ditt kroppsfett kan du inte leva på en kaloribrist i all evighet.

 • Om du bara äter 1500 kalorier, kan du bara förbruka 1500 kalorier.
 • Basalmetabolismen sjunker alltså.
 • Det har vi känt till i ett sekel.
 • Om du äter färre kalorier varje dag så kommer din kropp förbränna färre kalorier och du kommer inte kunna minska i fettvikt.
 • Man når en viktplatå och sedan börjar man gå upp i vikt igen.

Kaloriräkning som viktminskningsmetod har bevisligen misslyckats om och om igen. Strategier för att sänka insulinnivån däremot (som LCHF och periodisk fasta ) är helt annorlunda. Genom att sänka insulin säger vi till våra kroppar att ingen mat tillförs.

 1. Därför ställer kroppen om från att förbränna kalorierna från maten, till att förbränna kalorier från vårt kroppsfett.
 2. Vår kropp vill förbränna 2000 kalorier, men den får dessa från kroppsfett istället för mat.
 3. Istället för att begränsa energiintaget (kalorier), byter kroppen bränsle, från mat till lagrad mat (kroppsfett).
You might be interested:  Sarah Bernhardt Biskvier I Långpanna Recept?

Men detta kan bara ske om vi rättar till det grundläggande hormonella problemet med överflödigt insulin. Så är “kalorier in, kalorier ut” ett totalt meningslöst koncept? Nej, inte helt.
Visa hela svaret

Är 500 kalorier mycket?

Vad har 2 stora nävar hasselnötter, 10 normalstora potatisar och en stor bit gräddtårta gemensamt? Jo, de innehåller alla 500 kcal. Vilka kaloribomber äter du? Och vad kan vara helt ok att frossa i? Frossar du i nötter för att de är nyttiga? Undviker du potatis för att du hört att den har högt GI? Tänk om! I slutändan är det kalorierna som gör att du lägger på dig vikt.

 • Livsmedel bidrar med olika mycket kalorier och grad av mättnad.
 • Att ett livsmedel ger många kalorier betyder inte att du nödvändigtvis blir mätt av det.
 • Jämför exempelvis en liten läsk och en stor banan som både ger drygt 100 kcal.
 • För mycket av kaloririka livsmedel gör det lätt att få i sig för många kalorier – och du går upp i vikt.

Detta gäller även om kalorierna kommer från nyttiga livsmedel. En kvinna behöver cirka 2000 kcal och en man cirka 3000 kcal beroende på vikt, kroppssammansättning och fysisk aktivitetsnivå.500 kcal motsvarar alltså runt 17-20 % av dagsbehovet och kan jämföras med en mindre lunch eller middag.
Visa hela svaret

Vad är nyttigast pizza eller kebab?

Fett, kalorier och salt. Att våra älskade snabbmatsfavoriter inte är några hälsotallrikar är ingen nyhet. Men allt som går snabbt är inte skräp, visar Testfaktas genomgång av innehållet i nio populära rätter. Näringsvärdena är tagna från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas och bedömningen har gjorts av dietisten Sara Ask.

 1. Både sushi och falafel är riktigt bra mat.
 2. Falafel för att den är näringstät och sushi för att den ger d-vitamin, selen och nyttigt fett som många får för lite av, säger hon.
 3. Man bör dock tänka på att soja är väldigt salt.
 4. Här har vi bara räknat med en matsked soja och ändå blir sushin klart saltast av alla rätter i jämförelsen.

Även fiskburgaren får plus i kanten då den är en bra källa till mineralen selen och innehåller nyttigare fett än exempelvis en vanlig hamburgare. Däremot är fiskburgaren en riktig energibomb och inget för den som räknar kalorier. Värstingarna i sammanhanget är pizza och pommes frites.

De ger mycket fett, salt och kalorier, men knappt någon näring alls. – Man vill gärna att maten ska ge så mycket näring per kalori som möjligt. Hamburgaren och korven ger inte heller så mycket näring i förhållande till energi. Kebaben ett klart bättre alternativ eftersom den innehåller mer näring per kalori.

