Vilken Sås Till Varmrökt Lax?

Vilken Sås Till Varmrökt Lax

Hur ska man äta varmrökt lax?

Varmrökt lax – En varmrökt lax är betydligt lösare i konsistensen, ser lite “kokt” ut och går inte att skiva tunt. Den äts också främst kall eller ljummen. Tyckte du själv att din laxpudding med kallrökt lax blev bra så kan du känna dig nöjd! Inget är hugget i sten, det är bara fantasin som sätter gränserna för hur man kan tillaga god mat.
Visa hela svaret

Vad har man till varmrökt sik?

Örtsås med Vitlök: –

 • 2 dl Creme Fraiche
 • 1 dl Majonnäs
 • 1 finhackad Vitlöksklyfta
 • ½ pressad Citron
 • 1 tsk Honung
 • Lite Worcestersauce
 • Dill, Persilja och Gräslök
 • Havssalt och Peppar

Hacka örterna fint och rör ihop med övriga ingredienser. Låt stå i kylen några timmar.

 1. Servera fisken med örtsåsen, avocado, citron och lite sallad.
 2. En mousserande Åkesson smakar gott till.

Vilken Sås Till Varmrökt Lax Smaken påminde nästan om rökt ål, så fet var siken : Varmrökt Sik med Ört och Vitlökssås
Visa hela svaret

Är det farligt att äta varmrökt lax?

Kan gravida äta gravad lax eller varmrökt lax? – Enligt livsmedelsverket går det normalt utmärkt att äta både gravad och rökt lax, om den är nygjord eller nyförpackad. Det kan finnas små mängder listeriabakterier i gravad och rökt fisk. Om de får möjlighet att föröka sig så kan de vara skadliga. Vilken Sås Till Varmrökt Lax
Visa hela svaret

Kan man äta varmrökt lax varm?

Om du vill kan du värma den varmrökta laxen i ugnen i 5 minuter på 175 grader. Den kan också serveras kall eller rumsvarm. Skär upp den varmrökta laxen i fyra portioner. Skölj och skär citron i klyftor eller skivor och servera med laxen.
Visa hela svaret

Är varmrökt lax bra för magen?

Tips på påskmat som är mild för magen Då är det snart påsk igen och dags för den obligatoriska påskmaten. Men har du en krånglande mage kan det innebära besvär. Finns det några påskrätter som är milda för magen och vilka ska man vara försiktiga med? När man träffar släkt och vänner under påsk så brukar det ätas en hel del mat.

Lax – gravad, rökt, i ugn
Potatisgratäng – lök, grädde, kolhydrater
Mörk choklad – lagom mängd

Som vanligt är det väldigt individuellt vad man tål. Men följer man tabellen ovan har man god chans att hålla magen lugnare än vanligt under påsk. Några extra tips som kan hjälpa:

​ Köttbullar: Du kan laga egna köttbullar helt utan lök eller ersätta löken med purjolök/salladslök. Dryck : Som dryck är vatten eller te bäst men kan du inte hålla dig bort från öl/påskmust så häll upp innan och låt kolsyran bubbla bort. Godis : Ta med eget godis som passar dig. Nötter, mörk choklad eller hembakade kokostoppar. Matro : slappna av, andas, ät långsamt, tugga ordentligt och njut av livet. Försök ät långsammast av alla. Tillskott : kapslar med matsmältningsenzymer och magsyra kan vara till stor hjälp när man ätit för mycket! Matsmältning: 1 msk äppelcidervinäger i ett glas vatten innan måltid kan också stödja matsmältningen. Promenad : en lugn promenad är perfekt för att komma ur matkoman.

Hoppas att tipsen kan vara till hjälp. GLAD PÅSK!​ : Tips på påskmat som är mild för magen
Visa hela svaret

Hur ofta kan man äta varmrökt lax?

“Hur ofta kan man äta kallrökt eller gravad lax?” Det rekommenderas att man äter fisk 2-3 gånger i veckan för att få bra mängder av de näringsämnen som behövs för att kroppen ska må bra. I lax finns mycket D-vitamin och omega-3-fetter. Omega-3-fetter minskar risken för hjärt-och kärlsjukdomar.

