Hur Många Kalorier I Läsk?

Hur Många Kalorier I Läsk
Näringsvärde per burk (33 cl) och genomsnittliga årskonsumtion (39 liter) –

Energi (33 cl) Energi (39 l) Socker/Sackaros (33 cl) Socker/Sackaros (39 l)
Coca-Cola Original 139 kcal 16 427 kcal 35 g 4 136 g
Coca-Cola Life 89 kcal 10 518 kcal 22 g 2 600 g
Coca-Cola Light & Zero 1 kcal 118 kcal 0 g 0 g

En burk vanlig cola innehåller drygt 140 kalorier och 35 gram socker, medan en burk Cola Life ger dryga 90 kalorier och 22 g socker. Skillnaden mellan originaldrycken och den nya Life är, precis som de säger i sin marknadsföring, att nyheten innehåller ungefär 1/3 mindre socker och energi än originalet.

Men det låter mer än vad det är, i alla fall på burk-nivå. En tredjedel mindre betyder inte att Life bara innehåller en tredjedel av energin/sockret som finns i vanlig Cola, utan att man dragit ner energi- och sockerhalten med 33 %. Hänger du med? En burk vanlig cola innehåller drygt 140 kalorier och 35 gram socker, medan en burk Cola-Life ger dryga 90 kalorier och 22 g socker.

På ett år blir skillnaden mer markant, där Life ger totalt 5 909 mindre kalorier och 1 536 gram mindre socker än originalet. De klassiska lightvarianterna Coca-Cola Light och Coca-Cola Zero ger en obetydlig mängd energi, men är inkluderade i analysen som en jämförelse.
Visa hela svaret

Hur många kalorier i 33 cl läsk?

Lightdrycker bättre än sitt rykte – Sahlgrenska Universitetssjukhuset 23 maj 2018 – 16:42 Uppdaterad: 23 sep 2020 – 09:39 Ökar vikten och sötsuget om man dricker lightdrycker? Nej, svarar Ingrid Larsson, näringsfysiolog på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

 1. Under de senaste åren har flera kontrollerade studier visat att vikten minskar om man ersätter sockersötade drycker med lightdrycker och inte förändrar energiintaget i övrigt.” Om vi vill gå ner i vikt ska vi vara extra vaksamma på vad vi dricker.
 2. Att byta ut den sockersötade läsken mot en lightvariant är något Ingrid Larsson, näringsfysiolog, förespråkar.

– För att minska i vikt krävs att man får i sig mindre energi från mat och dryck i förhållande till vad man gör av med. De vanligaste sätten är att lägga upp mindre matportioner, äta färre antal smörgåsar och begränsa godis, bullar, läsk och chips, säger hon.

 • Sockersötade drycker – läsk, saft och liknande – intar en särställning på “ohälso-skalan”.
 • I studie efter studie konstateras att dessa ökar risken för flertalet av våra vanligaste sjukdomar inklusive fetma och karies.
 • Ju mer läsk vi dricker desto större risk att få en sjukdom, öka i vikt och att få karies, menar Ingrid Larsson.

– En burk, 33 cl vanlig läsk innehåller cirka 120 kalorier, kcal, medan motsvarande burk lightläsk innehåller 3 kcal, konstaterar hon. Under de senaste åren har flera kontrollerade studier visat att om man ersätter sockersötade drycker med lightdrycker och inte förändrar energiintaget för övrigt minskar vikten, enligt Ingrid Larsson.

 • Andra studier visar att om matvanorna består av något sött när man vill minska i vikt har man lättare att hålla sig till dessa matvanor över lång tid, det vill säga följsamheten ökar.
 • I amerikanska The Weight Control Registry, NWCR, ingår personer som minskat i vikt och kunnat behålla en lägre vikt under många år.

En stor andel av båda kvinnor och män i NWCR har sett lightdryckerna som ett verktyg att minska och behålla en lägre vikt, säger Ingrid Larsson och fortsätter. – Även om de vanligtvis dricker vatten vill de kunna dricka läsk då och då. Den allra senaste forskningen inom området antyder att personer som regelbundet dricker lightdrycker också äter mer grönsaker, frukt, fullkorn och fisk jämfört med personer som dricker sockersötade drycker.

