Hur Många Kalorier Innehåller En Cheeseburgare?

Hur Många Kalorier Innehåller En Cheeseburgare
100 g McDonalds Cheeseburgare innehåller 263 kcal, vilket är ganska mycket kalorier. Då McDonalds Cheeseburgare innehåller ganska mycket proteiner så kan man räkna med att kroppens verkliga upptag blir runt 247 – 253 kcal för 100 g. Detta beror på termogenes (läs mer under Information).
Visa hela svaret

Hur många kalorier i en trippel cheeseburgare?

Näringsmässigt sammandrag: –

Kal 590 Fett 35g Kolh.32g Prot 37g

table>

Det finns 590 kalorier i 1 portion. Kalorifördelning: 53% fett, 22% kolh., 25% prot.

Visa hela svaret

Är cheeseburgare nyttigt?

Pizza eller cheeseburger: fett – Denna mängd pizza innehåller 18 gram fett, varav 8 gram utgörs av mättat fett, vilket är det fett som anses vara hälsofarligt. Cheeseburgaren däremot innehåller mer fett, hela 19,8 gram – varav 9 gram är mättat fett. Ett stort intag av fettrika livsmedel ökar risken för fetma och diabetes.
Visa hela svaret

Vad är det nyttigaste man kan äta på Max?

Max kolhydratsnåla burgare – en succé | MAX Luleå 2013-02-21 00:00 (Uppdaterad 2019-12-11 20:32) Senaste årets stora succé i Max Delifreshsortiment är Low carb-burgaren som ökat med hela 58 procent under 2012 jämfört med året före. Dessutom ökar försäljningen av nyttiga tillbehör stadigt.

 1. Det visar årets fettbokslut från hamburgerkedjan.
 2. Det senaste året ha det varit tydligt att gästerna oftare väljer en burgare med få kolhydrater när de vill äta lite hälsosammare.
 3. Low carb-burgaren, där hamburgerbrödet är utbytt mot ett salladsblad, innehåller en femtedel så mycket kolhydrater som en vanlig burgare på Max.

De nyckelhålsmärkta tillbehören ökar också jämfört med föregående år; äpplen och grönsallad med cirka 30 procent medan morötter och bönsallad ökar med 15 procent.- För oss handlar hälsoarbetet om valfrihet. På Max ska alla kunna äta gott oavsett smak, diet eller hälsotillstånd.

 1. I år är det 10 år sedan vi lanserade Delifresh och efterfrågan ökar stadigt, säger Richard Bergfors vd på Max Hamburgerrestauranger.Under 2012 blev Max den första konceptstyrda restaurangkedjan att bli certifierad med Nyckelhålet på restaurang.
 2. Det innebär att personalen på alla 93 restauranger har utbildats för att kvalitetssäkra nyckelhålets innebörd.

Under året har fettet minskat med 92 ton, vilket innebär att totalt 1 429 ton bantats bort sedan 2003.Under 2013 fortsätter hälsoarbetet med att nya sallader kommer att lanseras. Under året kommer också Max hälsosamma burgare att börja säljas i Köpenhamn, när den första danska restaurangen öppnar nu i vår.Vill du även göra en hälsosammare burgare hemma? Max chefskock Jonas Mårtensson delar med sig av sitt favoritrecept, som är både lyxigt och nyttigt.
Visa hela svaret

Vad är värst pizza eller hamburgare?

Fett, kalorier och salt. Att våra älskade snabbmatsfavoriter inte är några hälsotallrikar är ingen nyhet. Men allt som går snabbt är inte skräp, visar Testfaktas genomgång av innehållet i nio populära rätter. Näringsvärdena är tagna från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas och bedömningen har gjorts av dietisten Sara Ask.

 • Både sushi och falafel är riktigt bra mat.
 • Falafel för att den är näringstät och sushi för att den ger d-vitamin, selen och nyttigt fett som många får för lite av, säger hon.
 • Man bör dock tänka på att soja är väldigt salt.
 • Här har vi bara räknat med en matsked soja och ändå blir sushin klart saltast av alla rätter i jämförelsen.
You might be interested:  Recept Knäckebröd Med Frön Flingsalt?

Även fiskburgaren får plus i kanten då den är en bra källa till mineralen selen och innehåller nyttigare fett än exempelvis en vanlig hamburgare. Däremot är fiskburgaren en riktig energibomb och inget för den som räknar kalorier. Värstingarna i sammanhanget är pizza och pommes frites.

 • De ger mycket fett, salt och kalorier, men knappt någon näring alls.
 • Man vill gärna att maten ska ge så mycket näring per kalori som möjligt.
 • Hamburgaren och korven ger inte heller så mycket näring i förhållande till energi.
 • Ebaben ett klart bättre alternativ eftersom den innehåller mer näring per kalori.

