Hur Många Kalorier Äter Jag Per Dag?

Hur Många Kalorier Äter Jag Per Dag
Hur många kalorier (kcal) per dag – hålla vikten – Det är omöjligt att beräkna exakt hur många kalorier du behöver, men det finns några formler som ger en indikation på hur många kalorier du behöver under en dag. Det är individuellt hur mycket energi man är i behov av.

Energibehovet varierar beroende på kön, ålder, längd och aktivitetsnivå. En tumregel är att kvinnor bör få i sig ca 2000 kalorier (kcal) per dag för att upprätthålla sin vikt och män behöver ca 2500 kalorier (kcal) per dag. Grovt uträknat: Multiplicera din egen vikt med 30, så får du fram ett ungefärligt energibehov för ett dygn.

Om du väger 70 kg kommer uträkningen se ut såhär: 30 kcal x 70 kg = 2100, Dagar med träning ger ett något större behov för kalorier. Visste du att Nutriletts barer kan innehålla så lite som 105 kalorier (kcal)? Ett perfekt mellanmål för dig som vill hålla vikten.
Visa hela svaret

Kan man motionera sig smal?

Effektivaste träningen för viktminskning? Hur Många Kalorier Äter Jag Per Dag All typ av fysisk aktivitet eller träning kan vara positiv för hälsan och en effektiv viktnedgång. Med ökad viktnedgång följer även andra förbättringar av hälsan så som lägre blodtryck, blodfetter och blodsocker mm., vilket gör att man kan se fram emot ett friskare och längre liv.
Visa hela svaret

Vad är bästa träningen för att gå ner i vikt?

Du kan träna dig smalare bara du gör det på rätt sätt. Vi hjälper dig igång. En lång promenad är den perfekta motionen om du vill gå ner i vikt.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hämta Ut Recept Utan Id?

Hur länge kan man äta 1500 kalorier?

Gratis kostplan 1500 kalorier – Ett exempel för att gå ner i vikt – Nu snackar vi generositet! Här kommer nämligen ett helt gratis exempel på hur en vecka på en kostplan på 1500 kalorier kan se ut. Japp, vi hjälper dig att komma igång med din viktminskning så att du kan nå ditt mål – just genom att ge dig den här kostnadsfria kostplanen! Om du följer kostplanen får du i dig 1500 kalorier per dag under en vecka.

 1. Och du kan alltid fortsätta längre om du vill fortsätta att gå ner i vikt.
 2. Det du kommer att se är att kostplanen består av mycket grönsaker, t.ex.
 3. Sallad, morötter, spenat osv.
 4. Och olika typer av animaliska proteiner.
 5. Olhydrater kommer från komplexa livsmedel såsom rågbröd eller annat grovt bröd snarare än ris, potatis, pasta osv.

Detta för att optimera mättnadskänsla och näringstäthet!
Visa hela svaret

Hur mycket mat är 1500 kalorier?

Mellanmålsförslag – Välj 1-2 per dag: Hur Många Kalorier Äter Jag Per Dag

 1. 1 äpple/apelsin/päron (60-75 kcal)
 2. 1 banan (100 kcal)
 3. 1 dl osötad kvarg eller ½ dl keso (fett 4 %) med 1 dl bär (85-100 kcal)
 4. 2 dl naturell lättyoghurt med 1 dl bär eller ½ frukt (125 kcal)
 5. 10 naturella nötter (65-100 kcal)
 6. 2 Finn Crisp med 1 tsk bordsmargarin på varje och 1 kokt ägg (130 kcal)

Om du vill skriva ut Dagsmatsedeln och sätta den på kylskåpet kan du ladda ner denna pdf: Dagsmatsedel 1500 kcal_nerladdningsbar v, Download • 208KB
Visa hela svaret