 • Om dessa studier kan bekräftas framöver kan lightdrycker i framtiden bli en markör för hälsosamma livsmedelsval.
 • Ingrid Larsson konstaterar avslutningsvis: – Ur ett hälsoperspektiv är forskningen mycket tydlig med att vår nuvarande mycket höga konsumtion av socker inte är hälsosam och att vi behöver sänka den.

Men det betyder inte att vi behöver upphöra att äta socker eller undvika mat och dryck med söt smak. Ordet “lagom” är användbart i många sammanhang, inte minst i detta, säger hon.
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en Cola Zero?

Coca – Cola Zero Sugar Innehåller sötningsmedel. Coca – Cola Zero Sugar är Coca – Cola utan varken socker eller kalorier.
Visa hela svaret

Hur många kalorier i 1 5 liter Cola?

Näringsmässigt sammandrag: Det finns 630 kalorier i en portion av Coca Cola 1.5L.
Visa hela svaret

Kan män dricka Pepsi Max när män bantar?

Vad betyder detta? – Pepsi Max och annat med sötningsmedel sägs inte påverka vikten eftersom de inte innehåller kalorier. Men som vi vet är det en simpel överförenkling (skrivbordsbantning) som helt missar hormonella effekter och resulterande hunger. Om sötningsmedlen bromsar din fettförbränning och gör dig hungrigare så påverkar de förstås din vikt även utan kalorier.

Vad som är tydligt från experimentet är att något hände. Ketonerna sjönk märkbart. Min tolkning är att det potentiellt innebär minskad fettförbränning och försvårad viktminskning. Kanske via insulinfrisättning, kanske på annat sätt. Experimentet leder till följande fundering hos mig: Tänk om din fettförbränning bromsas i över fem timmars tid varje gång du får i dig artificiella sötningsmedel? En invändning: Var det sötningsmedlet eller koffeinet i läsken som ställde till det? Omöjligt att veta från detta experiment, men jag satsar gärna pengar på sötningsmedlen.

Kanske gör jag ett nytt experiment liknande detta där jag bara dricker svart kaffe! Vad säger du om resultatet?
Visa hela svaret

Vilken läsk har mest kalorier?

Kaloritabell för drycker Nedanstående tabell presenterar olika drycker och dess kaloriinnehåll (kcal). Något vi har missat? Tveka inte att kontakta oss så lägger vi till det i listan. Observera att kalorimängden för alla livsmedel i listan anges i ca-värde i kCal per 100 gram.

Livsmedlets namn (Reservation för ev. feltryck) kCal
Apelsinjuice 43
Blåbärssoppa 50
Buljong, fisk ätfärdig 4
Buljong, grönsaks ätfärdig 5
Buljong, höns ätfärdig 5
Buljong, kött ätfärdig 8
Cider, 2,25% Volym 41
Coladryck 36
Chokladdryck 66
Fläderdricka 30
Folköl, 2,8% 36
Fruktsoppa 55
Hallonsoppa 50
Kaffe 2
Kräm, aprikos 90
Kräm, blåbär 90
Kräm, jordgubb 90
Lingondricka 28
Läskedryck 49
Lättöl 29
Nyponsoppa 49
Pripps plusenergi 30
Saft 49
Saftsoppa 55
Starköl 4,5% 47
Rödvin 12% 78
Te 1
Tomatjuice 17
Vitt vin 67
Whiskey 40% 222
Äppeldricka 40
Äpplejuice 33

Kaloritabell för drycker
Visa hela svaret

Vad är nyttigast öl eller läsk?

Starköl – smalare än både läsk och glass Så här mitt i värmeböljan är det ganska oslagbart att svalka sig med en kall öl. Men öl pekas ganska ofta ut som en kaloribomb som ger ölmage. Ganska orättvist – för en stor stark innehåller mindre socker och kalorier än både läsk och glass.

 • Är du nöjd med vikten du har och vill inte gå upp? Eller har du bestämt dig för att minska midjemåttet något? Inte sällan pekas ölen ut som en kaloribov som ger större mage.
 • Men till stor del är det faktiskt en myt.
 • Den enkla grundregeln är att om du vill hålla vikten ska du äta och dricka lika många kalorier per dygn som du förbränner.