I undersökningen har vi jämfört näringsinnehållet per hundra gram. Men självklart spelar det även roll hur mycket man äter. På en pizza går det till exempel tre och en halv korvar med bröd. – En pizza motsvarar nästan en halv dags energibehov och med tanke på hur näringsfattig den är måste man äta extremt kalorisnålt och näringsriktigt resten av dagen för att få i sig det man behöver och samtidigt inte gå upp för mycket i vikt.

– Äter man pizza mer än en gång i veckan bör man ta sig en tankeställare. Särskilt om man inte rör på sig så mycket. Sara Ask tycker ändå att man kan unna sig snabbmat då och då. Och det går att göra maten nyttigare genom att välja bort och välja till. – Ett problem med snabbmat är att det ofta ingår dåliga tillbehör som läsk och pommes frites.

Om man väljer bort det och i stället ber om fullkornsbröd och mer grönsaker så behöver det inte bli så illa. Jämförelsen visar också att fisk- och vegoalternativen är bättre än de med kött. – Förutom att falafel och sojakorv innehåller mer fibrer och näring så är det också bättre ur andra aspekter.
Visa hela svaret

Hur många äter på Max varje dag?

Hamburgerkriget – I början av 50-talet startar en hamburgerkedja i Kalifornien, USA. Snart växer kedjan med en explosionsartad fart. Den erövrar världen och är idag utan jämförelse störst med över 30000 restauranger i mer än 119 länder. Varje dag äter närmare 50 miljoner människor hos dem.

 1. Deras framgångsresa har tagit dem till de mest avlägsna platser på vår planet, så även Umeå och Luleå.1986 slog de upp portarna i närheten av vår restaurang och det stora hamburgerkriget var snart igång.
 2. Vi uppfattades nog inte som något större hot, med våra svenska restauranger där folk kunde köpa korv i kön medan de väntade på sina hamburgare.

Det såg rätt mörkt ut. Vi är trots allt i snabbmatsbranschen och det multinationella företaget körde med varmhållna hamburgare. Därför var de mycket snabbare än vad vi kunde vara som gjorde hamburgare på beställning. Vi kontrade med vår kunskap om Sverige och serverade gratis kaffe på maten, något vi glatt våra svenska kunder med sedan starten -68.

 • Ett erbjudande som fortfarande lever kvar hos oss.
 • Det som tillslut avgjorde, var till viss del norrlänningarnas rätt aviga inställning till “de där amerikanarna”, som hamburgerjätten kallades för i folkmun.
 • Men framför allt smaken på hamburgarna.
 • Vi erbjöd kunderna att göra ett smaktest.
 • Det gick ut på att man först köpte en hamburgare hos de där amerikanarna och sedan tog kvittot till oss, då vi bjöd på en av våra hamburgare.
You might be interested:  Hur Många Kalorier I Vattenmelon?

Konkurrenten kontrade med att skriva ut “tomma” kvitton så att vi skulle tvingas att bjuda på en massa burgare. Smart tyckte de, bra tyckte vi som gärna b e v i s a d e att vi var godare. Det här vetenskapliga testet visade till slut att 8 av 10 valde våra hamburgare framför konkurrentens.

 • Hamburgerkriget rasade i fyra år, men -90 fick amerikanarna se sig besegrade och slog igen i både Umeå och Luleå.
 • Det är inte ovanligt att restaurangkedjor tvingas lägga ned vissa av sina restauranger.
 • Men för denna amerikanska jätte var nedläggningen unik.
 • Det här var första gången i deras monumentala framgångshistoria som de fick lägga ner en resturang.

Och inte bara en utan två. Det väckte intresse runt om i världen och plötsligt handlade artiklar i affärspressen och CNN-inslag om lilla Max från Tomtens land, som fått hamburgerjätten att slå igen. Kul tyckte vi som raskt tog över deras gamla lokaler, rensade ut allt, förutom sopkorgarna med stora M på.
Visa hela svaret

Hur får män gratis mat på Max?

Har ni studentrabatt på MAX? Ja, vi har studentrabatt på MAX. Som student så får du gratis plusmeny och dip på alla våra restauranger i Sverige förutom på Arlanda, Landvetter och Liseberg. Rabatten kan endast nyttjas på plats i restaurangerna och gäller mot uppvisande av giltig studentlegitimation så som Mecenatkort eller Studentkort.
Visa hela svaret

Hur många gram är en cheeseburgare Max?

Kolh. Det finns 350 kalorier i 1 portion (122,5 g).
Visa hela svaret

Hur mycket innehåller en cheeseburgare?

100 g McDonalds Cheeseburgare innehåller 263 kcal, vilket är ganska mycket kalorier. Kalori- och Näringsinnehåll per 100 g.