 • Man kan dock äta för mycket fisk.
 • I vildfångad lax kan miljöföroreningar som dioxiner och PCB finnas.
 • I butiken säljs dock ofta odlad lax där halterna är lägre.
 • Det rekommenderas även att variera vilken typ av fisk man äter för att få all nytta.
 • Då man kallröker fisk höjs mängden PAH i den.
 • PAH dvs polycykliska aromatiska kolväten är cancerframkallande ämnen.

Halterna PAH i mat övervakas av livsmedelskontrollen och företagaren för att se till att halterna inte är för höga. Det kan dock vara bra att inte äta rökt mat för ofta. Källor: livsmedelsverket.se/matvanor-halsa-miljo/kostrad/rad-om-bra-mat-hitta-ditt-satt/fisk livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/mat-och-dryck/fisk-och-skaldjur livsmedelsverket.se/foretagande-regler-kontroll/regler-for-livsmedelsforetag/faror-i-livsmedel/rokning-och-pah livsmedelsverket.se/globalassets/publikationsdatabas/rapporter/2017/listeria-i-kallrok-och-gravad-fisk-samt-charkvaror-livsmedelsverkets-rapportserie-nr-31-2017.pdf Emma & Hanna : “Hur ofta kan man äta kallrökt eller gravad lax?”
Visa hela svaret

Hur mycket varmrökt lax per person?

När du ska arrangera dop, bröllop, studentexamen, födelsedagar och andra festligheter vill man verkligen inte att maten ska ta slut. Hur mycket går det åt egentligen? Vilka produkter går åt mest? Ett riktmärke är att beräkna åtgången till maximalt 200 gr totalt av kött och/eller fisk per person.
Visa hela svaret

Vad är skillnaden på kallrökt och varmrökt?

Principerna för kall- och varmrökning – Under processer som rökning minskar fiskproduktens vikt. Viktminskningen kan uppgå till 10 – 25 %. Den mesta viktminskningen beror på dehydrering men även förluster av fett sker (varmrökning). Hur stora förlusterna blir beror på faktorer som fiskens form, storlek och om skinnet omsluter fisken eller inte, givet att samma rökprogram tillämpas.

 1. Under rökningsprocessen sänks också pH i muskeln.
 2. Det sker när muskelproteiner reagerar med rökens innehåll av olika ämnen som fenoler, polyfenoler eller karbonyler samt att vatteninnehållet minskar.
 3. Det sker mer för varmrökt fisk på grund av den högre temperaturen.
 4. Sammantaget verkar denna sänkning och rökens olika tillförda bakteriocida ämnen hämmande på vissa mikroorganismer.

Karakteristiskt för en varmrökt produkt är att alla delar av fiskköttets proteiner koagulerar. Kallrökning kan ske på samma sätt som varmrökning. Skillnaden är att temperaturen i fisken då aldrig får överstiga temperaturen för när proteinerna i fiskköttet koagulerar. Kallrökning tillåter att röken tränger in djupare i köttet utan att det skapas en barriär som hindrar den. Köttet behåller sin form och struktur. Därför kan en kallrökt produkt skivas i tunna skivor. Eftersom röken inte får vara för varm måste den kylas på vägen till rökkammaren och förbränningstakten hållas låg så att mindre rökgaser genereras.

Vid varmrökning, som ofta utförs med fiskskinnet på, sker genomträngningen inte lika djupt eftersom den högre temperaturen koagulerar och torkar ut köttets yta. Fiskens olika muskelsegment försvagas då och faller isär vid hantering. Den blir som kokt. Därför kan varmrökt fisk inte skivas eller bitas efter rökningen.

Rökning av fiskkött skiljer sig mycket från rökning av rött kött och fågel som behåller sin struktur bättre vid högre temperaturer till följd av högre innehåll av bindväv (kollagen).
Visa hela svaret

Hur länge kan man ha varmrökt lax i kylen?

Varmrökt fisk – Röka fisk vid temperaturer mellan 60-80° i 2-4 timmar. Produkten blir i det närmaste “kokt”, samtidigt som den röks. Det varmrökta fiskköttet blir lösare i konsistensen än det kallrökta och kan inte skäras i tunna skivor. Hållbarhet Rökt fisk förpackas oftast i vacuumförpackning.
Visa hela svaret

Kan man äta varmrökt lax efter bäst före?

Debatten om slängd mat har fått effekt, men fortfarande slängs på tok för mycket mat helt i onödan. Nu berättar experten hur gammal mat man egentligen kan äta. Varje EU-medborgare slänger 179 kilo mat per år. Upp till hälften av den slängda maten är ätbar.