För en vuxen person handlar det ofta om cirka 2000 kalorier. Är du aktiv så bränner du nog mer, sitter du mest still kanske du förbränner något mindre. Öl, läsk och glass är tre kylvaror som har en strykande åtgång så här i värmeböljan. Och faktum är att ölen är den av de tre som innehåller minst antal kalorier och har den överlägset lägsta sockerhalten! En liten PET-flaska med 50 cl Coca-Cola innehåller hela 43 gram socker, motsvarande 14 sockerbitar.

Coca-Colan ger dig 210 kalorier. En vanlig Magnum Mandel äter du upp på några minuter – och den är ännu onyttigare än Coca-Colan. Vissa brukar kalla glass för HCHF i stället för LCHf – High fat, high carb. En Magnum Mandel innehåller 26 gram socker och 18 gram fett och ger dig 285 kalorier. Åtta sockerbitar åker ner med några tuggor.

Hur är det då med ölen? Jo, en vanlig stor stark (40cl) innehåller 185 kalorier och bara 15 gram socker. Det motsvarar ungefär fyra sockerbitar. Du får visserligen i dig energi även från alkoholen, men sammantaget blir du mindre tjock av en stor stark än en Magnum eller Coca-Cola.

 1. Ja, man bör ta med alkohol i beräkningen om man är orolig för att gå upp i vikt eller önskar gå ner i vikt.
 2. Fett är den energikälla som ger flest kalorier per gram, 9 kcal per gram.
 3. Näst efter fett är alkoholen vår energitätaste källa med hela 7 kcal per gram, säger Heléne Bertéus Forslund, medicine doktor och dietist på Avdelningen för klinisk näringslära vid Sahlgrenska akademin till Systembolaget.

: Starköl – smalare än både läsk och glass
Visa hela svaret

Kan män dricka Cola Zero om män vill gå ner i vikt?

Svar: – Som du nog vet så lägger du inte på dig av kalorifria produkter, vilket gör att lightläsk i sig inte är skadligt för din viktnedgång. Frågan är ju då om lightläsk får dig att äta mer av annan mat eller ger dig sockersug.Det finns faktiskt inte så mycket som tyder på detta. Tvärtom visar studier generellt att om lightläsk ingår som en del av en viktnedgångsstrategi så går det minst lika bra som när man bara dricker vatten – och vid flera tillfällen fungerar det bättre. Så om lightläsk över huvud taget har någon ökad effekt på aptiten (och det är ytterst tveksamt), så är denna effekt inte stor nog för att ha en negativ inverkan på folks beteende under viktnedgång- Lightläsk får alltså inte folk att äta mer om de i förväg är fast beslutna om att gå ner i vikt.Tvärtom så skulle jag säga att om lite lightläsk kan stilla ditt sockersug så du inte kastar dig över sötsaker så har det ju bara en positiv effekt på din viktnedgång. Det finns ingen anledning att göra en livsstilsförändring mer tråkig för dig själv än nödvändigt. Och om du inte unnar dig något så ofarligt som lightläsk så blir risken för att du faller ur eller helt och hållet släpper din livsstilsförändring bara större. Så drick du din Cola Zero när du har lust då det inte skadar din viktnedgång. (1) Peters JC, Beck J. Low Calorie Sweetener (LCS) use and energy balance. Physiol Behav.2016 Oct 1;164(Pt B):524-8. doi: 10.1016/j.physbeh.2016.03.024

Skadar lightläsk min viktnedgång?
Visa hela svaret

Är Cola Zero bra för viktnedgång?

Varför är cola potentiellt inte bättre för vikten – än vanlig cola? – Cola Zero innehåller ett sötningsmedel vid namn Aspartam, som visat sig inte vara speciellt bra för vikten / viktnedgång – enligt en granskning av befintlig forskning publicerad i Yale Journal of Biology and Medicine (2010).

Granskningen uppmärksammar flera studier som visar på att light läst, likt Cola Zero inte leder till viktnedgång – när den ersätter vanlig Cola. In addition, consensus from interventional studies suggests that artificial sweeteners do not help reduce weight when used alone. Dessutom uppmärksammas studier som visar på att sockerfri läsk, med asparatam, även har visat sig leda till viktuppgång.

Both diet and regular soda drinking was associated with increase in total daily energy intake. Hur mycket lightläst som Cola Zero påverkar vikten beror såklart på flera faktorer, men i granskningen beskrivs varje daglig servering öka vikten med 0.16 kg / m2.
Visa hela svaret

Kan män dricka Cola Zero varje dag?

