Hur Många Kalorier Är Det I Majskakor?

Hur Många Kalorier Är Det I Majskakor
Friggs Majskakor Gräddfil & Lök är glutenfria majskakor med en god smak av gräddfil och lök. Innehåll per 100 gram.

Energi (joule) 1750 kJ
Energi ( kalorier ) 410 kcal
Fett 15 g
Varav mättat 2 g
Kolhydrater 63 g

Nog 4 rijen
Visa hela svaret

Hur många kalorier i en Majskaka popcorn?

Näringsvärde

Tillagningsstatus: Ej tillagad
Energi: 414 kcal
Energi: 1740 kJ
Fett: 14.4 g
– Varav mättat fett: 1.5 g

Visa hela svaret

Hur många Majskakor per dag?

2-3 st tycker jag är lagom.
Visa hela svaret

Vad är Majskakor bra för?

Majskakor- Friggs Friggs majskakor är krispiga och smakrika, med olika kryddningar, sädesslag, frön och örter. Majs är rikt på fiber och naturligt glutenfritt vilket gör våra majskakor till det perfekta glutenfria alternativet till frukosten, innan eller efter träning, som snacks eller som enkelt mellanmål. : Majskakor- Friggs
Visa hela svaret

Hur många gram är en Majskaka?

1 Mellanstort stycke Riskaka med majs motsvarar:

1 dl 1 liten 1 mellan
5 g 8 g

Visa hela svaret

Är det bättre att äta popcorn än chips?

Hur Många Kalorier Är Det I Majskakor POPCORN Är det nyttigast med popcorn eller chips? Få svaret här. Det finns nästan inget godare än varma, nypoppade popcorn, Men hur många kalorier innehåller popcorn? Kan de poppas utan fett? Och hur gör man popcorn på bästa sätt? Få svar på alla dina frågor här – och testa vårt enkla recept på popcorn i kastrull.

Popcorn är inte nyttiga, men om du poppar dem själv är de ett nyttigare alternativ till chips och andra snacks. Du hittar torkad majs för att poppa popcorn i nästan alla matbutiker till ett billigt pris. De är utan fett och salt. Majskärnorna poppar du sedan själv till popcorn i en kastrull – utan att använda så mycket olja.

Dessutom är det framförallt mängden salt du kan sänka genom att poppa dem själv. Salt är viktigt för kroppen, men många av oss äter för mycket salt och det kan vara med medverkande orsak till hälsoproblem, Så spara på saltet om du vill göra dina hempoppade popcorn nyttigare.

 • Mängden kalorier i popcorn beror på om du poppar dem i en kastrull, köper mikropopcorn eller en påse färdiga popcorn.
 • Näringsinnehållet är per 100 gram.
 • Undvik att skärmen släcks Om du vill göra de nyttigaste popcornen är det bäst att använda en smakneutral olja.
 • När du ska välja olja är det viktigt att ta en som tål att värmas upp till höga temperaturer, som t ex rapsolja.
You might be interested:  Ont I Gommen När Jag Äter Bröd?

Om oljan inte tål det finns det nämligen risk för att det bildas skadliga transfetter. Du kan också poppa popcornen i smör, du måste dock se till att smöret är rent annars kan de ge en bitter smak. Det finns också många som poppar popcorn i kokosfett – det rekommenderas dock inte.

 • Okosolja är generellt dock inte hälsosamt, eftersom det precis som smör och margarin innehåller mycket mättat fett.
 • Man kan dock poppa popcorn i kokosolja eller smör då och då, men det är allra bäst att använda växtoljor som raps- och olivolja.
 • När du väljer en växtolja istället för smör och kokosolja minskar du risken för hjärt- och kärlsjukdomar och samtidigt får din kropp fler av de fettämnen som den behöver.

Du kan absolut poppa popcorn utan fett. Men här är det viktigt, att först och främst använda en bra tjockbottnad kastrull – och sedan se till att skaka kastrullen ofta, så att popcornen inte bränns. Det kan vara svårt att kontrollera om popcornen bränner vid när man poppar utan fett, så det är viktigt att hålla koll och skaka kastrullen hela tiden.

 • Den största utmaningen är dock att saltet inte fastnar på popcornen när det inte är fett på.
 • Det resulterar i mindre smak.
 • Genomsnittligt sett är det mer fett i mikropopcorn (26,8 g) än klassiska popcorn poppade i kastrull (20,2 g).
 • Samtidigt kan du styra valet av olja och därmed se till att de poppas i en nyttig rapsolja.