 1. Varje EU-medborgare slänger med andra ord bort nästan 90 kilo ätbar och hälsosam mat varje år.
 2. Det berättar SVT Rapport.
 3. SVT Rapport har också pratat med experter om hur man ska se på olika “bäst före”-märkningar och hur gammal mat man egentligen kan äta.
 4. Enligt de experter SVT Rapport talat med är det emellertid viktigt att skilja på “Bäst-före-datom” och “Sista förbrukningsdag”.

“Bäst före” betyder att varan är minst hållbar till ett visst datum, men att den utan problem kan komsumeras även efterr datumet. Vad det gäller “Sista förbrukningsdag” betyder det däremot att det det angivna datumet verkligen gäller och att det finns risk att maten är otjänlig efter det.

 • Hur länge efter bäst-före-datumet det går att äta maten beror på hur den hanterats.
 • Om den legat i rumstemperatur en halv dag innan man lägger den i kylskåpet håller den inte lika länge som om man omedelbart lagt in den i kylskåpet, säger mikrobiologen Mats Lindblad på Livsmedelsverket till SVT Rapport.

Skillnaden mellan “bäst före datum” och “sista förbruknignsdag” ligger också i att produkter som är märkta med “sista förbrukningsdag” inte får säljas efter utsatt datum. Mats Lindblad tycker att man ska lita på sina sinnen. Luktar eller smakar maten konstigt ska man slänga den.

 1. Annars kan man äta den, även efter bäst före datumtet.
 2. Man ska också tänka på vad det är för förpackning, och om den varit öppnad eller ej.
 3. Vakumförpackade varor klarar sig till exempel inte särskilt länge om de öppnats.
 4. Det är förstås också viktigt att maten förvaras i rätt temperatur.
 5. Vill man att maten ska håll längre kan man sänka temperaturen i kylen.

Vissa saker tycker Mats Lindblad emellertid att man ska undvika att äta efter “bäst-före-datum”. Hit hör till exempel rå, rökt eller gravad fisk. Den ska ätas omedelbart efter att man öppnat förpackningen.
Visa hela svaret

Är lax bra om man vill gå ner i vikt?

Bli lättare med både fetare och magrare fisk – De magrare fiskarterna, som t.ex. rödspätta, är ett bra val för viktminskning, p.g.a. ett lägre fett och ett högre del protein. De fetare fiskarterna, som t.ex. lax är också nyttiga och kroppen behöver fett för att fungera – även när du vill gå ner i vikt.
Visa hela svaret

Hur nyttigt är varmrökt lax?

Bästa tillagningen av lax: – I allmänhet gäller att lax är lika nyttig oavsett hur den tillagas. Allra bäst blir det dock om man väljer färsk lax och ugnsbakar den långsamt i ugnen. Rökt lax innehåller däremot en massa salt och potentiellt hälsofarliga rökrester, medan det på ytan av en grillad laxbit bildas samma hälsofarliga stekmutagener som på bränt kött.
Visa hela svaret

Hur vet man om varmrökt lax är dålig?

2. Gravad och rökt fisk i vissa fall – Enligt Folkhälsomyndigheten kan förpackad gravad och rökt fisk innehålla listeriabakterier, som kan vara farliga för småbarn, äldre och personer med nedsatt immunförsvar. Ät inte efter sista förbrukningsdag och fisk i öppnad förpackning bör ätas upp genast.
Visa hela svaret

När är varmrökt lax klar?

Varmrökt Laxfilé med Chili och Lime Ingredienser:

3000 g Laxfilé med skinn
2 st Röd spansk peppar
6 st Lime

Till saltlagen Saltlag till 1-2 fiskar á 3 kilo

6 liter Vatten
6 dl Grovsalt utan jod
1,5 dl Socker

ol>Låt saltlagen koka upp så löser sig saltet fortare. Låt saltlagen svalna. Ställ in i kylskåp 3-4 timmar. Rensa fisken och skölj ur den. Filéa och bena ur. Lägg fisken i den kalla lagen och låt den ligga i c:a 4-5 timmar. Ta upp fisken ur lagen och låt den rinna av minst 1 timme. Nu är det klart att röka fisken.