Zero-lightdrycker ökar risken 2x för stroke och hjärtinfarkt vid BMI över 30. Bättre med vanligt vatten – Dagensdiabetes.se – Det senaste inom diabetologi Sannolikt dricker många personer med övervikt och/eller diabetes läsk som är sötad med konstgjort sötningsmedel.

Det är ett enkelt sätt att minska intaget av socker och därmed av kalorier. Men nu visar en stor undersökning att det kanske ändå inte är en så god idé. De som regelbundet dricker light/zero-drycker har en ökad risk för stroke och hjärtinfarkt jämfört med de som sällan eller aldrig dricker den sortens läsk.

Dessutom har flera tidigare undersökningar visat att zero-dryckerna kan öka risken för både övervikt och typ 2-diabetes. Även om sötningsmedlen inte innehåller socker reagerar kroppen som om vi åt socker. Bild: Sara Liedholm Det är amerikanska forskare från Albert Einstein Collage of Medicine, New York, som publicerar sin undersökning i tidskriften Stroke. De har analyserat drygt 80 000 kvinnor i åldrarna 50-79 år (i den så kallade Women’s Health Initiative study) och deras dryckesvanor när det gäller konstgjort sötade drycker.

Den ansvarige författaren till studien, Yasmin Mossavar-Rahmani, påpekar att detta är en observationsstudie, att den visar på ett statistiskt samband men säger ingenting om orsaken till sambandet. Vidare kan forskarna inte säga något om yngre kvinnor eller om män. Kvinnorna rapporterade själva hur stor deras konsumtion av dryckerna var.

– Vi vet inte vilken typ av konstgjort sötningsmedel kvinnorna har konsumerat så vi kan inte säga vilka som kan vara skadliga eller vilka som kan vara harmlösa, säger Yasmin Mossavar-Rahmani och fortsätter: – Många, särskilt de med övervikt, använder lågkaloridrycker för att minska ned på antalet kalorier.
Visa hela svaret

Är saft bättre än läsk?

Det är inte helt lätt att vara konsument vid safthyllan i den lokala butiken. Den dignar av drycker med jordgubb, hallon, svart vinbär, tranbär och olika blandsafter. Valet blir ännu svårare när man vänder på flaskorna och granskar innehållsförteckningen.

 • Förvånade många innehåller faktiskt mer socker än bär.
 • Det finns förstås även sockerfria alternativ.
 • Men hur bra är egentligen artificiella sötningsmedel? Visserligen får saft inte kallas saft om den innehåller färgämnen och aromer.
 • Men sedan juli 2003 är varustandarden som angav hur mycket frukt- och bärjuice som saften måste innehålla borttagen.

Det betyder alltså att halten av frukt och bär kan vara hur låg som helst. – Det finns generella märkningsregler, det ska till exempel stå hur mycket jordgubb saften innehåller, säger Gunilla Henrysdotter, jurist på Livsmedelsverket. I praktiken kan det alltså vara mindre bärjuice och mer socker i en flaska blandsaft.

Vill man undvika sockret och börjar leta efter sockerfria alternativ hittar man till exempel Fun Light – en dryck som ofta står i safthyllan trots att det inte är en saft. Fun Light innehåller sötningsmedlet aspartam, 200 gånger sötare än vanligt socker, färgämnen och aromer. – Sådana typer av drycker eller törstsläckare får innehålla färgämnen, aromer och sötningsmedel, men får inte kallas saft utan till exempel dryck, säger Gunilla Henrysdotter.

En läsning av innehållsdeklarationen på Fun Light innehåller i stort sett bara varianter på så kallade E-nummer, vatten, surhetsreglerare, sötningsmedel, aromer och färgämnen. Det syns inga spår av riktig frukt. Riktig saft får man genom att koka vatten, socker och bär eller frukter.

I de flesta fall krävs även ett konserveringsmedel. I sockerfria drycker används ett flertal sötningsmedel, varav aspartam är vanligast. Aspartam har ifrågasatts genom årens lopp, men Livsmedelsverket konstaterar att det inte finns några kända risker med att konsumera sötningsmedlet. Undantaget är personer som lider av den ovanliga ämnesomsättningssjukdomen fenylketonuri.