I undersökningen har vi jämfört näringsinnehållet per hundra gram. Men självklart spelar det även roll hur mycket man äter. På en pizza går det till exempel tre och en halv korvar med bröd. – En pizza motsvarar nästan en halv dags energibehov och med tanke på hur näringsfattig den är måste man äta extremt kalorisnålt och näringsriktigt resten av dagen för att få i sig det man behöver och samtidigt inte gå upp för mycket i vikt.

– Äter man pizza mer än en gång i veckan bör man ta sig en tankeställare. Särskilt om man inte rör på sig så mycket. Sara Ask tycker ändå att man kan unna sig snabbmat då och då. Och det går att göra maten nyttigare genom att välja bort och välja till. – Ett problem med snabbmat är att det ofta ingår dåliga tillbehör som läsk och pommes frites.

Om man väljer bort det och i stället ber om fullkornsbröd och mer grönsaker så behöver det inte bli så illa. Jämförelsen visar också att fisk- och vegoalternativen är bättre än de med kött. – Förutom att falafel och sojakorv innehåller mer fibrer och näring så är det också bättre ur andra aspekter.
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en Big Mac meny?

Populära produkter

Portions storlek Kalorier
Pommes Frites (Stor) 1 portion (150g) 434
Big Mac 1 portion (219g) 507
Dubbel Cheeseburgare 1 portion 442
Chicken McNuggets (9) 1 portion (168g) 396
You might be interested:  Vilka Chips Har Minst Kalorier?

Visa hela svaret

Hur mycket väger en Big Mac?

Näringsinnehåll – Hamburgaren innehåller 26 gram protein, 26 gram fett och 42 gram kolhydrater (av en serveringsportion på totalt 219 gram), vilket innebär att hamburgaren innehåller ungefär tolv procent fett och 500 när den serveras i Sverige, storleken varierar dock beroende på vilket land den tillverkas i.

Jämförelser av Big Mac näringsvärden i olika länder (% = % av rekommenderade dagliga intaget)