Gör så här:

Värm rökskåpet till 60 – 80 grader. Tvätta, skala och finhacka chilin. Tvätta limen och riv limen med det den finaste delen på rivjärnet. Det är bara det yttersta gröna som skall rivas av. Skär laxfilén i lagom bitar. Fördela chili och lime på laxen. Rök med skinnsidan ner i 3 till 3,5 h, se så det sipprar ut genomskinlig vätska eller tills laxen har en innertemperatur av 56-58 grader. Rökt laxen kan ätas varm eller kall och den kan ätas till det mesta.

Vilken Sås Till Varmrökt Lax Vilken Sås Till Varmrökt Lax : Varmrökt Laxfilé med Chili och Lime
Visa hela svaret

Kan man äta varmrökt lax rå?

Kallrökt lax. Recept med Kallrökt lax Näringsvärden Kallrökt lax är lax som är rökt med kall rök så att inte laxen blivit tillagad som i fallet med varmrökt lax. Eftersom laxen inte är tillagad (upphettad till 70°C) finns viss risk för Listeria-bakterier om inte laxen förvaras tillräckligt kallt.
Visa hela svaret

Vilken lax ska man inte äta?

Den odlade laxen – giftig eller inte? Vi har gått till botten med laxen. – Food Pharmacy I höstas släpptes en dokumentär som heter i vilken det framgår att odlad lax från Norge innehåller höga halter av olika miljögifter. Alltså, dokumentären är fruktansvärt äcklig.

 1. Man vill aldrig mer äta odlad lax i hela sitt liv.
 2. Den främsta orsaken till att den odlade laxen innehåller så mycket miljögifter är att fiskfodret som laxen utfordras med innehåller fisk från Östersjön, världens mest förorenade hav.
 3. I Östersjön förekommer höga halter av både dioxin och PCB och problemet med dessa kemikalier, utöver att de anses vara både hormonstörande och cancerframkallande, är att de inte försvinner ur kroppen utan lagras i både fiskens och människans fettvävnad.

Och lax, som ju som bekant är en fet fisk, har således en särdeles god förmåga att lagra dessa ämnen (ironiskt nog innehåller odlad lax dessutom 14,5-34% fett, jämfört med vild lax som innehåller 5-7%). Vad som dock inte framgick riktigt i dokumentären var om detta bara gällde den konventionellt odlade laxen eller även den KRAV-märkta? Den sköts längre och längre in i frysen till förmån för krokfångade djuphavstorskar och frysta ärtor.

Här är svaret. Är det någon skillnad mellan KRAV-märkt odlad lax och konventionellt odlad lax? Fodret

Den största skillnaden mellan KRAV-märkt odlad lax och konventionellt odlad lax är fodret. Fodret som ges till den KRAV-märkta laxen är ekologiskt och hållbart. Det består av ekologiska vegetabilier och fiskrens eller fisk som inte används som människoföda.

 • Fisk och fiskrens i fodret till de KRAV-certifierade laxarna kommer inte från Östersjön utan från fabriker i Norge och Skottland som fiskar på Norska fiskevatten samt utanför Skottland.
 • Det finns inget som förbjuder att fiskrens skulle kunna komma från Östersjön, men däremot finns det gränsvärden för tungmetaller.

Fiskfodret får inte heller innehålla genetiskt modifierade organismer (GMO) och inga kemiska färgämnen eller andra konstgjorda tillsatser är tillåtna i fodret. Tillsatser såsom vitaminer, mineraler, antioxidanter och färgämnen ska ha naturligt ursprung eller vara så nära sin naturliga form som möjligt.

I “Er fisk Sundt”? framkom att vissa producenter av fiskfoder t ex använder antioxidanten ethoxyqin vid framställningen av fodret. Foder till KRAV-godkända fiskar får inte innehålla ethoxyqin. Fodret som ges till KRAV-märkt odlad lax består till hälften av fiskrens och kasserad fisk, och den högre andelen av fiskrens och kasserad fisk i fodret till KRAV-märkt odlad lax är en av anledningarna till att sammansättningar av fettsyrorna omega 3 och omega 6 är bättre i ekologiskt odlad lax är än i konventionellt odlad (där proteinet till 70% kommer från vegetabilier och bara 30% från fiskrens och kasserad fisk).

Kemikalier Andra viktiga fördelar med ekologisk produktion är att kassarna som fisken odlas i inte får impregneras med kemikalier som bland annat innehåller koppar. Istället rengör man nätkassarna maskinellt eller för hand vilket både vatten och djurliv vinner massa på.

