Hur Många Kalorier I Vattenmelon?

Hur Många Kalorier I Vattenmelon

Är det nyttigt med vattenmelon?

Åtta goda skäl att frossa i vattenmelon Hur Många Kalorier I Vattenmelon 3 augusti, 2019 Vattenmelon är inte bara gott, det är nyttigt också. Trots den höga vattenhalten – hela 92 procent – är den fylld av näring i form av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Så passa på och njut! Många kanske itne tänker på det men vattenmelonern har förutom att den är rasande god många hälsofördelar.

Nedan listar vi några goda anledningar att hugga in. Skyddar mot solskador Laddade med lykopen. Vattenmelonens röda färg kommer från lykopen, en antioxodant som även finns i tomat, men i ännu större mängder i vattenmelon. Välj en så röd och mogen melon som möjligt och helst en utan kärnor för högsta möjliga halt.

Lykopenet bidrar bland annat till att skydda huden mot solskador så ät extra mycket nu under sommaren. Bra för kärlhälsan Vattenmelon är även rik på aminosyran citrulline som kan hjälpa till att sänka blodtrycket. Även lykopenent bidrar till att skydda hjärtat från bl a hjärtatacker.

 • Skyddar lederna Vattenmelon innehåller ett pigment som kan skydda dina leder mot inflammation och bkan bidra till att minska risken för rematiod artrit.
 • Gör gott för ögonen En portion vattenmelon ger hela 30 procent av dagsbehovet av a-vitamin eller retinol som är viktigt för ögats funktion.
 • Läskar strupen Då vattenmelon innehåller hela 92 procent vatten är det ett bra sätt att undvika bli uttorkad.
 • Hudens bästa vän Fylld med vitaminer som A, B6 och C-vitamin hjälper vattenmelon till att hålla huden fräsch.

Hälsosam sötma Tillfredställer sötsug, vattenmelon är söt och frisk i smaken och är ett hälsosamt alternativ till söta drycker, glass och godis. Dessutom har det ett lågt glykemiskt index på 80.

 1. Bra för träningen På grund av den höga vattenhalten, antioxidanterna, vitaminerna och aminosyrorna är den utmärkt att äta före eller efter träningspasset, den innehåller även kalium som motverkar kramp.
 2. Av redaktionen
 3. Källa:
 4. Kategori: | Etiketter:,,,,,,,,,,

Gubbröra är en klassiker på de svenska julborden. I denna tappning byts fisken ut mot champinjoner och läggs på ett knaprigt fröknäcke. Perfekta drinktilltugget, som förrätt eller på julbuffén! Lucka 14: Tävla och vinn Multivitamin, D3+K2 vitamin och Försvar från Upgrit.

Värde: 815 kronor. Att ha bra kondition minskar risken att få hjärt-kärlsjukdomar. Men för de som har reumatoid artrit kan det vara svårt att vara fysisk aktiv. Forskningsdata från Umeå universitet visar att intensiv träning på cykel lindrade smärta i lederna och därmed minskade även risken för följdsjukdomar.

Lucka 13: Tävla och vinn 1 original silicea 60 kapslar, 1 original Silicea Vital shampoo, 1 Silicea Hair RepairLeave in balsam samt en Silicea hårborste – du är vacker. Värde: cirka 695 kronor. Visst blir det så varje år – att vi äter alldeles för mycket under december.

I alla fall de flesta av oss. Det brukar resultera i att magen bullrar och blir uppsvälld. Även de som inte har känsliga magar kan plötsligt bli uppblåst som en ballong. En lösning kan vara matsmältningsenzymet alfa-galaktosidas som kan motverka gaser och uppblåsthet. En tablett som du kan ta precis innan du ska äta.

Lucka 12: Tävla och vinn liposomal C-vitamin, oreganoolja och olivblad från Solarey. Värde: 1017 kronor. Under vintern kanske din katt inte vill vara ute så mycket. Men om så är fallet kan det vara bra att tänka på några saker, för att undvika att den förfryser sig.