De måste hålla intaget lågt. Men ska man dricka saft överhuvudtaget? Nej, tycker inte kostrådgivaren, hälsopedagogen och författaren Maj Östberg Rundquist. Hon har skrivit boken Sockerdetektiven och är expert på att spåra upp det osynliga sockret i livsmedel och drycker.

 • Saft innehåller mycket socker, visserligen mindre än i läsk men det är ingen oskyldig dryck, säger Maj Östberg Rundquist.
 • Man behöver inte köpa saft överhuvudtaget.
 • Det finns bättre alternativ.
 • Det finns så många sockerkällor i den övriga maten vi får i oss, så det är bara bra om man tar bort en av de söta källorna.

Maj Östberg Rundquist föreslår att man pressar färska bär och dricker som juice, eller gör en smoothie av jordgubbarna. Rubindricka gjord på svartvinbärste och äppeljuice är en annan av kostrådgivarens favoriter. – Visst är det lite mer jobb än att bara öppna en saftflaska men sockret är en jättebov för folkhälsan så man gör sig själv en tjänst.

Dessutom är det ju trevligt att kunna njuta av färska och naturliga bär under sommaren, istället för att hälla i sig socker. Hon tycker heller inte att man ska dricka sockerfria alternativ till saft. Den sockerkänslige underhåller sitt sötsug med sötningsmedel och man kan få förvirrade mättnadskänslor.

– Det är onödiga produkter. Innehållsdeklarationen på en Fun Light är en skräckläsning, den drycken har aldrig varit i närheten av en frukt. Maj Östbergs råd till den som själv vill bli en sockerdetektiv är att lära sig ett antal produkter som man köper ofta genom att läsa innehållsdeklarationerna.

– Ju mer man lär sig om vad man köper i affären, desto lättare blir det att se vilka alternativ man kan ta till för att äta och dricka nyttigare. Fakta/ saft och socker – Saft framställs genom att koka vatten, socker och frukt eller bär. Drycken silas för att frukten och bären ska skiljas från vätskan.

Kokad saft har längre hållbarhet än rårörd saft där bär, socker och vatten rörs ihop utan kokning. – I regel tillsätter man konserveringsmedel, speciellt i saft gjord på jordgubbar och hallon. I lingonsaft och rårörda drycker kan man tillsätta citronsyra som ger en konserverande effekt.

Saft får inte innehålla färgämnen och aromer. Om en dryck bara innehåller fruktarom så får den inte kallas saft, utan “dryck med fruktarom”. – Socker kommer från sockerrör, som odlas i bland annat Asien och Sydamerika. Sockerrör är en flerårig tuvad växt med uppemot fyra meter höga strån med långa slaka blad upptill.

Stråna är fyllda av märg med sockerrik saft. – Enligt statistiken konsumerar svensken strax under 40 kilo socker per år. Siffran har inte ändrat sig nämnvärt de senaste åren. – Läsk och saft dricker man i genomsnitt ett par gånger i veckan, enligt Livsmedelsverket.
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i Pepsi Max?

Pepsi MAX – Typ av dryck: Läsk Ursprung: USA Pepsi Max är en kolsyrad läskedryck utan kalorier med colasmak. Med ett minimum av kalorier, men full colasmak har Pepsi MAX blivit en favorit hos många konsumenter som önskar ett light-alternativ. Pepsi har valt att använda musik och fotboll som satsningsområden i sin marknadsföring, och många världsartister och spelare har varit och är idag profilerade Pepsi-stjärnor.
Visa hela svaret

Vad ska man dricka istället för läsk?

5) Byt läsken mot mineralvatten Testa att ta en mineralvatten istället för en läsk, när suget väl sätter in. För många är det själva kolsyran man är ute efter. Prova även att tillsätta lite bär, om du vill ha lite smak i.
Visa hela svaret

Vilken Coca Cola är nyttigast?