Det nyttigaste valet är därför att poppa de vita godsakerna på gammaldags manér. Med mindre att du väljer den fettfria modellen är det dock bäst att bara äta popcorn i begränsade mängder. De innehåller nämligen en del fett och salt som är skadligt i längden. GÖR DINA EGNA POPCORN Du kan lätt göra egna popcorn. Majskornen hittar du i närmaste matbutik. © iStock Ja, popcorn är nyttigare än chips. De innehåller mindre fett, färre kalorier och fler kostfibrer. Älskar du salta snacks, men är osäker på vilket snacks som är nyttigast? Här har vi gjort en topp 10-lista över olika salta snacks och deras innehåll av kalorier per 100 gram.
Visa hela svaret

Är Majskakor bra för viktnedgång?

Riskakor vs majskakor – Steg 1 i riskake-djungeln är alltså att börja sålla bort de riskakor som görs på ris och istället börja prata om majskakor, linskakor, dinkelkakor och alla de andra varianter som finns på marknaden. Vi börjar med majskakorna som är de som brett ut sig allra mest i mataffären.

Majskakor görs idag i många olika varianter och smaker. De med ost, pizza och gudvetvad-smaksättning är inga toppenalternativ. Majs är en snabb kolhydratskälla och ganska fiberfattigt, och när de sedan smaksätts tillsätter man en hel del fett, salt, socker och andra kryddor – vilket inte gör saken bättre.

Men bland majskakorna finns det även bra alternativ. Med smaker så som “Chiafrön och havssalt”, “Linfrö och rosmarin” eller “Amarant och örtsalt” är dessa istället gjorda på stor del fullkornsmajs och inget extra fett eller annat är tillsatt. Steg 2 är alltså att välja de majskakor (eller andra kakor) som görs på fullkornsalternativ.

You might be interested:  Hur Många Kalorier I Oxfile?
Näringsvärde per 100 g. Majskaka med pizzasmak Fullkornsmajskaka med chiafrön och havssalt
Fett 15 g 3,2 g
Protein 7 g 8,5 g
Kolhydrater (sockerarter) 62 g (4,2 g) 76,6 g (2,2 g)
Fibrer 1,2 g 8,1 g
Salt 1,6 g 1 g
Kcal 420 kcal 380 kcal

Förutom fullkorns-majskakor finns det linskakor, dinkelkakor och bovetekakor som alla har liknande näringsinnehåll. Linskakorna innehåller dock mer protein än de andra. Men eftersom en sån här liten kaka knappt väger något så behöver du äta hejdundrans många för att komma upp i 100 g, så per kaka blir inte skillnaden jättestor.

Keso, skivat päron och kanelNötsmör och skivad bananHummusTahini och skivat äppleAvokado och tomatKokt äggKeso, kalkonskiva och oregano

Lycka till och smaklig mellanmålstid! Foto iStockphoto Hur Många Kalorier Är Det I Majskakor
Visa hela svaret

Är Majskakor nyttigare än chips?

4. Är majschips nyttigare än potatischips? – Sant men mycket marginellt. Det som talar för majschipsen är att fett- och kaloriinnehåll är något lägre än i potatischips och att majschips är en fullkornsprodukt (nåja, mycket finmald men ändå). Som sagt, skillnaderna är så små så tycke och smak bör avgöra. Njut när du äter och gör det inte så ofta så kan du välja den sort du tycker bäst om.
Visa hela svaret

Är Majskakor bättre än riskakor?

Det är ok att ge majskakor till barn. Halterna av tungmetaller är mycket lägre i majskakor jämfört med riskakor. Här kan du läsa mer om arsenik i ris och våra råd till barn när det gäller ris.
Visa hela svaret

Är det mycket kalorier i riskakor?

Friggs Riskakor Gräddfil & Lök har en god smak av gräddfil och lök. Innehåll per 100 gram.

Energi (joule) 1900 kJ
Energi ( kalorier ) 450 kcal
Fett 15 g
Varav mättat 2,3 g
Kolhydrater 69 g

Visa hela svaret

Vilka riskakor har minst kalorier?