 1. Här är fyra råd som håller din katt varm, torr och frisk på vintern! Lucka 11: Tävla och vinn shampo för hår och kropp med litsea cubeba och balsam med argan oil från Rosenserien.
 2. Värde: 464 kronor.
 3. Att skapa egna dekorationer och julklappar är inte bara mysigt och ligger rätt i tiden.
 4. Det kan även skänka både välbehövligt lugn och medveten närvaro i julstressen.
You might be interested:  Hur Många Kalorier Per Dag 15 År?

Så här skapar du en vacker julkrans av återvunna värmeljuskoppar! Lucka 10: Tävla och vinn Maria Åkerbergs mest populära dag och nattcreme; Face Lotion More 100 ml och Night Cream More 100 ml. Värde: 948 kronor. Om du upplever att håret är trött, torrt och slitet och tagit stryk av kemikalier, färgning, väder och vind – då kan en hårkur med alger göra susen! En viss sorts alger har nämligen visat sig vara stärkande, återfuktande och utrensande för håret.

 • Lucka 9: Tävla och vinn ett julset med bronzing body and face balm Orange & Cinnamon 180 ml och handkräm & Cinnamon 100 ml från Mokann.
 • Värde: 499 kronor.
 • Svårt att komma på vad du ska ge i julklapp i år? I en värld som står inför utmaningar med klimatförändringar och krig väljer vi gärna klappar som bidrar till en bättre värld och hälsa.

Här är sju förslag som gör gott för både planet och människor! Lucka 8: Tävla och vinn ett kit med Silica Organic+, Selen Organic+ och C-Organic+. Värde 777 kronor. Minipajer är det perfekta tilltugget till glöggbjudningen eller minglet i adventstid! De här glutenfria pajerna är både enkla att svänga ihop, goda och hälsosamma – och tillhör Food pharmacy-tjejernas favoritrecept.

Lucka 7: Vinn en kroppskräm och en doft från L’Erbolario. Värde 530 kronor. Ögonsjukdomar som gula fläcken-sjukan och grå starr är åldersrelaterade sjukdomar. Men åldersförändringar i ögonen kan bromsas upp. Genom att tillföra näring till ögat i form av bland annat C- och E-vitamin, lutein, och zink kan sakta ner en åldersrelaterad synförsämring.

Lucka 6: Tävla och vinn en härlig blandad julkorg med EKO- och veganprodukter: God choklad, nötter, kokosolja till godisbaket, värmande teer och härlig kanel och ingefära till pepparkaksbaket samt schampo och balsam perfekt som present. För att slippa magknip, förstoppning och uppkördhet behöver du skapa förutsättningar för en sund och frisk tarmflora.

 1. Vassle är prebiotika och gynnar uppkomsten av de goda bakterierna samtidigt som de stödjer matsmältningen och underlättar tarmtömningen.
 2. Lucka 5: Tävla och vinn ett munvårdskit som består av tre tandkrämer: Biomed Superwhite, Biomed Gum Health och Splat Blackwood tandkräm med svart kol för naturligt vitare tänder.

Omfattande forskning från USA bekräftar att äldre personer som känner en tydlig mening och ett syfte med tillvaron lever längre – framförallt kvinnor. Men vad mening och syfte är kan variera från person till person. Lucka 4: Tävla och vinn Gurkmeja 50 kapslar från Better You.

 1. För att undvika att din hund hamnar i stressiga situationer (som även du själv kan bli stressad av!) behöver du först känna igen tecknen på stress hos din hund.
 2. Här är fem tecken att ha koll på – en del mer oväntade än andra! Lucka 3: Tävla och vinn schampo och balsam, Hårkontroll från Baltex.
 3. Något händer med vår hud när vi kvinnor passerat 40.

Många känner inte igen sin hud som kan ändras och få mindre spänst, mer vuxenakne, rosacea eller pigmentfläckar. Men varför blir det så? Och viktigast av allt – vad hjälper mot hudproblemen runt menopaus? Lucka 2: Tävla och vinn Vitamin C med flavonoider och zinkpikolinat 15 mg från Thorne och ekologiskt cerat av bivax med kokos och honung från Gustaf & Linnea.