Näringsvärde per burk (33 cl) och genomsnittliga årskonsumtion (39 liter) –

Energi (33 cl) Energi (39 l) Socker/Sackaros (33 cl) Socker/Sackaros (39 l)
Coca-Cola Original 139 kcal 16 427 kcal 35 g 4 136 g
Coca-Cola Life 89 kcal 10 518 kcal 22 g 2 600 g
Coca-Cola Light & Zero 1 kcal 118 kcal 0 g 0 g

En burk vanlig cola innehåller drygt 140 kalorier och 35 gram socker, medan en burk Cola Life ger dryga 90 kalorier och 22 g socker. Skillnaden mellan originaldrycken och den nya Life är, precis som de säger i sin marknadsföring, att nyheten innehåller ungefär 1/3 mindre socker och energi än originalet.

Men det låter mer än vad det är, i alla fall på burk-nivå. En tredjedel mindre betyder inte att Life bara innehåller en tredjedel av energin/sockret som finns i vanlig Cola, utan att man dragit ner energi- och sockerhalten med 33 %. Hänger du med? En burk vanlig cola innehåller drygt 140 kalorier och 35 gram socker, medan en burk Cola-Life ger dryga 90 kalorier och 22 g socker.

På ett år blir skillnaden mer markant, där Life ger totalt 5 909 mindre kalorier och 1 536 gram mindre socker än originalet. De klassiska lightvarianterna Coca-Cola Light och Coca-Cola Zero ger en obetydlig mängd energi, men är inkluderade i analysen som en jämförelse.
Visa hela svaret

Är Cola Zero helt sockerfri?

Det som är gemensamt för Coca‑ Cola light och Coca‑ Cola zero är att de är en del av varumärket Coca‑ Cola. Båda dryckerna är socker- och kalorifria.
Visa hela svaret

Vad dricker män för att gå ner i vikt?

10 vanliga myter om mat och viktminskning Myt 1: “Det finns vissa livsmedel, till exempel äppelcidervinäger, eller chili som kan öka din förbränning och hjälpa dig att gå ner i vikt.” Fakta : Ingen forskning har idag kunnat koppla intag av äppelcidervinäger till lägre kroppsvikt,

Man kan ofta läsa olika hälsotidningar eller artiklar som hävdar att vissa livsmedel, som äppelcidervinäger eller chili, kan öka din ämnesomsättning och är bra för vikten. Visserligen verkar äppelcidervinäger kunna sänka matens GI och därmed ge mer mättnad, men att det skulle ge en effekt på vikten finns det inget bevis för.

Även chili kan öka kroppens förbränning något men effekten blir försumbar då det är svårt att äta tillräckliga mängder chili för att det ska ge effekt. Det finns många typer av så kallade “superfoods” som påstås ha effekt på vikten och hälsan men tänk på att det är helheten som räknas, snarare än att jaga små detaljer.

Myt 2: “Jag kan inte gå ner i vikt eftersom jag är äldre.” Fakta : När vi blir äldre tenderar vår metabolism att minska, vilket kan göra det svårare att gå ner i vikt. En lägre metabolism innebär att din kropp bränner färre kalorier per dag än den gjorde tidigare. För att gå ner i vikt måste du äta färre kalorier än vad du gjorde när du var yngre och försökte gå ner i vikt.

Minskningen i ämnesomsättningen beror främst på mindre muskelmassa, vilket ofta är ett resultat av att du inte längre är lika fysiskt aktiv. Därför kan minskningen av ämnesomsättningen undvikas genom att fortsätta vara fysiskt aktiv. Myt 3: “Att äta små måltider ofta är bättre för viktnedgången än att äta några få större måltider.” Fakta : Mängden energi du äter under dagen, eller veckan är vad som spelar roll för din viktnedgång – inte när du äter dem.

Om du äter frukost, lunch och middag eller många små måltider per dag är helt upp till dig. Vi rekommenderar att äta något ungefär var tredje timme för att undvika att du blir allt för hungrig och därmed överäter. Myt 4: “Du måste dricka tillräckligt med vatten (t.ex. varmt vatten, isvatten, citronvatten) för att gå ner i vikt.” Fakta : Vatten påverkar vätskemängden i kroppen, men eftersom det inte innehåller kalorier kommer det inte att påverka din viktnedgång.

Att byta ut kaloririka drycker (som saft och läsk) till att istället använda vatten som törstsläckare kommer att vara positivt för din viktnedgång eftersom du minskar på kalorierna. Myt 5: “Det är bra att använda sig av detox och andra kurer för att rena kroppen.” Fakta : Det finns ingen forskning som påvisat någon effekt av detox eller reningskurer som du använder hemma.

