Hur Många Kalorier Finns Det I Vattenmelon?

Hur Många Kalorier Finns Det I Vattenmelon

Hur mycket kalorier i en skiva vattenmelon?

Näringsinnehåll i vattenmelon

Del Kcal Fett
100 g vattenmelon 37 0,1
1 tsk vattenmelon (3,3g) 1,2 0,0033
1 deciliter vattenmelon (65g) 24 0,065
1 stk, lille vattenmelon (460g) 170 0,46

Visa hela svaret

Vilken melon är nyttigast?

Vilken melon är nyttigast? CANTALOUPEN innehåller mycket C-vitamin, så det är inget dumt val. © iStock Söta, saftiga, mumsiga meloner – då är det sommar! Vilken av de populära exotiska frukterna som är nyttigast är inte så lätt att svara på, för det beror på vad du menar med “nyttig”.

  1. Ett lågt kaloriinnehåll och en härligt frisk smak är gemensamt för alla meloner.
  2. När det kommer till näringsinnehåll finns det dock många andra frukter som slår dem med hästlängder.
  3. Är du på jakt efter den melon som har lägst antal kalorier, så är den populära och ofta billiga nätmelonen ett bra alternativ.

Den innehåller endast 23 kcal per 100 gram. Tänker du däremot på vitaminer och en lite högre koncentration av näringsämnen är nätmelonen den du ska lägga i korgen. Den ljusgröna melonen med det orange fruktköttet har nämligen ett högt C-vitamininnehåll och även kalium som bl a gynnar ditt blodtryck.
Visa hela svaret

Är melon urindrivande?

Vattenmelon – Denna frukt innehåller 92% vatten. Det är därför den perfekta frukten för de som inte vill dricka. En annan gömd egenskap hos vattenmelon är att det är en fantastisk vattendrivande som kan minska vattenansamlingen i din kropp. Det kan också fungera som ett naturligt laxermedel och hjälpa till att reglera matsmältningssystemet.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Många Kalorier Är 5Dl Kokt Jasminris?

Kan man äta det vita på vattenmelon?

5 hälsofördelar med att äta vattenmelonskal Ingen sommar utan vattenmelon – men visste du att man kan äta skalet? Det har till och med en massa hälsofördelar!

Skalet innehåller till exempel ämnet citrullin, en aminosyra som kan verka prestationshöjande – och som används flitigt som tillskott i träningskretsar.Citrullin finns även i andra frukter och grönsaker – men vattenmelon är en av de främsta källorna.Enligt sajten kan vattenmelonskalet:

Visa hela svaret