Den som varit med om svåra och traumatiska händelser i livet kan få hjälp att må bättre och känna sig trygg genom en speciell, anpassad yogaform. Josefin Wikström är grundare av “Traumaanpassad yoga” i Sverige. Här berättar hon hur yogan kan lindra symtom på traumatisk stress. Lucka 1: Tävla och vinn måltidsenzym, 90 kapslar och magsyrabalans, 90 kapslar från Holistic.

You might be interested:  Vad Innehåller Mest Kalorier Rött Eller Vitt Vin?

Vi vet sedan tidigare att selen och Q10 kan minska risken att dö i förtid i hjärt-kärlsjukdom med hela 54 procent. Nu har forskarna presenterat nya fakta från KiSel-10-studien; Q10 och selen kan bromsa åldrandeprocessen. Adventstider betyder glöggtider! Den här alkohol- och sockerfria glöggen har en härligt julig smak av skog, då den är gjord på kråkbär och enbär.

 • Under vinterhalvår är det väldigt svårt för oss nordbor att lagra D-vitamin eftersom solen står lågt.
 • Då kan det vara en god idé att ta ett tillskott för att säkerställa sina behov.
 • Men varför vill Livsmedelsverket sänka maxgränsen för dagligt intag när forskningen säger något annat? Kurera frågade näringsterapeuten Leif Östberg om hur vi ska tänka kring D-vitamin.

Oro och nedstämdhet drabbas vi alla av någon gång. Det kan vara allt från den egna och närståendes hälsa, jobb och ekonomi kan ge sömnproblem och nedstämdhet och till och med ångest och depression. Saffran kan ta dig ur de negativa känslorna, ge känslomässig balans och ro i sinnet.

Immunförsvarets uppgift är först och främst att skydda oss mot bakterier, virus och gifter. Kurera frågade Graeme Jones, klinisk fysiolog vid Nordic Clinic, om hur vi ger immunförsvaret en boost och på vilket sätt betaglukaner från en speciell alg kan stödja immunförsvaret. Peter Rönnholm har haft ett resande jobb och lärt känna många olika matkulturer.

Han tycker lika mycket om att prova nya rätter som att laga mat i sitt eget kök. Hans mage däremot sätter ibland gränser för det han tycker om. Men så började han ta ett tillskott med matsmältningsenzymet alfa-galaktosidas. Och nu klagar inte Peters mage längre.
Visa hela svaret

Är melon bra för viktnedgång?

Vattenmelon hjälper till att bygga muskler – Forskarna menar att arginin påskyndar förbränningen av både fett och socker – samtidigt som det hjälper kroppen att bygga muskler. Och en kropp med större muskelmassa gör automatiskt av med fler kalorier. Att äta melon kan med andra ord ge en positiv spiraleffekt för såväl viktnedgång som den allmänna hälsan.

Den saftiga melonen är dessutom ett utmärkt exempel på mat med hög vätskehalt. Ju högre andel vatten ett livsmedel har, desto effektivare blir mättnadskänslan. Läs mer om maten som Frukterna som innehåller mest kalorier – se hela listan Att njuta av melonen som den är, i en mättande smoothie eller tillsammans med salt parmaskinka är bara några av de tips du hittar i vår receptbank.

för att se alla våra sunda recept med just melon! Nytt: Därför ska du äta skalet på vattenmelonen

Har du missat den nyttigaste delen av melonen hela tiden? Senaste trenden är nämligen att sätta tänderna även i skalet, här berättar vi varför: Foto: Thinkstock Källor: Paulun.se, Wikipedia

: Så kan vattenmelon göra dig smalare och friskare
Visa hela svaret

Är melon bra för kroppen?

Vattenmelon innehåller nyttigheter – Vattenmelon innehåller bland annat vitamin C, som är en viktig antioxidant, och vitamin B6, som bidrar till en normal energiomsättning och omsättning av protein och glykogen.
Visa hela svaret

Varför ska man inte äta vattenmelon?

Varför blir det så? Jo, just vattenmelonen är en riktig FODMAP-bomb. Den innehåller överskott av fruktos, oligosackarider och sockeralkoholen mannitol. Alla tre kända för att orsaka IBS-symtom.
Visa hela svaret

Vilken mat har 0 kalorier?