Kalorier 263 kcal
Proteiner 13 g
Kolhydrater varav Fibrer varav Sockerarter 27,8 g 1,1 g 6,2 g

Visa hela svaret

Hur mycket kött i cheeseburgare?

Hur ser köttmängden ut i hamburgarna som serveras runt om på våra otroligt populära hamburgerrestauranger? Det är väldigt vanligt i LCHF-kretsar att man väljer att beställa en hamburgare utan bröd, dvs man äter kött, sallad och dressing, jag brukar göra så själv. big-boy-logo Innehåll: Nötkött, potatis, potatismjöl, salt, druvsocker, animaliskt protein, potatisflingor, kryddor, kryddextrakt Ursprung kött: Sverige Köttmängd: 80% Min kommentar: Svenskt kött hela vägen är kanon, men TRE sorters potatis som utfyllnad och även druvsocker i. Synd att det inte bara hade varit kött och lite kryddor i. Burger_King_Logo_200 Innehåll: Nötkött Ursprung kött: EU Köttmängd: 100% Min kommentar: 100% nötkött är kanon. Ursprunget på köttet är kanske inte det roligaste, men det är inom EU i alla fall. Man kan hoppas att en del av det kommer från Sverige. FrassesHamburgare Innehåll: Nötkött, potatis, vatten, potatismjöl, koksalt, potatisfibrer, kryddor och kryddextrakt (svartpeppar, rosmarin), stabiliseringsmedel (E450, E451), rapsolja. (Undantaget Skrov Royal som har detta innehåll: Nötkött (98%), vatten, koksalt, kryddor och kryddextrakt (svartpeppar) Ursprung kött: EU Köttmängd: 80% (98% i Skrov Royal) Min kommentar: Ska man välja en hamburgare på Frasses så är det helt klart en Skrov Royal i så fall utan bröd. Innehåll: Nötkött, potatis, vatten, lök, vegetabiliska fibrer (sockerbeta, potatis), koksalt, kryddor (lök, peppar, arom från solrosolja), potatismjöl, druvsocker, buljongpulver (salt, jästextrakt lök, druvsocker, rapsolja, surhetsreglerande medel E330, kryddor och kryddextrakt rosmarin)), koksalt.

 1. Ursprung kött: Sverige Köttmängd: 80% Min kommentar: Max marknadsför sina hamburgare med “100% svenskt nötkött” vilket är en otroligt vilseledande slogan.
 2. Det som menas med just de orden är att det kött som finns i hamburgaren är till 100% svenskt nötkött men det betyder inte att de använder 100% nötkött i sina hamburgare utan faktum är att det bara är cirka 80% kött.
You might be interested:  Hur Många Kalorier I Potatisbullar?

Dock är de 80% svenskt kött. Många säger att de tycker att Max hamburgare är de godaste och det är kanske inte så konstigt med tanke på att de har stoppat i en massa annat i hamburgaren för att förbättra smakerna i den. Personligen har jag inget emot att man kryddar upp köttet, men det är lite för mycket trams i deras kött. Innehåll: Nötkött Ursprung kött: Sverige och Polen Köttmängd: 100% Min kommentar: 100% nötkött är kanon. McDonalds strävar efter att använda svenskt nötkött till så stor grad de kan, men för att kunna hålla uppe produktionen året om så måste de även köpa kött från andra länder i EU, främst Polen. Innehåll: Nötkött, vatten, potatis, potatismjöl, koksalt, potatisfibrer, kryddor och kryddextrakt (svartpeppar, rosmarin), stabiliseringsmedel (E450, E451), rapsolja. Ursprung kött: EU Köttmängd: 82 % Min kommentar: 70% av de 82% är svenskt nötkött. Övriga procent kommer från EU.

Även hos Sibylla så slänger man i potatis och potatismjöl i hamburgaren, även vatten som andra post i ingredienslistan. Jag tror att en stor del av det vattnet har kokat bort när hamburgaren är stekt vilket gör att köttet inte längre väger så mycket. Slutsats: Baserat på enbart köttet i en hamburgare så är McDonalds och Burger King stället att äta på med Frasses Skrov Royal som runner up.

Övriga har en hel del tillsatser i sitt kött. En hamburgare för mig är fint malet nötkött och bara lite salt och peppar som kryddning, mer än så behövs inte. Smaken skall komma från köttet i sig och självklart från en god dressing. När det gäller LCHF överlag och vilken hamburgare man skall välja, så handlar det väldigt mycket om vilken typ av dressing det är och vad den innehåller.
Visa hela svaret

Vad ingår i en cheeseburgare?

Vår populära Cheeseburgare med 100 % rent nötkött, lök, inlagd gurka, senap, ketchup och en skiva ost – serveras med ett varmt nyrostat bröd.
Visa hela svaret