 1. Det påstås ofta att vi behöver rena våra kroppar från t.ex.
 2. Gifter och slaggprodukter som vi får i oss eller har i omgivningen.
 3. Detta är dock något som levern, njurarna, lymfsystemet och mag- och tarmkanalen sköter alldeles utmärkt och att använda sig av detox är därför helt onödigt.
 4. Myt 6: “Man måste träna för att gå ner i vikt.” Fakta : Om du håller dig till din Pointsbudget kan du gå ner i vikt utan att träna.

Det finns dock studier som visat att du genom att lägga till träning kan förbättra viktnedgången med 20% och att regelbunden fysisk aktivitet är en framgångsfaktor för att hålla vikten på lång sikt. Man ska inte heller glömma att det finns många andra positiva hälsofördelar med träning, som bättre humör, förbättrad sömn, och minskad risk för många sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar, högt blodtryck, typ 2-diabetes och vissa former av cancer.

Det viktigaste är att hitta en motionsform som du tycker är rolig så att du kommer att fortsätta med den. Myt 7: “Smoothies är alltid ett hälsosamt alternativ.” Fakta : Vid viktnedgång är inte alltid smoothies det bästa alternativet. Smoothies innehåller oftast hälsosamma ingredienser som frukt, grönsaker och yoghurt, men de är också energirika och du kan snabbt få i dig den utan att kroppen har hunnit registrera att du faktiskt har ätit något.

Smoothies räknas som drycker, vilket inte skickar signaler till hjärnan på samma sätt som när du äter. En apelsin som du pressar till juice, blir en väldigt liten mängd juice och upplevs som mindre mat än om du ätit apelsinen hel. När du dricker något så behöver du inte heller tugga vilket påverkar signalerna mellan magen och hjärnan.

Myt 8: “Jag går inte ner i vikt eftersom jag äter för lite.” Fakta : Du har säker hört talas om det så kallade “svältläget”. Det stämmer att om du utsätter kroppen för extrem svält, kommer din kropp att kompensera. Om du går ner i vikt för snabbt kommer du därför att se en större sänkning av din ämnesomsättning än enbart på grund av en lägre vikt.

Det finns dock tydlig forskning som visar att när du går ner i vikt i lagom takt, som vi på WW ViktVäktarna rekommenderar, blir din metabolism proportionell mot din vikt. Till exempel om du har gått ner 5 % av din vikt, skulle din metabolism också ha minskat med 5 %.

 • Detta beror på att det krävs färre kalorier att underhålla en lättare kropp när du t.ex.
 • Går, vilar eller andas.
 • Detta förklarar varför din Pointsbudget sjunker när du går ner i vikt.
 • Myt 9: “För mycket frukt kan påverka min viktnedgång.” Fakta : Vi uppmuntrar dig att äta frukt och grönsaker eftersom de är näringsrika, mättande och goda.

Det är bra om du äter mer frukt och grönsaker än du gjorde tidigare eftersom du kan använda dem som ett hälsosamt mellanmål eller för att dryga ut dina måltider. Äter du många bananer eftersom de är 0 Points, så låt din viktnedgång guida dig till om det fungerar.

 • Myt 10: “När jag når en viss vikt kommer min viktnedgång att stanna av eftersom det är den vikt min kropp vill ha.” Fakta : Det finns en teori om att mängden fett i kroppen är relativt stabil.
 • Vi vet att det finns genetiska faktorer kopplade till övervikt men den allra största delen beror på hur du äter och rör på dig.

Dina mat och motionsvanor är något som du kan ändra på. Så även om en del av din vikt beror på genetik har dina vanor en stor betydelse för din vikt. : 10 vanliga myter om mat och viktminskning
Visa hela svaret

Hur många kalorier gör män av med på 10000 steg?

Hur många kalorier förbränner man genom att gå 10 000 steg? – En genomsnittlig individ förbränner ungefär 300-500 kalorier genom att gå 10 000 steg. Om du går 10 000 steg om dagen kommer du alltså att förbränna uppemot 3500 kalorier i veckan. För en hållbar viktnedgång behöver man även se till att man givetvis förbränner mer kalorier än vad man får i sig.
Visa hela svaret

Kan män dricka vin om män vill gå ner i vikt?