Land Energi(kcal) Kolhydrater(g) Protein(g) Fett(g) Kostfiber(g) Natrium, Salt (mg) Serverings-storlek (g) Referenser
505,2 44 (14,8 %) 26 (34,6 %) 26 (48 %) 3 (12,9 %) &&&&&&&&&&&&0970.&&&&&0 970 (40,2 %) 213,92
493 35,1 (11 %) 25,1 (50 %) 26,9 (38 %) &&&&&&&&&&&&0958.&&&&&0 958 (42 %)
495 40 (15 %) 27 (36 %) 25 (37%) 3 (12 %) &&&&&&&&&&&01023.&&&&&0 1 023 (43 %), &&&&&&&&&&&02300.&&&&&0 2 300 (46 %)
510 41 (14 %) 27 (33 %) 26 (49 %) 3 (14 %) &&&&&&&&&&&02200.&&&&&0 2 200 (43 %)
504 41 (14 %) 25 (33 %) 27 (49 %) 3,5 (14 %) &&&&&&&&&&&01023.&&&&&0 1 023 (43 %)
555 57 27 28 &&&&&&&&&&&01098.&&&&&0 1 098
497 43 27,1 24,1 219
522 28,235 25,911
495 40 27 25 3 &&&&&&&&&&&02300.&&&&&0 2 300 219
492 38,9 26,2 25,8 4,2 &&&&&&&&&&&&0900.&&&&&0 900, &&&&&&&&&&&02300.&&&&&0 2 300
490 42,5 27 24 5 &&&&&&&&&&&02000.&&&&&0 2 000
510 39 25 28 &&&&&&&&&&&&0870.&&&&&0 870
490 (25 %) 41 (15 %) 28 (37 %) 24 (36 %) 4 (16 %) &&&&&&&&&&&02100.&&&&&0 2 100 (42 %)
509 42 27 26 3,1 &&&&&&&&&&&02300.&&&&&0 2 300 (38 %)
555 45,4 25,4 30,2 2
540 44 (15 %) 24 29 (45 %) 3 (12 %) &&&&&&&&&&&01020.&&&&&0 1 020 (43 %) 209
495 40 (15 %) 27 (36 %) 25 (37 %) 3 (12 %) &&&&&&&&&&&02300.&&&&&0 2 300 (46 %) 219
484 46 26 23 &&&&&&&&&&&&0730.&&&&&0 730 209
600 50 25 33 4 &&&&&&&&&&&01050.&&&&&0 1 050 219
502 42 26 25 3,1 &&&&&&&&&&&02200.&&&&&0 2 200
495 (25 %) 40 (15 %) 27 (36 %) 25 (37 %) 3 (12 %) &&&&&&&&&&&02300.&&&&&0 2 300 (46 %)
568 41,1 27,1 31,9 &&&&&&&&&&&01050.&&&&&0 1 050
495 40 27 25 3 &&&&&&&&&&&02300.&&&&&0 2 300
495 40 27 25 3 &&&&&&&&&&&02300.&&&&&0 2 300
495 40 27 25 3
510 40 27 25 3 &&&&&&&&&&&02300.&&&&&0 2 300
493 (25 %) 40 (15 %) 27 (36 %) 25 (37 %) 3 (12 %) &&&&&&&&&&&02300.&&&&&0 2 300 (46 %) 219
490 (25 %) 41 (15 %) 28 (37 %) 24 (36 %) 4 (16 %) &&&&&&&&&&&02100.&&&&&0 2 100 (42 %)
507 42 26 26 2,9 &&&&&&&&&&&02400.&&&&&0 2 400 220,3
559 49,3 27,7 24,89 4,6 &&&&&&&&&&&&0801.980000 801,98
535 46 (14 %) 27 (45 %) 29 (57 %) &&&&&&&&&&&&0750.&&&&&0 750 (22 %) 219
495 (25 %) 40 (15 %) 27 (36 %) 25 (37 %) 3 (12 %) &&&&&&&&&&&02300.&&&&&0 2 300 (46 %) 219
480 43 28 22 &&&&&&&&&&&&0840.&&&&&0 840
495 40 27 25 3 &&&&&&&&&&&02300.&&&&&0 2 300 221
509 (25 %) 42 (16 %) 27 (53 %) 26 (37 %) 3 &&&&&&&&&&&02300.&&&&&0 2 300 (38,25 %)
540 (27 %) 45 (15 %) 25 (45 %) 29 (45 %) 3 (13 %) &&&&&&&&&&&01040.&&&&&0 1 040 (43 %) 214
495 40 (15 %) 27 (36 %) 25 (37 %) 3 (12 %) &&&&&&&&&&&02300.&&&&&0 2 300 (46 %) 219

Visa hela svaret

Hur många gram kött Max?

Vad säger kostråden? – De allmänna råden från organisationer som Livsmedelsverket, Folkhälsomyndigheten, Världshälsoorganisationen (WHO) och World Cancer Research Fund (WRCF) pekar åt samma håll; vi bör i första hand sträva efter att ha en hälsosam vikt, röra på oss och motionera mer, äta mer grönt, begränsa mängden godis, sötade drycker och andra energitäta livsmedel, samt begränsa mängden rött kött till 500 gram tillagad vikt per vecka.

 • De svenska kostråden för hälsosamma matvanor rekommenderar max 500 gram rött kött (gris, nöt, lamm, ren och viltkött) i veckan.
 • En mindre del av det kan vara charkuterier, som skinka eller korv.
 • Det är köttets tillagade vikt som anges i rekommendationen om 500 gram kött i veckan.
 • Detta motsvarar 600–750 gram otillagat kött.

Se till att äta mycket mat från växtriket – minst 5 portioner grönsaker, frukt och bär varje dag och rikligt med baljväxter och fullkornsprodukter. Låt gärna grönsaker och rotfrukter få en stor plats på tallriken, komplettera med potatis, pasta, bröd eller gryn, och kött, fisk, ägg och baljväxter som bönor, linser och ärtor.
Visa hela svaret