Överhuvudtaget ska odlingskassarna alltid placeras på lämpliga platser för odling och även i relation till risk för att laxarna rymmer. Läkemedel Den problematiska laxlusen hålls mestadels i schack med hjälp av läppfiskar som äter laxlöss på laxen. Laxlusen får inte behandlas med kemiska bekämpningsmedel, vilket fortfarande förekommer i konventionell produktion.

KRAV:s grundprincip angående läkemedel är att man ska göra allt man kan för att förebygga ohälsa och sjukdom för alla djur som hålls av människan. Om ett djur trots det blir sjukt, så ska det behandlas. Efter behandling kan det bli aktuellt med karenstider.

All behandling ska dokumenteras. Om det blir för mycket behandlingar, så kan produktionen till slut underkännas, pga att det förebyggande arbetet inte fungerar. Man ska göra allt man kan för att förebygga att läkemedel kommer ut i miljön. Livsmiljö Även fisktätheten i nätkassarna skiljer sig åt mellan ekologisk och konventionell produktion.

I ekologisk produktion får det vara max 10 kilo biomassa per kubik. Maxgränsen i konventionell produktion är 25 kilo. Så, är KRAV-märkt odlad lax bättre än konventionellt odlad lax? Svar ja, den är mycket bättre för både miljön och hälsan Ur miljösynpunkt kan det dock vara intressant att veta att Naturskyddsföreningens ställer sig kritiska till all odling av fisk då närmiljön tar skada av läckage av näring från odlingarna.

Även laxlusen är ett problem då den sprider sig till de vildlevande släktingarna. Ellen Bruno, sakkunnig marina ekosystem och fiske på Naturskyddsföreningen, har gjort följande uttalande om ekologiskt odlad lax: “En ekologisk märkning, ur miljösynpunkt, garanterar inte att en produkt är problemfri utan markerar att av alla produkter i en viss kategori så är denna produkt bäst i klassen”.

WWF väljer att rödlista odlad lax, samt att vara försiktig med lax från Östersjön samt odlad lax från Nordeuropa. Däremot ger de grönt ljus för odlad KRAV-märkt lax. Vild lax är rödlistad hos WWF och bör undvikas helt då den kommer från överfiskade bestånd.

Många matvarubutiker, som till exempel Coop, säljer inte vilt fångad lax alls. WWF:s kategorisering är gjord med hänsyn till miljön. Och ur hälsosynpunkt då? Livsmedelsverket menar att det liksom i de flesta livsmedel från djurriket finns låga halter av miljögifterna dioxin och PCB i odlad lax, och att halterna är så pass låga att Livsmedelsverket inte bedömer att de måste ge särskilda råd om den odlade laxen.

Men, efter att ha sett “Er fisk sundt?” kan vi ändå inte låta bli att fråga oss om det inte är dags för Livsmedelsverket att se över sina rekommendationer kring odlad lax som inte är KRAV-certifierad? Källor: KRAV Johan Cejie Kajsa Örjavik http://www.krav.se/bara-glada-laxar-i-kassen http://www.krav.se/njut-av-krav-markt-lax Foderreglerna för KRAV-märkt lax: http://www.krav.se/node/75613 Mer information kring fodret: http://www.krav.se/node/75844 KRAV vattenbruksregler för lax (som till viss del handlar om hälsa): http://www.krav.se/node/75637 Mer specifika regler kring hälsa, djurskydd, läkemedel och sjukdom på vattenbruk: http://www.krav.se/node/75624.

Beauty Comes Clean http://beautycomesclean.se/blogg/201411/darfor-kommer-jag-aldrig-mer-ata-odlad-lax-eller-sushi-pa-restaurang Naturskyddsföreningen http://kontakt.naturskyddsforeningen.se/org/naturskyddsforeningen/d/ekologisk-odlad-lax/ WWF http://www.wwf.se/wwf/1216219-skresultat?module_search_words=fiskguide Livsmedelsverket http://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/miljogifter/dioxiner-och-pcb/ http://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa–miljo/kostrad-och-matvanor/gravida/ http://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa–miljo/kostrad-och-matvanor/vuxna/fisk/ Odlad lax – frågor & svar http://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/mat-och-dryck/fisk-och-skaldjur/rad-om-odlad-lax/ Mer information om PCB och dioxiner: http://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/oonskade-amnen/miljogifter/dioxiner-och-pcb/ : Den odlade laxen – giftig eller inte? Vi har gått till botten med laxen.