2. Riskakor – Välj riskakor som eftermiddagssnack istället för korv med bröd eller godis – så får du snabbt kontroll över kalorierna. Riskakor har väldigt lågt kaloriinnehåll, bara cirka 35 kalorier per kaka, och fettinnehållet ligger också det i botten.
Visa hela svaret

Kan man gå upp i vikt av riskakor?

Riskakor framställs av polerat ris, som i stort sett bara består av “snabba” kolhydrater. Analyser visar att deras glykemiska index, vilket är ett vetenskapligt mått för hur snabbt kolhydraterna bryts ned till socker som används av cellerna och påverkar ditt blodsocker, ligger mellan 80 och 90.

Det är bara marginellt lägre än ren glukos. Redan i munnen spjälkas en del av riskakan till socker, och i tarmarna sönderdelas de stärkelsemolekyler som ev. finns kvar till socker som i sin tur hamnar i blodet och skapar problem. Studier visar att en kraftig sockerpåverkan, liknande den man får när man äter riskakor, är minst lika farlig för cirkulationssystemet som fett från chips och kakor.

You might be interested:  Hur Gör Man Sötsur Sås?

Saltinnehållet i riskakor är dessutom alldeles för högt, vilket också bidrar till att riskakor inte är särskilt nyttiga.
Visa hela svaret

Hur mycket socker är det i Majskakor?

Friggs Majskakor Chiafrö & Havssalt Energi: 1600 kJ /380 kcal. Fett: 3,2 g, Varav mättat: 0,5 g. Kolhydrater: 76 g, Varav sockerart er: 2,2 g. Fiber: 8,1 g.
Visa hela svaret

Vad innehåller Majskakor?

Friggs Majskakor Havssalt är glutenfria och tunna majskakor. De är gjorda på majs och havssalt och är ett gott snacks. Passar perfekt som mellanmål tillsammans med ditt favoritpålägg. De är härligt krispiga och består av omsorgsfullt utvalda ingredienser.

Spår av Sesamfrön*, Sojabönor*

Visa hela svaret

Hur många Majskakor i Friggs?

Populära produkter

Portions storlek Kalorier
Chiafrö & Havssalt 100g 380
Majskakor Popcorn 100g 414
Riskakor med Ostsmak 1 riskaka (10g) 43
Majskakor Ost 100g 440

Visa hela svaret

Hur mycket väger en Majskaka popcorn?

Produktinformation. Majskakor – Popcorn från varumärket Friggs är en produkt under kategorin Majskakor, är just nu billigast hos Willys och kostar 18,90kr. Majskakor – Popcorn har 5.7g protein, 65g kolhydrater, 14.4g fett och 414kcal per 100g. Majskakor – Popcorn är från Europeiska unionen och väger 125g.
Visa hela svaret

Är popcorn Majskakor nyttigt?

2. Popcorn – Jämfört med andra snacks som chips och ostbågar är faktiskt popcorn en riktig höjdare. Till att börja med är det en fullkornsprodukt och med det följer ett näringsinnehåll som ofta är riktigt bra. Fibrer finns det gott om också. Sen är det så att popcorn har stor volym men liten vikt så kalori-innehållet blir litet jämfört med motsvarande skål chips.
Visa hela svaret

Hur många kcal i Micropopcorn?

Kolh. Det finns 460 kalorier i 100 g.
Visa hela svaret

Hur många kalorier i en mellan popcorn?

Kalorikolla dina popcorn Publicerad: 5 juli 2011 Uppdaterad: 15 juli 2011 Hör du till en av dem som inte kan låta bli att köpa popcorn då du ska på bio? Många tänker inte på att det är en hel del kalorier i det man unnar sig på biobesöket. Ofta lockas det med menyer med både popcorn och läsk som kan vara svårt att motstå. Storlekarna på popcornlådorna är ofta väldigt stora. Säker har du hört att popcorn är nyttigare än chips, och till viss del kan det vara så, men som alltid är det mängden som räknas.

En liten popcorn på 70 gram ger cirka 1212 kJ/ 290 kcal En mellan popcorn på 155 gram ger cirka 2683 kJ/641 kcal En stor popcorn på 285 gram ger cirka 4934 kJ/ 1179 kcalEn meny med 0,5 l Cola och en mellan popcorn ger cirka 855 kilokalorier.Försök att undvika frestelsen nästa gång du går på bio, njut av filmen istället för att stoppa i dig massor av onödiga kalorier.Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2011-03-07 Maria Nygårds

: Kalorikolla dina popcorn
Visa hela svaret