Livsmedel som innehåller mycket fibrer, vatten och protein – Dessa livsmedel ger hög mättnad per kalori. Exempel är frukt och grönsaker, rotfrukter, baljväxter och fettsnåla proteinrika livsmedel såsom torsk, tonfisk och kyckling. En kost baserad på denna typ av livsmedel ger automatiskt få kalorier och det är därmed lättare att hålla vikten.
Visa hela svaret

You might be interested:  Vad Är En Portion Pasta?

Hur mycket frukt kan man äta utan att gå upp i vikt?

Går man upp i vikt av frukt? Publicerad: 17 september 2002 Uppdaterad: 8 mars 2011 Jag undrar hur mycket frukt (äpple, päron och liknande) man kan äta utan att gå upp i vikt om man även äter vanlig mat. Jag har hört sägas att man kan äta hur mycket frukt som helst utan att gå upp i vikt.

 1. Är det sant? Svar: Nej, man kan inte äta hur mycket frukt som helst utan att gå upp i vikt.
 2. Anledningen är att frukt generellt innehåller en betydande andel energigivande socker i form av bland annat fruktos eller fruktsocker.
 3. Frukt innehåller vidare för tarmfunktionen viktiga fibrer, vitaminer, mineraler/spårelement och cellskyddande färgpigment (antioxidanter).Vi bör sträva efter att äta flera frukter varje dag.

Lämpligen till frukost och mellanmålen.Variera med fruktsallad som en god och hälsosam efterrätt. Det är alltså inte kalorierna via frukt som är eller ska vara problemet för överviktiga. Problemet är däremot som regel ett för högt intag av mättat fett och raffinerat vitt socker (ofta dolt i mat och snacks) samt för lågt intag av grönsaker och för lite motion.
Visa hela svaret

Är vattenmelon stoppande?

Hur Många Kalorier I Vattenmelon 1 AV 2 Sofia Antonsson: “Det gäller att välja rätt” 2 AV 2 Avokado kan vara tufft för en känslig mage. Foto: Shutterstock Publicerad: 11 okt 2016, kl 19:00 Grönsaker och frukt är nyttigt – men inte för alla. Har du en känslig mage som lätt blir uppsvälld eller om du ofta drabbas av diarré eller förstoppning bör du se upp.

 • Har man en irriterad tarm gäller det att välja rätt sorts nyttigheter, säger dietisten och IBS-experten Sofia Antonsson.
 • Har du en uppblåst och känslig mage finns det några riktiga värstingar att se upp med i frukt- och gröntdisken.
 • Blomkål, vattenmelon och avokado är några exempel.
 • De har egenskaper som jäser i tarmen och för en redan känslig mage kan det orsaka allt från obehag och smärta till diarré eller förstoppning.

– Det kan verka otroligt hälsosamt med exempelvis avokado men det är inte rätt melodi för en irriterad mage, säger dietisten Sofia Antonsson. – Det är fortfarande bra att äta frukt och grönsaker, men det gäller att välja rätt sort, säger hon. LÄS OCKSÅ: Rätt mat för platt mage – fem recept mot IBS
Visa hela svaret

Hur länge kan man överleva på vattenmelon?

Hur länge håller vattenmelon? – En hel vattenmelon håller sig ungefär en vecka i rumstemperatur och upp till två veckor i kylskåp. Skuren vattenmelon håller sig mellan 3 och 5 dagar i kylskåpet. Se till att slå in den tätt eller placera den i en lufttät behållare så att den inte torkar ut.

 • Som andra frukter håller vattenmelon inte så länge.
 • En hel melon håller god kvalitet i ungefär en vecka i skafferiet.
 • Om du behöver mer tid får du mellan 10 och 14 dagar på dig att äta din melon om du kyler den.
 • När du har skurit upp den börjar timern ticka.
 • Frukten bör hålla sig fräsch i 3-5 dagar.
 • Ju fräschare den är från början, desto längre håller den naturligtvis.

Som vanligt är det bäst att äta allt direkt efter att ha skurit upp den, men det är inte alltid ett alternativ. Återigen, tänk på att det är superviktigt med inpackning om du vill behålla resterna mer än en dag i kylskåpet, Om du vill förvara vattenmelonen längre än de angivna perioderna kan du frysa in den.
Visa hela svaret