– Food Pharmacy
Visa hela svaret

Hur länge kan varmrökt lax ligga framme?

Använd vår tabell nedan för att se hur länge du kan hålla din lax färsk

Lagringstemperatur Håller sig färsk i
10 °C 1-2 dagar
7 °C 2-3 dagar
5 °C 5-6 dagar
3 °C 6-8 dagar

Visa hela svaret

Kan man frysa in varmrökt lax?

Förvaring – Kyl: Vakuumförpackad rökt, gravad och kokt lax, rökt makrill, sill och regnbågslax. Såser och röror. Frys: Gravad, rimmad och kallrökt lax i vakuumförpackning kan frysas och bör då konsumeras inom 3 månader. Varmrökt fisk kan frysas, men blir något blötare i konsistensen. Kokt lax är inte lämplig att frysa. Skafferi: Senap.
Visa hela svaret

Hur många kalorier är det i varmrökt lax?

Traditionellt varmrökt med färskflisad alved och enbär. Naturell eller kryddad (citronpeppar, lime & basilika, Caribbean, Provencale, Toscana). Konsument- och grossistförpackning.

ASC -märkt eller ekologisk KRAV -märkt Nyckelhålsmärkt E-nummerfri (undantag: kryddningarna citronpeppar och lime & basilika)

Serveringstips: Färdig att servera rumstempererad (ca 30 min). Passar bra med Korshags Romsås. Servera huvudrätt med en god sallad, pasta, matvete eller bulgur. Enkelt och gott i rätter som t.ex. Fish taco/Lax Caribbean, mangoavokadosalsa och kokossambal, För fler recept klicka här, _ Ingredienser: Lax (Salmo Salar), salt Lax av premiumkvalitet (pre-rigor, D-trim). Ansvarsfullt odlad; ASC-märkt alt. ekologisk KRAV-märkt. Levereras pinfärsk och fulltrimmad från Norge och varmröks i Falkenberg. Näringsvärde gram per 100 g: Energi 1 000 kJ/240 kcal. Fett 17,0 (varav: mättat fett 2,4, enkelomättat fett 8,5, fleromättat fett 4,6). Kolhydrat <0,5 (varav: sockerarter <0,1). Protein 23,2. Salt 1,8. Beroende på kryddning kan salthalten skilja sig åt. Kylvara: 0 till +4 ¤ C. Bör inte frysas. Hållbarhet: Obruten förpackning 30 dagar. Öppnad förpackning inom 3 dagar Sortering: Plast Odlad i Norge Förädlad och förpackad: Falkenberg, Sverige _ Skriv ut Visa hela svaret

Kan man äta varmrökt lax rå?

Kallrökt lax. Recept med Kallrökt lax Näringsvärden Kallrökt lax är lax som är rökt med kall rök så att inte laxen blivit tillagad som i fallet med varmrökt lax. Eftersom laxen inte är tillagad (upphettad till 70°C) finns viss risk för Listeria-bakterier om inte laxen förvaras tillräckligt kallt.
Visa hela svaret

Hur nyttigt är varmrökt lax?

Bästa tillagningen av lax: – I allmänhet gäller att lax är lika nyttig oavsett hur den tillagas. Allra bäst blir det dock om man väljer färsk lax och ugnsbakar den långsamt i ugnen. Rökt lax innehåller däremot en massa salt och potentiellt hälsofarliga rökrester, medan det på ytan av en grillad laxbit bildas samma hälsofarliga stekmutagener som på bränt kött.
Visa hela svaret

Hur länge kan man äta varmrökt lax?

Varmrökt fisk – Röka fisk vid temperaturer mellan 60-80° i 2-4 timmar. Produkten blir i det närmaste “kokt”, samtidigt som den röks. Det varmrökta fiskköttet blir lösare i konsistensen än det kallrökta och kan inte skäras i tunna skivor. Hållbarhet Rökt fisk förpackas oftast i vacuumförpackning.
Visa hela svaret

Hur mycket varmrökt lax per person?

När du ska arrangera dop, bröllop, studentexamen, födelsedagar och andra festligheter vill man verkligen inte att maten ska ta slut. Hur mycket går det åt egentligen? Vilka produkter går åt mest? Ett riktmärke är att beräkna åtgången till maximalt 200 gr totalt av kött och/eller fisk per person.
Visa hela svaret