Alkohol – vad ska man tänka på? Sommar är som gjort för läskande drinkar. Vad ska man då tänka på när det gäller alkohol och viktnedgång? Följ våra tips för att sippa lugnt i sommar. Av: Mari-Louise Paulson Publicerad 21 mars 2018 Den som vill hålla vikten eller gå ned i vikt bör ha koll på intaget av starkdryck av flera anledningar: alkohol innehåller nästan lika många kalorier som fett och när du dricker alkohol minskar fettförbränningen eftersom alkohol är giftigt och levern i första hand måste ta hand om alkoholen.

Dessutom blir du ofta sugen på fet mat dagen efter en fest. Efter denna domedagsprofetia så kan det vara bra att titta på bra sätt att dricka alkohol och ändå hålla dig på banan: Se till att vara mätt när du går på afterwork, mingel eller cocktailparty. Alkohol mättar inte och den som är hungrig riskerar att äta en massa onödiga snacks.

Ät något innan du går i väg och dricker drinkar. Då mår du bättre och kan du lägga dina Points värde på goda drycker istället för onödigt småätande. Tänk kvalitet framför kvantitet. Satsa på en eller två riktigt goda drinkar eller varför inte ett glas champagne? Denna festliga, bubbliga dryck är liksom torrt vitt vin det “magraste” man kan välja när det gäller alkohol.

 1. Lägg pengar på att dricka något lyxigt och kör mineralvatten resten av kvällen.
 2. Välj lätta drycker.
 3. Principen när det gäller alkohol och kalorier är att ju högre alkoholhalt, desto fler kalorier.
 4. Varför inte dricka rosévin eller vitt vin – svalkar gott och smakar mums.
 5. Blanda vin med mineralvatten.
 6. Det svalkar gott en solig sommardag och så räcker drycken längre.

Se dock till att inte dricka mer bara för att du blandar. Kör gärna partytrixet varannan vatten. Det minskar ditt intag av kalorier och hjälper dig att hålla koll på alkoholintaget. Som en liten bonus så slipper du risken för huvudvärk på grund av vätskebrist vilket lätt kan hända eftersom alkohol är vätskedrivande.
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i en Pepsi Max 33cl?

Näringsinnehåll

Energi 1kJ 0.3kcal
varav sockerarter 0g
Fett 0g
varav mättat fett 0g
Motsvarande salt 0.1g

Visa hela svaret

Hur mycket väger en 33 cl Cola?

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev! Are you machine? Nej, Emil kan inte ge ett säkert svar bara genom att titta på flaskan. Enligt Arkimedes princip är tyngden av ett flytande föremåls undanträngda vätskemängd lika med föremålets tyngd. En 33 cl flaska rymmer ca 330 gram vatten (öl).
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i 33 cl lättöl?

Alkoholen påverkar mängden kalorier – Kalorier öl: 1 starköl (40 cl) som har alkoholhalten 5,6 procent innehåller 186 kalorier. Det är ungefär lika mycket som om du skulle äta elva små köttbullar, 1 /2 dl vispgrädde eller 25 gram smör. Det kan man kanske inte tro när man tar sig ett svalkande glas öl.

Om vi anger antal kalorier per deciliter så blir det för starköl 50 kalorier. En folköl med alkoholhalten 4,3 procent ger 40 kalorier och en lättöl 30 kalorier. En ljus lageröl (5,2 procent) innehåller också cirka 40 kalorier per deciliter. Väljer du i stället en alkoholfri lager så får du endast 20 kalorier.

Men det är ju inte ovanligt att man gärna tar en öl och så en till. Det är då man snabbt kommer upp i fler kalorier. Två glas lättöl som rymmer 50 cl ger cirka 290 kalorier, och är det starköl så är man uppe i 470 kalorier. Då har man intagit lika mycket kalorier som om man ätit till exempel tjugo köttbullar eller 1 dl vispgrädde eller en hamburgare.
Visa hela svaret

Hur många sockerbitar finns det om vi räknar så i 33 cl läsk?

Hur mycket socker är okej?

Choklad, 100 g 45 g socker 13 sockerbitar
Läsk, 33 cl 35 g socker 10 sockerbitar
Gelégodis, 100 g 62 g socker 17 sockerbitar
Vaniljglass, 100 g 20 g socker 6 sockerbitar

Visa hela svaret